Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   2 min luettu

Aloita päiväsi Plaza de la Marinalta, sataman lähellä sijaitsevalta upealta torilta, josta löytyy niin turisti-info kuin lukuisia pyörävuokraamoita. Tutustuminen Málagaan polkupyörällä maksaa noin 10 euroa päivässä. Hyppää siis pyörän selkään! 

 

Papukaijapuisto

Aloita tutkimusretkesi El parque de Málagasta, lumoavasta istutetusta puistosta, jonka kävely- ja pyöräilyreittejä reunustavat trooppiset kasvit ja jonka puissa pyrähtelevät iloisenväriset papukaijat. Vuonna 1870 rakennetussa puistossa on kauniita lampia ja kahviloita sekä amfiteatteri, jossa järjestetään usein konsertteja ja erilaisia tapahtumia. 

 

Tähtiravintolasta rannan viileään varjoon

Polje Playa de La Malaguetaan, kaikkein tunnetuimmalle rannalle, jossa niin paikalliset kuin turistitkin nauttivat Välimeren aalloista. Kuljeskele rantaa myötäilevällä promenadilla tai nauti merinäkymistä varjon suojassa, kun aurinko porottaa taivaalta päivän kuumimpina tunteina. Herkuttele tapaksilla veden äärellä ja valitse jokin kadun lukuisista rantabaareista tai nauti myöhäistä lounasta Málagan ainoassa Michelin-tähden ravintolassa, Restaurante Jose Carlosissa. Ravintola avaa ovensa kello 13.30 ja tarjoilee kauniin 19 ruokalajin maistelumenun 140 eurolla. 

 

Taidetta palanpainikkeeksi

Sulattele ateriaasi nauttimalla taiteesta rannan kävelykadulla sijaitsevassa Centre Pompidoussa, Pariisin tunnetun taidekeskuksen pienemmässä versiossa. Sisäänkäyntinä toimii värikäs kupoli, joka on helppo löytää. Täällä voit tutkia kokoelmia kaikessa rauhassa, sillä museo on avoinna päivittäin kello 20.30 ja kesällä aina kello 22.00 saakka. 

 

Kaupungin oma poika talonvahtina

Jatka edelleen Plaza de la Mercedille, jossa tapaat penkillä tyylikkäänä istuskelevan pronssisen herrasmiehen: hän on itse Picasso, joka vartioi tyynesti omaa synnyinkotiaan. Kaunis rakennus vihreine ikkunaluukkuineen on saanut uuden elämän museona, joka esittelee mestarin töitä ja hänen kotinsa alkuperäistä sisustusta.. Muutaman korttelin päässä sijaitsee myös valtava Picasso-museo, Palacio de los Condes de Buenavistan kaunis palatsi, jossa on esillä 285 eri tekniikoilla toteutettua taideteosta. 

 

Espanjalaista kahvia

Espanjalaiset lähtevät harvoin ulos syömään ennen iltayhdeksää, joten iltapäivällä heille maistuu kahvi. Mutta Málagassa ei tilata kahvia mustana ja raakana: Plaza de la Constituciónilla sijaitsevassa legendaarisessa Café Centralissa on oma kahvilista, jonka kahvit on nimetty sen mukaan, kuinka paljon maitoa juomassa on suhteessa espressoon. Tilaa ”mitad”, jossa on puolet maitoa ja puolet kahvia, tai valitse ”sombra”, jossa on vain vähän maitoa. Jos sen sijaan siemailet ”en no me lo pongaa”, juomassa on niin pieni tilkka kahvia, ettei barista pidä sitä kahvina ensinkään! 

 

Suussasulavaa shoppailua

Kahvipaussin jälkeen on uutta energiaa shoppailuun. Suuren Calle Marqués de Lariosin kävelykadun varrella on niin hienostoputiikkeja kuin pienempiäkin lahjatavaraliikkeitä, joista löytyy mukavia tuliaisia kotiin. Tee vielä kierros valtavassa kauppahallissa, Mercado de Atarazanasissa, jossa voit nautiskella herkkuja ja päättää retkesi virkistävällä drinkillä, ennen kuin on aika jättää pyörä parkkiin. 

 

Skoolaa katolla

Seikkailuntäyteisen päivän päätteeksi on ihana pulahtaa altaaseen Vincci Selección Posada del Patiossa. Istuttuasi hetken samppanjabaarissa saat varmasti myös hyvät unet. Kippis Málagalle!

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

footer logo
Made with for you
CMP