Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   2 min luettu

Kanariansaarista tulevat ensimmäisinä mieleen Gran Canaria, Fuerteventura, Lanzarote ja Teneriffa. Näille saarille onkin yleensä lähdetty nauttimaan etelän lämmöstä charter-matkoilla, majoittuen all inclusive -hotelleissa. Mutta Kanariansaaret tarjoavat jotakin vielä paljon enemmän, ja joukkoon mahtuu monia saaria, joista et kenties ole koskaan kuullutkaan. Saaria, jotka on löydetty jo kauan sitten, mutta joita turismi ei vielä ole muuttanut liiaksi.

 

Tässä ne tulevat, Kanariansaarten salatut helmet: La Gomera, La Palma ja El Hierro.

 

La Gomera

La Gomera

La Gomera on Kanariansaarista toiseksi pienin ja kuuluisa fantastisesta luonnostaan ja loistavista golfausmahdollisuuksistaan. Kauniin saaren maisemaa hallitsevat vuoret, syvät rotkot ja taianomaiset metsät. Täältä löydät tarumaisia pikkukyliä, vehreitä laaksoja ja vuorenrinteille levittäytyviä valtavia pengerviljelmiä, joilla paikalliset maanviljelijät kasvattavat viiniköynnöksiä, tomaatteja ja banaaneja.

 

La Gomeralla oli merkittävä rooli Kolumbuksen aikana. Suuri tutkimusmatkailija lähti saaren pääkaupungista San Sebastianista vuonna 1492 kuuluisalle matkalleen, joka lopulta mullisti koko maailmankartan. Sen vuoksi onkin yllättävää, että saari ei ole edelleenkään kovin tunnettu, joten sen asukkaat ovat voineet elää siellä kaikessa rauhassa. La Gomera on täydellinen matkakohde sinulle, jos haluat pysytellä poissa turistikohteista ja täpötäysiltä rannoilta ja nautit mieluummin luonnosta, merestä ja golfista. La Gomeran ainutlaatuisessa tunnelmassa on myös ripaus aitoa seikkailuhenkeä, joka saa sinut tuntemaan itsesikin löytöretkeilijäksi.

 

Saarelle pääsee lautalla Los Cristianosin satamasta Teneriffalta tai nopeasti lentäen Teneriffan Norten lentoasemalta.

 

La Palma

La Palma

Tämä pinnanmuodoiltaan vaikuttava ja uljas saari on monen mielestä Kanariansaarista kaikkein kaunein. Sen huumaavan lumovoiman salaisuus ovat sen kukkien koristamat parvekkeet, siirtomaa-ajan arkkitehtuuri yhdistettynä vihreisiin metsiin ja turkoosinsiniseen mereen sekä saaren dramaattiset maisemat, jotka kuuluvat maailman jylhimpiin. La Palma houkutteleekin valokuvaajia maapallon joka kolkasta. Pääkaupunki Santa Cruz, jota kutsutaan myös Pikku-Havannaksi, henkii viehättävää latinalaisamerikkalaista tunnelmaa, jota on vaikea vastustaa.

 

La Palman korkein kohta tarjoaa maailman parhaimmat mahdollisuudet tähtien katseluun.
Roque de Las Muchachosin observatoriossa saat tietoa kaukaisista galakseista. Jos matkustat La Palmaan, kannattaa ehdottomasti nousta saaren korkeimpaan pisteeseen ja uppoutua tutkimaan tähtiä. Vierailun jälkeen voit vain antautua nauttimaan värikkäästä pääkaupungista Santa Cruzista ja saaren ihastuttavista maisemista.

 

Pääset saarelle kätevimmin maan sisäisillä lennoilla Teneriffalta.

 

El Hierro

El Hierro

Pinta-alaltaan Kanariansaarista pienin El Hierro on niistä myös koskemattomin ja kaikkein syrjäisin. Saarella on kiehtova historia, joka saa vierailijan todella tuntemaan olevansa maailman reunalla. Saarelle luonteenomaisia ovat myös sen kallioisilla rinteillä kasvavat ikoniset viinimarjapuut. El Hierro oli ennen Greenwichiä paikka, jonka mukaan nollameridiaani eli nollapituuspiiri määriteltiin.

Viinimarjojen lisäksi El Hierrolla kukoistaa myös merielämä. Saarella vallitsee ainutlaatuinen merellinen tunnelma, ja se onkin yksi Kanariansaarten suosituimmista sukelluskohteista. El Hierron luontoon on helppo tutustua myös vaeltaen, sillä olosuhteet ja maasto ovat ihanteelliset saarella liikkumiseen. Täältä löydät Kanariansaarten parhaiten merkityt ulkoilureitit, eikä ihmisiäkään ole liikaa.

 

El Hierrolle pääsee lautalla Teneriffalta Los Cristianosin satamasta tai lentäen Teneriffalta tai Kanariansaarilta.

 

Nyt olet valmis tutkimaan Kanariansaaria, joita et tiennyt olevankaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

footer logo
Made with for you
CMP