Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   2 min luettu

Puerto Rico top 5

Puerto Rico on Karibian helmi, jota paikallisväestö kutsuu nimellä Isla del Encanto, lumottu saari. Nimitys on helppo ymmärtää, sillä saarelta löytyy Karibian kauneimpia rantoja, vaihtelevaa trooppista maastoa ja kiehtovaa historiaa. Puerto Ricossa on paljon nähtävää ja tehtävää – tässä oma top 5 ‑listani.  

– Snorklaus Culebralla

Playa Zoni
Playa Zoni

Culebra on Puerto Ricolle kuuluva pieni saari. Saarelle pääsee lentokoneella ja lautalla, mutta hintaerot ovat huimia. Lennot maksavat noin 120 dollaria ja lauttamatkat neljä dollaria saarelle ja takaisin. Paras tapa liikkua Culebralla on vuokrata golf- tai maastoauto. Pienen saaren kiertää ympäri yhdessä päivässä. Useimmat rannat soveltuvat hyvin snorklaukseen. Jos olet onnekas, voit nähdä snorklatessasi myös kilpikonnia. Playa Flamenco on ranta, jonka esimerkiksi TripAdvisor, CNN ja Discovery Channel nostavat jatkuvasti maailman kymmenen parhaan rannan joukkoon. Hiekka on vaaleaa ja pehmeää ja vesi kristallinkirkasta. Oma suosikkini on Culebran itäosassa sijaitseva Playa Zoni – pitkä ja suora ranta, josta avautuu idyllinen näkymä Cayo Nortelle, Isla Culebritalle ja myös Charlotte Amelielle horisontissa. Playa Flamencoon verrattuna Zoni on rauhallisempi ja hiljaisempi.

 

– Bioluminescent Bay, Vieques

Bioluminescent Bay
Bioluminescent Bay

Viequesin rannikolla on maailman upein Bioluminescent Bay -kohde. Meloessa veden pieneliöt muuttuvat kosketuksesta itsevalaiseviksi, jolloin melan liike jättää veteen sinisen valojäljen. Se on uskomattoman kaunista.

 

Auringonlasku Rincónissa

Ihania värejä Rincónissa
Ihania värejä Rincónissa

Länsirannikolla sijaitsevassa Rincónissa auringonlaskut ovat kauniita, ja kaupunkia kutsutaankin epävirallisesti kauniiden auringonlaskujen kaupungiksi. Iltaisin auringon laskiessa alas horisonttiin taivas puhkeaa punaisen, oranssin ja kullan sävyihin. Auringonlaskua voi ihailla kaikilta Rincónin rannoilta.

 

– La Cueva Ventana ja Playa Poza del Obispo, Arecibo

Uskomaton näköala ikkunaluolasta ”La Cueva Ventana”
Uskomaton näköala ikkunaluolasta ”La Cueva Ventana”
Playa Poza del Obispo
Playa Poza del Obispo

La Cueva Ventana eli suomeksi ikkunaluola on lumoava kalkkikiviluola kallion kyljessä. Kun luolassa on kävellyt 10–15 minuuttia, eteen avautuu niin kutsuttu ikkuna, josta on upeat näköalat luonnonkauniisiin maisemiin ja koko laaksoon. Playa Poza del Obispo on yksi Puerto Ricon upeimpia rantoja. Ison rannan ympärillä on kallioita, joihin laineet lyövät korkeina. Täällä on myös pienempi poukama, jossa kalliot ympäröivät allasta muistuttavaa aluetta. Se sopii uintiin silloin, kun aallot ovat liian korkeita.

 

– Old San Juan

Hautausmaa Santa María Magdalena de Pazzis sijaitsee Castillo San Felipe del Morron lähellä meren rannalla
Hautausmaa Santa María Magdalena de Pazzis sijaitsee Castillo San Felipe del Morron lähellä meren rannalla

Varaa koko päivä aikaa kiertelyyn Old San Juanissa, josta löydät paljon historiaa, viihtyisiä kujia ja kauniita värikkäitä rakennuksia. Castillo San Felipe del Morro on linnoitus, joka sijaitsee Old San Juanin huipulla. Paikka tarjoaa paljon historiallista antia ja upeat näköalat merelle ja lahdelle.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

footer logo
Made with for you
CMP