Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   2 min luettu

Tanssi Montenegron rantahietikolla, katso zombielokuva kummitustalossa Sisiliassa, nauti kulttuurista ja oopperasta taivasalla Sýroksen saarella tai häikäisty ilotulituksesta Venetsiassa. Jos haluat viettää kesälomaa Euroopassa ja Välimerellä, nappaa vinkkimme, joiden avulla saat rantaelämän lisäksi muutakin mielenkiintoista tekemistä lomallesi.

Sea Dance Festival, Montenegro 13.–15.7.

Montenegro

Jos haluat nauttia konserteista ja viettää rentoa rantalomaa, on Sea Dance Festival Montenegron rannikolla kesän kuumin lomavinkki juuri sinulle. Napsi upeita kuvia Instagramiin, tanssi Fatboy Slimin tahtiin, tunne Sean Paulin musiikin rytmi ja pulahda välillä Välimeren syliin.

Lollapalooza, Pariisi 22.–23.7.

Paris
Jos haluat kokea musiikkielämyksiä suurkaupunkiympäristössä, suuntaa Lollapalooza-festivaalille kesäiseen Pariisiin kuuntelemaan The Rootsin, Lana del Reyn ja The Hivesin sekä monien muiden artistien tarttuvia rytmejä. Festivaali järjestetään Hippodrome de Longchampsin raviradalla, josta avautuvat näkymät suoraan Seinelle. Nappaa patonki kainaloosi ja kävele Eiffel-tornilta tutkimaan joen rannan maisemia – se on Pariisia parhaimmillaan!

Sýroksen oopperafestivaali, Kreikka 16.–31.7.

syros
Herkuttele fetajuustolla ja nauti upeaäänisistä laulajista keskellä Välimerta, Mýkonoksen ja Kreikan mantereen välissä sijaitsevalla Sýroksen saarella. Jo 13:tta kertaa järjestettävän oopperafestivaalin konsertit pidetään ulkoilmassa sekä kauniissa kivikirkoissa ja saaren omassa Apollo-teatterissa, jota kutsutaan myös leikillisesti nimellä ”La Piccola Scala” Milanon kuuluisan oopperatalon mukaan. Näe 250 artistia yhteensä 22 eri maasta ja koe koko oopperamaailman kirjo näiden tapahtumarikkaiden kahden viikon aikana.

Festa del Redentore, Venetsia 15.7.

venedig

Festa del Redentore on juhla, jota on vietetty vuosittain aina vuodesta 1576 lähtien. Tuolloin kaupunki vapautui rutosta, ja iloista tapahtumaa alettiin juhlistaa joka vuosi. Juhla oli alkujaan uskonnollinen perinne, ja tänä päivänä siihen kuuluu runsaasti ruokaa, kulttuuria ja ilotulituksia. Joka vuosi Pyhän Markuksen aukiolta rakennetaan silta yli Guideccan kanaalin, jonne muodostuu suuri juhlakulkue tuhansista veneistä. Ilta huipentuu tunnin mittaiseen ilotulitukseen. Juhla tarjoaa oivallisen tilaisuuden uppoutua italialaisten ”toiseen uskontoon” – ruokaan ja juomaan – ja herkuttelua voi jatkaa aina auringonnousuun saakka.

Filmifestivaali, Syrakusa, heinäkuun loppu

syracusa

Syrakusa Sisiliassa ei ole vain Lucian kotikaupunki. Täällä sinulla on mahdollisuus tutustua nouseviin, vielä tuntemattomiin elokuvan tekijöihin. Näillä elokuvajuhlilla kuka tahansa voi tukea lahjoituksin eri genreihin kuuluvia elokuvia. Esityslistalla on koko illan elokuvia ja dokumentteja sekä ainoastaan zombielokuville varattu Fool and smash -kategoria. Festivaalin tapahtumapaikkana on Villa Dunardi, joka järjestäjien mukaan on todellinen kummitustalo ja siten täydellinen ympäristö zombielokuville.

Stragusto, Trapani, Sisilia 26.–30.7.

stragusto

Vietä aikaa Sisiliassa ja antaudu herkuttelemaan street foodilla Trapanin festivaaleilla tulvillaan erilaisia makuja. Vanhankaupungin kalamarkkinoilla voit tehdä makumatkan kaikkien Italian eri alueiden halki ja kokea myös muiden Välimeren alueiden kulinaristisia vaikutteita.

Nizzan jazzfestivaali 17.–21.7.

nice

Paina baskeri päähäsi, laita parhaimmat tanssikengät jalkaasi ja nauti jazzin rytmeistä tyylikkäästi Rivieralla. Jazzfestivaali Nizzassa kokoaa yhteen jazzin, soulin ja rhythm and bluesin suurimpia nimiä. Tänä vuonna pääset jazzin todellisten konkareiden mukaan, kun lavan valtaavat Herbie Hancock ja r’n’b-musiikin kuningatar Mary J. Blige. Oman mausteensa juhlahumuun tuo lisäksi Woman to Woman -yhtye, joka koostuu seitsemästä eri kansallisuutta ja musiikillista tyylisuuntaa edustavasta naisesta, jotka tulkitsevat jazzstandardeja omintakeisella tavallaan. Musiikki soi tunnelmallisesti ulkoilmassa Albert Jardin 1er -puistossa, joka sijaitsee vain korttelin päässä läheiseltä rantakadulta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

footer logo
Made with for you
CMP