Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   2 min luettu

Edinburgh on eurooppalaisten suurkaupunkien keskuudessa taka-alalla pysyttelevä kaupunki, joka kätkee sisäänsä paljon kultajyviä. Arkkitehtuuria voisi kuvailla ˮRooma kohtaa Lontoonˮ -tyyppiseksi – kivestä rakennetussa elegantissa kaupungissa näkyy goottisia ja romanttisia vaikutteita. Sen lisäksi Edinburgh tarjoaa uskomattoman kaunista luontoa ja runsaasti ravintoloita, pubeja, baareja ja kahviloita.

Seuraavassa on seitsemän asiaa, joita ei kannata Edinburghissa ohittaa!

Shoppaile näköalasta nauttien

View over gardens up to Edinburgh Castle from Princes Street, Edinburgh.

Edinburghin vilkkain ostoskatu Princes Street sijaitsee Princes Parkin vieressä ja tarjoaa näköalan laaksoon aina Edinburghin linnaan saakka. Dramaattinen skottilainen maisema ei pääty siihen, mistä kaupunki alkaa.
Ostoskadulla sijaitsevat kaikki suosikkiketjut, kuten Topshop, H&M, River Island, Zara ja (edullinen!) menestysketju Primark. Lisäksi kadun varrelta löytyvät tyylikkäät tavaratalot Harvey Nichols, Jenners ja House of Fraser.

Syö perinteisessä skottilaisessa pubissa

Skotsk pub- "Greyfriar's Bobby"

Ihan ehdotonta. Puu- ja nahkasisustus vastaa kuvaa alkuperäisestä pubista parhaalla mahdollisella tavalla. Jos olet höyryävien patojen, piirakoiden, hyvän oluen ja muun tukevan ruoan ystävä, olet taivaassa. Tarjolla on tietysti myös raikkaampia vaihtoehtoja vaihtelun vuoksi.

Traditionell pubkost- köttpaj med sky och potatismos.

Lähde vaellukselle Arthur’s Seatille

Utsikt från Arthur's Seat

Voit tuskin uskoa näkemääsi – heti kaupungin keskustan ulkopuolella on nyppylä, joka luokitellaan kukkulaksi mutta näyttää pieneltä vuorelta. Nousu kukkulalle on tottumattomalle vaativa, mutta polkujen varsilla on uskomattoman kaunista ja palkintona on hulppea näkymä kaupungin yli.

Käy tislaamossa

En bägare och två glas fyllda med whiskey ovanpå en rustik tunna

Edinburgh ja Skotlanti yleisesti ovat viskin ystävien mekka. Vierailu maineikkaassa tislaamossa on taatusti kiehtova myös asiaan vihkiytymättömälle.

Majoitu viihtyisästi – valitse B&B!

b&b (skylt)

Kaupungin vilkkaimman osan ulkopuolella on LUKEMATTOMIA viehättäviä B&B-majoituspaikkoja. Aloita aamu tee- tai kahvikupillisella ja perinteisellä ”cooked breakfast” ‑aamiaisella, joka sisältää kananmunia, pekonia, paistettuja herkkusieniä ja kirsikkatomaatteja. Se voi vaikuttaa tukevalta, mutta mieli muuttuu nopeasti. Tulet kaipaamaan sitä, kun palaat kotiin ja voitelet aamulla tavanomaista juustovoileipääsi.

Cooked breakfast- engelsk frukost

Tutustu Edinburghin linnaan

Edinburg Castle

Sinun ei tarvitse edes osallistua maksulliselle opastetulle kierrokselle, jotta pääsisit tutustumaan linnaan. Kulje Princes Parkin läpi, nouse ylös pitkiä rappusia ja jatka viimeinen mutkitteleva tienpätkä ylös, niin olet linnan pihalla. Bonuksena kaunis monumentti ja huikeat näköalat.

Lähde bussilla Loch Nessille

Tämä matka ei suoranaisesti liity Edinburghiin, mutta bussit lähtevät sieltä. Ja matka on uskomaton elämys. Kaikkein huikein on pisin reitti – 12 tunnin bussimatka Skotlannin ylänköjen halki. Matkalla kohti Loch Nessiä on paljon viihtyisiä pysähdyspaikkoja, joissa voi venytellä jalkoja – kahvioilta, tislaamo, muistomerkki… Lopulta bussi pysähtyy viehättävään ja uskomattoman hiljaiseen Loch Nessin pikkukaupunkiin, jossa on useita hyviä päivällisravintoloita. Kulje myös järven rantaan katsomaan, näkisitkö kuuluisan Loch Nessin hirviön.

Loch Ness

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

footer logo
Made with for you
CMP