Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   2 min luettu

Miltä kuulostaisi kiireetön iltapäivä varjossa ja hetki hyvän kirjan parissa lempeän tuulen puhaltaessa mereltä päin? Kartuta lomallasi uusia taitoja, hae inspiraatiota tai palaa kotiin klassikkoteos kassissasi. Lue kesän parhaat kirjavinkkimme!

 

 

Pitkän päivän ilta, Kazuo Ishiguro

Paras tapa osallistua vuoden kirjallisuuden Nobel-palkinnosta käytävään keskusteluun on lukea edellisen vuoden voittajateos. Kazuo Ishiguron nimi on vaikea lausua, mutta hänen tyylistään on helppo pitää. Ishiguron viimeisin romaani ”Haudattu jättiläinen” ilmestyi vuonna 2015 ja oli kirjailijan ensimmäinen teos peräti kymmeneen vuoteen. Seikkailu, jossa on aineksia fantasiasta, sijoittuu 500-luvun Englantiin ja kertoo unohduksesta ja kadotetusta pojasta. Myös Ishiguron kaksi aiempaa menestysteosta ”Pitkän päivän ilta” ja ”Ole luonani aina”, joista on myös tehty elokuvat, sopivat loistavasti lomalaisen seuraksi aurinkotuoliin.

 

Mitt år som nomad, Emil Sergel

Freelancetoimittaja Emil Sergel teki sen, mistä moni unelmoi: hän möi kaiken omaisuutensa, osti surffibussin ja lähti vuodeksi maailmalle. Kirjan takakannen teksti saa lukijan väistämättä uteliaaksi: Vuoden aikana hän koettelee omia rajojaan, juoksee ensimmäisen ultramaratoninsa, kuhertelee lentäjän kanssa Indonesian viidakoissa ja tienaa muutamassa viikossa sievoisen summan päätettyään juuri vähentävänsä työntekoa.

 

Och bilen går bra? Niklas Källner

Oletko niitä ihmisiä, jotka skippaavat bileet ja välttävät hissiäkin kuin ruttoa kiusallisen hiljaisuuden pelossa? Älä enää pelkää, tässä tulee todellinen small talkin käsikirja! Toimittaja Niklas Källner on tuttu suositusta Skavlan-keskusteluohjelmasta, jossa hän kysyy vierailtaan mahdollisia ja mahdottomia kysymyksiä. Kirjassa hän antaa näppäriä käytännön vinkkejä, kertoo mielenkiintoisia tarinoita ja haastattelee aiheeseen liittyen myös muita asiantuntijoita.

 

Ylpeys ja ennakkoluulo, Jane Austen
Ei lomaa ilman klassikkoromaania, eikä klassikkoa ilman Jane Austenia. ”Ylpeys ja ennakkoluulo” sisältää kaiken tarpeellisen – mahdotonta rakkautta, perheenjäseniä, jotka sotkeutuvat toistensa elämiin, luokkakysymysten problematiikkaa ja hankalia sotkuja. Siis aivan kuin mikä tahansa keskivertokesäloma konsanaan!

 

Känn igen 250 djur och växter, Björn Bergenholtz

Haasta kaikki perheenjäsenet lukemaan lomalla jotakin uutta. Tartu tilaisuuteen ja lue itsesi vaikkapa sieni-, lintu-, kukka- tai perhosekspertiksi. Ehkä myös keskustelun aloittaminen tuntemattomien kanssa on sen jälkeen helpompaa uusien tietojesi ansiosta.

 

Mieti vain seuraavaksi, missä päin maailmaa haluat lukea ja lekotella. Blogimme matkaoppaista saat helposti inspiraatiota lukulomasi suunnitteluun!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

footer logo
Made with for you
CMP