Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   2 min luettu

shutterstock_188757281

Treenimatkat ovat nyt suosiossa. Kanarian saaret ovat sellainen matkakohde, joissa treenin yhdistämisestä osaksi matkaa kannatta mainostaa hiukan enemmän. Siksi olemme koonneet pienen pyöräily- ja juoksuoppaan Gran Canarialle, Kanarian suurimmalle saarelle.

Gran Canarian ilmasto sopii täydellisesti esimerkiksi juoksuun, pyöräilyyn ja uintiin (triatlonin pitäisi olla kanarialaisten kansallislaji), sillä saarella on harvoin liian kuuma tai kylmä. Kun täällä meillä tammikuussa karaistuneinkin talvijuoksija saa liukastella nastakengin lumikasojen keskellä tai sisäurheilija juoksumatolla, Gran Canarialla lämpötila on miellyttävät parikymmentä astetta.

Valley of the tears (nimensä mukainen)

shutterstock_165684845

Vuoriensa, vaihtelevan luontonsa ja kauniiden maisemiensa ansiosta Gran Canaria on ihanteellinen paikka maasto- ja maantiepyöräilylle. Saaren korkein kohta kohoaa 2000 metriä merenpinnan ylle, ja matkalla on myös monia upeita laaksoja. Tuunetuin Gran Canarian pyöräilyreiteistä on Valley of the tears. Kallistuskulma on keskimäärin 10 % ja korkein nousu 25 %. Näistä luvuista on helppo päätellä, ettei reittiä turhaan kutsuta kyynelten laaksoksi. Katsele tästä, millaisia maisemia tuleman pitää.

Tejedan lenkkipoluille

shutterstock_329219588

Gran Canaria on hyvin juoksijaystävällinen. Pitkiä rantakaistaleita on lähes kaikkialla sille, joka haluaa juosta meren rannalla aaltojen kohistessa korvissa.

Polkujuoksun ystäville Gran Canarialla on myös erityisen paljon tarjottavaa. Mäkiä, vuoria, upeita näköaloja ja luontoelämyksiä ja lukematon määrä valmiita polkuja. Vuorimaisemia kaipaavalle hyvä aloituspaikka on esim. Cruz de Tejeda joka sijaitsee Gran Canarian korkeimmalla kohdalla noin 35 minuutin päästä Las Palmasista ja 45 minuuttia etelärannikolta ja Playa del Inglesistä.

Ylellistä majoitusta etsivälle suosittelemme hotell Paradoria, jossa upeiden näköalojen lisäksi on myös KYLPYLÄ – juoksusta väsyneen hemmotteluun ja rentoutukseen!

Kilometrejä ja korkeusmetrejä

shutterstock_107608997

Gran Canarialta löytyy myös vaihtoehtoja pitkänmatkan juoksuun. Tästä löydät päivämäärät, riittää että varaat lentoliput, lähetät ilmoittautumisen ja merkitset ajankohdan kalenteriisi…

22-24 tammikuuta

Gran Canaria Marathon on nimensä mukaisesti maraton, mutta vaihtoehtoisesti voit juosta kymmenen kilometrin lenkin tai puolimaratonin.  Maratonissa juostaan kaksi kierrosta kauniin Las Palmasin ympäri sekä merenrantaa pitkin. Juoksurata on mukavan tasainen (ei rankkoja nousuja) ja helppokulkuinen. Sääkin suosii, lämpötila on noin 19 astetta ja tuulet viileitä.

4-6. maaliskuuta 2016

Trans Gran Canaria, toisin kuin Gran Canaria Marathon, ei ole kovinkaan tasainen retki. Pitkä juoksu kattaa koko Gran Canarian; siinäkin on mahdollisuus juosta eripituisia matkoja. Lyhyin matka on 17 km pituinen, korkeusmetrejä 470. Pisin matka ja se varsinainen klassikko on pituudeltaan peräti 125 km, ja matkalla kertyy hätkähdyttävät  8500 korkeusmetriä, ei siis tasaista maastoa suosivalle. Tapahtumaa on järjestetty vuodesta 2003 alkaen ja tällä hetkellä se on yksi maailman tärkeimmistä ultrajuoksutapahtumista.

Gran Canarialle juoksemaan tai pyöräilemään? Osta lentolippu tästä

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

footer logo
Made with for you
CMP