Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   3 min luettu

Lähde automatkalle Etelä-Eurooppaan pitkin rannikkoa ja aja kuuden maan halki. Lue tästä oppaamme, joka esittelee seudun kulttuuria, ruokaa ja rantoja ja antaa tietoja myös lauttamatkasta. Tankki täyteen ja menoksi!

 

Lennä Montpellieriin ja vuokraa auto, jossa on hyvä ilmastointi. Tien päälle ei kannata lähteä väsyneenä, joten lepää ensin yö Hotel du Palais’ssa. Majoitu 200 vuotta vanhassa kauniissa rakennuksessa, jonka lähellä on kasvitieteellinen puutarha, katedraali ja itsensä Louis XIV:n aikoinaan hallitsema linna.

 

Ensimmäinen pysähdyspaikka kahden tunnin ajomatkalla on Marseille. Ranskan toiseksi suurin kaupunki, jota kutsutaan ”uudeksi Barcelonaksi”, on hurmaava sekoitus erilaisia ihmisiä, tyylejä ja kortteleita. Myös Ranskan presidentti Macron lomailee täällä, ja hänen on nähty lenkkeilevän kaupungin kaduilla rouvansa kanssa, joten miksi sinäkin et kokeilisi samaa? Lounasta trendikkäässä Mama Shelterissä, kuuluisan ranskalaisen muotoilijan Philippe Patrick Starckin sisustamassa hotellissa, jossa on yhtä tyylikäs ravintola. Jos taas haluat ehdottoman aidon elämyksen siemaillen Pastista, ota suunnaksi ravintola Le Petit Pernod. Lounaan jälkeen kannattaa vierailla ultramodernissa Musée des Civilisations de l’Europe et de la Méditerranéessa. 

 

Kun olet nauttinut tunnelmasta kylliksesi, on aika jatkaa itään kohti Mentonia. Aivan Italian rajan tuntumassa sijaitseva värikäs kaupunki on kuvauksellinen joka suunnasta. Täällä ovat lomailleet niin Coco Chanel kuin taiteilija Jean Cocteaukin, jolle on perustettu kaupunkiin aivan oma museonsa. Tutustu myös Grand Hotel des Ambassadeursiin, joka on kuin suoraan Wes Anderssonin elokuvasta. Nuku makoisat yöunet ja valmistaudu jättämään seuraavana päivänä Ranska taaksesi.

 

Italia

Kolmas päivä on pyhitetty Italian ihmeille. Kolmen tunnin matkan jälkeen saavut Ligurian sydämessä sijaitsevaan Genovaan, joka on jäänyt hieman maan muiden kaupunkien varjoon – aivan suotta. Tutustu häikäisevään Palazzo Realeen ja San Lorenzon katedraaliin ja nauti lounasta Intersena Oyster Barissa, joka nimensä mukaisesti on erikoistunut nilviäisiin.

 

Jos kaipaat takaisin rantamaisemiin, suuntaa kahden tunnin matkan päässä sijaitsevaan Castiglioncelloon. Sen kristallinkirkkaat vedet sopivat loistavasti snorklaukseen, sukeltamiseen ja rantaelämään. Majoitu Hotel Atlanticossa, ihaile auringonlaskua ja nuku hyvät unet, sillä seuraavana päivänä matkantekoa on luvassa hieman enemmän.

 

Viimeinen pysähdys vie sinut Italiaan. Aja ensin nelisen tuntia moottoritietä pitkin tai valitse hieman viehättävämpi, seitsemän tuntia kestävä maisemareitti vuorten yli Anconaan. Matkusta sieltä Splitiin lautalla, joka liikennöi kaupunkien välillä usean kerran päivässä. Lauttamatka kestää kymmenen tuntia, joten iltalautta on mukavampi vaihtoehto. Ota makoisat unet ja valmistaudu Adrianmeren toisella laidalla odottavaan seikkailuun!  

 

Kroatia

Hyvää huomenta, Split! Jos haluat jäädä tähän suosittuun lomakaupunkiin hieman pidemmäksi aikaa, lue oppaamme täältä. Voit myös nauttia kahvikupposen perinteikkäässä Gradska Kavanassa, jossa intellektuelli kulttuuriväki on aina istunut keskustelemassa aikakauden ilmiöistä. Nauti tunnelmasta hetki kaikessa rauhassa ja valitse istuskellessasi paras reitti seuraavaan kohteeseesi, Dubrovnikiin.

