Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   2 min luettu

Pitkä lentomatka lasten kanssa tuskin vastaa monenkaan käsitystä lomasta, mutta Thaimaahan tehtynä on sen arvoista. Varaa iltalento, ota mukaan pehmoinen tyyny ja varmista, että aikaero saa lapset normaalia aamu-unisemmiksi. Thaimaalaiset ovat aina huomaavaisia lapsia kohtaan, mutta lue silti vinkkimme, joiden avulla löydät kaikkein lapsiystävällisimmät rannat, hotellit ja aktiviteetit.

 

Bangtao

Bangtao Beachista on sukeutunut lapsiperheiden uusin suosikkikohde Thaimaassa. Pitkän lentomatkan jälkeen on mukavaa, että itse kohteeseen on lyhyt kuljetus, ja Bangtao sijaitseekin vain 20 minuutin päässä Phuketin lentoasemalta, jonne pääsee suorilla lennoilla. Kahdeksan kilometrin pituinen ranta on hienohiekkainen ja matala, eivätkä aallotkaan ole suuren suuria. Jos perhe kuitenkin kaipaa välillä vaihtelua, on suosittu kulttuurikeskus ja huvipuisto FantaSea vain 10 minuutin matkan päässä.

 

Arinara Bangtao Beach Resort on täydellinen koko perheen hotelli, jossa tilaa riittää kaikille. Suuren altaan kruunaa vesiliukumäki, ja leikkipaikkoja löytyy niin sisältä kuin ulkoakin. Keskuksessa on lisäksi lapsiparkki ja kylpylä, jos aikuisetkin haluavat hieman nauttia lomatunnelmasta.

 

Kamala Beach

Patong Beach on maailmankuulu ja varsin vilkas ranta Phuketissa, mutta sen pohjoispuolella sijaitseva Kamala Beach on hiukan rauhallisempi. Tunnelma on rento, ja paikka muistuttaa pikkukaupunkia pienine katuineen ja rantapromenadeineen, joka sopii loistavasti kävelyille lastenvaunujen kanssa. Ranta on myös täällä matala ja miellyttävä, joten lapset voivat polskia vedessä vapaasti.

 

Krabi

Suosittu perhekohde Ao Nang on varsin lähellä Krabia, jonne pääsee kätevästi suorilla lennoilla. Ao Nang Beachilla asustaa villejä apinoita, joiden touhuja on mukava seurata, ja Railay Beachilla hieman suuremmat lapset ja aikuiset voivat kokeilla kalliokiipeilyä. Alueella on vilkas merielämä, ja rannat sopivat loistavasti snorklaamiseen. Jos haluat tutustua hieman syvempiin vesiin, pääset kätevästi myös sukeltamaan.

 

Koh Lanta

Koh Lantalla sijaitseva Khlong Dao Beach on toinen lapsiperheiden suosima ranta, jossa lapset voivat löytää uusia ystäviä. Kohde sopii täydellisesti myös pidempään lomailuun, sillä alueella on hyvät palvelut ja suuri sairaala. Kristallinkirkkaat vedet sekä läheiset Phi Phi -saaret ja muut lomaparatiisit houkuttelevat jatkamaan lomaa vaikka vielä muutamalla viikolla.

 

Hyvä pitää matkalla mukana:

 

Juotavaa lapsille – Kohteessa on kuuma, eikä pieniä lapsia ole aina helppo saada juomaan riittävästi, varsinkaan silloin, jos he sattuvat syömään jotakin sopimatonta.

 

Hyttysverkko ja -öljyä – Jos aiot matkustella ympäriinsä ja majoittua vaatimattomammissa kohteissa, voi olla hyvä idea varata mukaan hyttysverkko. Jos suunnittelet viettäväsi iltaa ulkona, matkalle kannattaa ottaa myös hyttysöljyä riippumatta siitä, missä majoitut.

 

Refleksit – Koko perheen on syytä olla valppaana varsinkin pienemmillä teillä, kun ulkona on pimeää, sillä liikenne on täällä vilkkaampaa ja säännötkin aivan toista kuin kotimaassa!

 

Thaimaalaisia kohteliaisuusfraaseja:

 

Muista laittaa kädet yhteen ja kumartaa, kun tervehdit tai kiität

Hei – Sawadee ka (jos olet nainen)

Hei – Sawadee krap (jos olet mies)

Kiitos – Khob khun ka (jos olet nainen)

Kiitos – Khob khun krap (jos olet mies)

 

Haluatko yllättää perheesi ikimuistoisella lomalla? Tietenkin! Varaa matkasi nyt!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

footer logo
Made with for you
CMP