Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   2 min luettu

Eri puolilla maailmaa sijaitsee rantoja, joiden suosion syynä ovat kristallinkirkas vesi ja valkoinen hiekka. Maailmasta löytyy kuitenkin myös rantoja, joiden viehätys ei perustu niinkään niiden ulkonäköön vaan rannalla asuviin eläimiin.

Vai miltä kuulostaisi uintiretki possujen, flamingojen tai pingviinien kanssa? Koe erikoiset uintiretket ja paljon muita elämyksiä näillä rannoilla!

 

Pig Beach: Bahama

Kukaan ei tarkkaan tiedä, miten possut päätyivät tälle kaukaiselle saarelle. On kuitenkin helppo ymmärtää, miksi ne jäivät sinne: miellyttävä lämpötila, kirkas vesi ja hyvä seura… Mitä muuta voisi kaivata?

Pig Island sijaitsee Exumalla, joka kuuluu Bahaman saariryhmään. Rannalla asuu noin 20 villiä sikaa ja pikkuporsasta, jotka rakastavat uimista ja rannalla loikoilua. Lisäksi ne pitävät uteliaista turisteista, jotka käyvät taputtelemassa, ruokkimassa ja viihdyttämässä niitä.

 


Flamingo Beach: Aruba

Noin 300 metrin päässä Aruban rannikolta sijaitsee flamingojen asuttama Renaissance Island. Pieni saari on suosittu turistikohde, jossa voi ottaa aurinkoa ja uida näiden eriskummallisten lintujen kanssa.

Flamingot liikkuvat vapaasti, ja ne voivat myös tulla kerjäämään ruokaa.

 


Turtle Beach: Akumal, Meksiko

Monet merikilpikonnat laskevat munansa Meksikon rannikolle, ja ne uivat usein tuhansia kilometrejä vuosittain palatakseen takaisin samaan paikkaan. Yksi näistä paikoista on Akumalin ranta Meksikon Riviera Mayalla.

Täällä voit uida yhdessä esihistoriallisten kilpikonnien kanssa, kunhan noudatat yhtä yksinkertaista sääntöä – pysyttele kolmen metrin etäisyydellä. Vierailet niiden kotona, ja ne ansaitsevat olla rauhassa.

 

Jos olet oikein onnekas, voit nähdä pienten kilpikonnien ottavan ensiaskeleensa kohti merta!


Penguin Beach: Boulders Beach, Etelä-Afrikka

Pingviinit ovat erikoisia eläimiä, ja saattaapa niissä olla hieman yhdennäköisyyttä ihmisten kanssa.

42 kilometrin päässä Kapkaupungista sijaitsevalla Boulders Beachilla asuu kokonainen pingviiniyhdyskunta. Jos vierailet saarella, sinulle tarjoutuu ainutlaatuinen mahdollisuus nähdä niiden nauttivan vedestä ja kallioista.

 


Pony Beach: Assateague Island

Marylandin osavaltion Assateague Islandin kansallispuistossa elää yli 300 villihevosta. Täällä ne voivat elää kuin kuninkaat: syödä milloin tahansa ja elää yhdessä perheinä.

Tarkasti ei tiedetä, miten hevoset päätyivät tänne, mutta niiden kerrotaan joko uineen haaksirikkoutuneesta laivasta tai kuuluneen saarelle saapuneille uudisraivaajille. Hevoset ovat joka tapauksessa sopeutuneet uuteen ympäristöönsä, jossa ne viettävät nykyään rauhaisaa elämää.

 


Monkey Beach: Koh Phi Phi, Thaimaa

Ranta on upea ihan sellaisenaan, mutta rannalla asuvat apinat vievät lopullisesti pisteet kotiin.

 

Rannan apinayhdyskunnan leikkejä on viihdyttävää seurata, mutta ruokaa ja värikkäitä tavaroita on syytä pitää silmällä. Apinoilla on todella pitkät kädet, ja ne ovat hämmästyttävän nopeita.

Monkey Beach sijaitsee Phi Phi -saaren kallioiden syleilyssä. Rantaudu saarelle tapaamaan ystävällisiä apinoita tai voit katsella niitä myös turvallisen etäisyyden päästä veneestä.

 

Tiedätkö muita rantoja, joilla voi tavata jännittäviä eläimiä? Anna meille vinkki kommenttikentässä! 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

footer logo
Made with for you
CMP