Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   2 min luettu

paros tavern

Manner-Kreikasta kaakon suuntaan sijaitsee suosittu Kykladien saariryhmä. Saarihyppely sai täällä alkunsa 1980-luvulla. Jokaisella saarella on oma viehätyksensä, kuten hyvä ruoka, upeat rannat, jylhä luonto tai jännittävä historia. Monille Kykladien tyypillinen arkkitehtuuri ja valkoiset talot sinisine ikkunakarmeineen ovat yhtä kuin Kreikka. Miksi tyytyä vain yhteen saareen? Pakkaa matkalaukkusi ja varaa lento Santorinille nyt. Matka saarelta toiselle taittuu lautan kyydissä.

Santorini

santorini oija

Seikkailu alkaa täältä. Nykyisenlainen saari syntyi tulivuorenpurkauksen seurauksena 3600 vuotta sitten. Niin muodostui Santorinin jylhä luonto korkeine kallioineen, jotka laskeutuvat jyrkästi turkoosiin veteen ja mustille laavahiekkaisille rannoille. Saarella ennen tulivuorenpurkausta eläneistä sivilisaatioista löytyy paljon jälkiä, ja muinaisen Santorinin on spekuloitu olleen myyttinen Atlantiksen kaupunki.

santorini sunset

Jos olet joskus nähnyt postikortin Kreikasta, kortin kuva on suurella todennäköisyydellä otettu Santorinilla. Saari on tunnettu auringonlaskuistaan, ja vastavihityt matkustavat sinne mielellään. Ilmassa suorastaan väreilee romantiikka.

Amorgós

amorgos egiali

Tämä helmi sijaitsee vain muutaman tunnin venematkan päässä Santorinilta. Amorgósia leimaa epätavallinen rauhallisuus. Täällä tuoksuu timjami, ja saaren ystävällisten asukkaiden tapaamisesta jää hyvä mieli. Monet ovat rakastuneet saareen. Suosittelemme majoittumista Aigiálin kylässä, jonne saavutaan pitkin kiemurtelevia pikkuteitä. Aigiálissa sijaitsevat Amorgóksen helppopääsyisimmät hiekkarannat.

amorgos hozoviotissa

Luc Bessonin elokuva Suuri sininen kuvattiin saarella vuonna 1987, ja turistit vierailevat upeilla kuvauspaikoilla vielä tänäkin päivänä. Saarella kannattaa vierailla myös Chozoviótissan kreikkalais-ortodoksisessa luostarissa, joka sijaitsee 300 metrin korkeudessa jättimäisen kallioseinämän kyljessä.

Náxos

naxos chora

Náxos on yksi Kreikan suosituimmista saarista. Jos olet alkumatkasta kaivannut pitkiä, hienohiekkaisia rantoja, täällä niitä riittää yllin kyllin! Saaren länsirannikolla on kilometrien pituisia, toinen toistaan kauniimpia rantoja. Vuokraa skootteri, aja taksilla tai vesibussilla Plakaan, joka on yksi saaren kauneimmista rannoista. Noin 20 kilometriä etelään suurimmasta kaupungista Chórasta sijaitsee Pyrgaki-ranta. Rannan läheisyydessä on pieniä luolia, jotka sopivat erinomaisesti snorklailuun.

naxos plaka

Pitkien rantapäivien jälkeen ruoka maistuu hyvin Chóran monissa ravintoloissa. Náxos on täydellinen yhdistelmä ranta- ja yöelämää, ja turistit palaavat tänne yhä uudestaan.

Páros

paros tavern

Matkan seuraava etappi on Páros, jonne on hieman alle tunnin matka Náxoksesta. Saari oli yksi saarihyppelyn aloituspaikoista 1980-luvulla. Saari on monien mielestä edelleen yksi Kykladien täydellisimmistä. Náxoksen tavoin täältä löytyy paljon vierailun arvoisia rantoja. Nauti kreikkalaisesta rauhasta ja kreikkalaisesta salaatista saaren tavernoissa tamarindipuiden alla.

Íos

Ios chora

Viimeinen etappi ennen paluuta Santorinille on Íos. Íos oli Pároksen ja Santorinin ohella ensimmäisiä saaria, joihin ulkomaiset saarihyppelijät tutustuivat. Muut tuntevat saaren bilesaarena. Mutta älä huoli, Íos on rauhoittunut huomattavasti ja sopii hyvin myös lapsiperheille, jotka etsivät upeita hiekkarantoja ja mukavaa tunnelmaa. Saaren suurin kylä Chóra on luokiteltu yhdeksi Kreikan saariston kauneimmista kylistä. Muista hankkia rusketus ennen kuin palaat lautalla takaisin Santorinille, sillä paluulento pohjoiseen odottaa!

Varaa lennot Santorinille nyt!

 

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

footer logo
Made with for you
CMP