 

Matka Kroatian seuraavaan suureen lomakohteeseen kestää kolme tuntia. Saadaksesi kaiken irti Dubrovnikista matkusta köysiradalla ylös ja ihaile sieltä avautuvia maisemia lahdelle. Astele Game of Thronesin maisemissa vanhassakaupungissa ja päätä päiväsi kallionkielekkeellä sijaitsevaan Buza I -ravintolaan,jossa voit siemailla drinkkejä ja pulahtaa virkistävään veteen. Nuku viimeinen yösi Kroatiassa hyvin ja varaa huone Grand villa Argentinasta.

 

Montenegro

Seuraavan leiman saat passiisi Montenegrossa. Rantakaupunki Ulcinj sijaitsee kolmen tunnin matkan päässä Dubrovnikista, ja sitä pidetään koko Montenegron kauneimpana. Ulcinj on arkkitehtonisesti monipuolinen kohde, sillä sitä ovat hallinneet lukuisat eri hallitsijat vuosien saatossa, esimerkiksi roomalaiset ja osmaanit. Kaupungissa onkin moskeijoita ja eri maiden keittiöitä edustavia ravintoloita. Majoitu tyylikkäästi 2 000 vuotta vanhassa rakennuksessa sijaitsevassa Hotel Palata Veneziassa, jossa on uima-allas, kauniita terasseja ja merinäköala.

 

Albania

Vaikuttavan historiallisen aikamatkan jälkeen jatkat etelään ja ylität Albanian rajan. Matkattuasi kolme tuntia sisämaahan päin saavut Divjakë-Karavastan kansallispuistoon, joka levittäytyy yli 222 neliökilometrin alalle. Puistossa on laguuni, vaihtelevaa maastoa sekä runsas eläimistö ja kasvillisuus. Täällä voit nähdä jopa yli 200 lintulajia, ja alueella pesii myös 5 % kaikista maailman pelikaaneista. Kosteikoissa asustaa lisäksi matelijoita, vesipuhveleita, majavia ja monia erilaisia sammakkoeläimiä.

 

Kun olet perehtynyt ornitologiaan kylliksesi, jatkat matkaa ja ajat kolme tuntia etelään yhdelle Albanian hienoimmista rannoista. Dhermissä nautit rantaelämästä yhdessä Altea Beach Lodgesin mökeistä. Hotellin rantamaisemissa on mahdollisuus grillata ja harrastaa joogaa sekä erilaisia ranta-aktiviteetteja ja vesiurheilua. Nauti auringosta, merestä ja näköaloista Korfulle ja herkuttele maukkaalla paikallisella lampaanjuustolla!

 

Kreikka

Uusi päivä, uusi maa ja viimeinen pysähdyspaikka. Viimeisenä päivänä matkaa kertyy hiukan enemmän Ateenaan. Ennen kuin saavut perille, pulahda virkistävään mereen. Ajettuasi kolme tuntia Dhermistä saavut Makrygialósiin, jonka niemenkärjessä levittäytyy kapea hiekkaranta baareineen. Uituasi ja nautittuasi lounasta jatkat kohti Ateenaa ja pysähdyt matkalla Antírrioon . Nauti kahvikupillinen kahvila Brown Seassa ja tähyile jättimäistä antiikinaikaista linnaa, joka kohoaa taustalla merta vasten. 

 

Laita suosikkisoittolistasi soimaan ja jatka viimeiset 2,5 tuntia matkasi lopulliseen määränpäähän. Ateenassa sinua odottaa Hotel Elektra Metropolis, jonka kattoterassilta avautuvat huikeat näköalat iltavalaistuksessa kylpevälle Akropoliille. Pysäköi autosi ja lähde tutkimaan tätä antiikinaikaista pääkaupunkia. Ohita myös Parthenonia vastapäätä sijaitseva, äskettäin avattu uusi museo, joka on rakennettu kaivauksissa paljastuneiden, jopa vuodelta 400 eea. peräisin olevien raunioiden ympärille.

 

Jäähdyttele lopuksi trendikkäässä mehubaari Ethosissa, nauti lounasta suositussa Venzenessä ja nosta malja kuudessa erilaisessa maassa viettämällesi unohtumattomalle lomalle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

footer logo
Made with for you
CMP