Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   2 min luettu

Jos sinua kiehtoo loma veden äärellä, tutustu Euroopan huikeisiin vesiurheilukohteisiin. Tarjoamme erilaisia matkakohteita niin Välimerellä kuin Atlantilla, joten voit viettää vaikka koko lomasi vetten päällä.

shutterstock_278364344

Surffaus

Koko Portugalin rannikko on pitkä ja yhtenäinen lainelautailijoiden paratiisi, mutta vain tunnin matkan päässä Lissabonista pohjoiseen löytyy todellinen surffailijan unelma, Nazaré. Juuri täällä surffaajalegenda Garret McNamara teki maailmanennätyksen vuonna 2011, jolloin hän surffasi tähän asti tiettävästi korkeimmalla mitatulla aallolla. Jos haluat oppia tuntemaan meren voiman, löydät alueelta lukuisia surffauskouluja, jotka opastavat sinut oikeille rannoille, olitpa sitten aloittelija tai kokenut konkari.

Surffaus

Purjelautailu

Kyproksen etelärannikolla Pissourin kylässä saat toden teolla tuulta purjeisiin. Täällä voit sekä purje- että leijalautailla. Vasta-alkajat voivat pysytellä suojaisassa lahden poukamassa, ja kokeneemmat lautailijat pääsevät puolestaan nauttimaan vauhdin hurmasta ja hypyistä. Mukavan lautailupäivän jälkeen voit nousta korkeammalle kylään herkuttelemaan baarien ja ravintoloiden antimilla ja nauttimaan näköalasta merelle. Keskiviikkoisin torilla myös tanssitaan, sillä kreikkalaiset ovat tunnetusti perinnekansaa!

Purjelautailu

Sukellus

Jos nautit sukeltamisesta ja hyvin säilyneistä laivanhylyistä, kannattaa sinun suunnata tutkimaan Tabarkaa, toisen maailmansodan aikaista aarretta Skotlannin rannikon edustalla. Alus upotettiin vuonna 1919 suojaamaan rannikkoa sukellusveneiltä, ja siitä lähtien se on maannut 18 metrin syvyydessä säilyen varsin hyväkuntoisena. Alueen vesi on kirkasta ja siellä on runsaasti merieläimiä, joten hylky on eräs parhaimpia sukelluskohteita. Sekä Stromnessista että Kirkwallista kulkee laivoja tälle kuuluisalle sukelluspaikalle.

Sukellus

Koskenlasku kumiveneellä

Itävallan Lechjoella voit yhdistää koskenlaskun huiman kauniiseen luontoelämykseen. Joki virtaa läpi Tiroler Lechtalin erityissuojelualueen, joka kuuluu kaikkein koskemattomimpiin Alppien alueisiin koko Euroopassa. Kosken virtauksen voima on luokkaa kaksi kuusiportaisella asteikolla, joten tässä kohteessa niin lapset, aloittelijat kuin isovanhemmatkin voivat nauttia elämyksestä kumiveneessä.

Koskenlasku kumiveneellä

Melonta

Gozo sijaitsee suoraan Maltan pohjoispuolella keskellä Välimerta, kuin pisteenä i:n päällä. Kohde on ihanteellinen paikka kajakkimatkalle, sillä vesi täällä on turkoosinvihreää ja näyttää miltei epätodelliselta. Koe kallioinen rantaviiva vedestä käsin ja ota mukaan uimalasit ja snorkkeli, jotta voit tilaisuuden tullen ihailla uskomattoman kristallinkirkasta Välimeren maisemaa myös veden pinnan alla.

Melonta

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

footer logo
Made with for you
CMP