Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   2 min luettu

Wien ‒ klassisia taideteoksia, valssia, mahtavaa arkkitehtuuria ja vuolaana virtaava Tonava. Itävallan pääkaupunkiin mahtuu kuitenkin myös vähän modernimpia rakennuksia, katutaidetta ja tietenkin viiniä.

 

Ole kuin kotonasi

Herää uuteen aamuun Tomasin ja Angelan luona. Schreiners Essen und Wohnen -hotellissa tuntuu siltä kuin yöpyisit hyvien ystävien vierashuoneessa. Voit nauttia aamiaisen kesällä rauhallisessa puutarhassa, jossa pariskunta viljelee yrttejä ja vihanneksia ravintolaansa, ja talvella sisällä takkatulen loimussa. Pitkän päivän päätteeksi voit jopa käydä saunassa. Ihan kuin kotona olisi!

 

Museoharrastajan paratiisi

Kotona ei kuitenkaan kannata viettää koko päivää. Hotelli sijaitsee Neubaun kaupunginosassa, joka tunnetaan kulttuuristaan ja pienistä viihtyisistä putiikeistaan. Vintagesta ja kirpputoreista kiinnostuneet löytävät täältä sekä luksusmerkkejä että pikkuputiikkeja, joissa myydään erilaisia outoja erikoisuuksia. Neubaussa on myös museokortteli, jossa on muun muassa moderniin taiteeseen, arkkitehtuuriin, muotiin ja musiikkiin keskittyneitä museoita. Voit viettää täällä koko päivän tai käväistä useampana lomapäivänä, kortteli kun on aivan Wienin keskustassa.  

 

Leivonnaisia ja kahvia

Kun kahvihammasta kolottaa, Wienissä ei oteta juomaa pahvimukissa mukaan. Täällä istutaan alas ja nautitaan useampi kupillinen kerralla. Café Prückel on yksi monista kahviloista, jotka eivät juuri ole muuttuneet 1900-luvun alun jälkeen: tarjoilijoilla on yhä rusetti kaulassa, ja listalla on yhä runsas valikoima toinen toistaan herkullisempia leivonnaisia. Iltaisin kahvilassa on usein elävää musiikkia, ja nykyään voit nauttia täällä myös aamiaisen, pikku välipalan tai lasillisen olutta.

 

Pyöräile ilmaiseksi

Miten olisi pieni pyöräretki ruoansulatuksen edistämiseksi? Monien muiden kaupunkien tapaan myös Wienissä on tarjolla kaupunkipyöriä. Ensimmäiset tunnit ovat ilmaisia, eikä pidempikään pyöräily maksa maltaita. Etsi lähin pyöräteline ja hyppää satulaan!

 

Keidas keskellä kaupunkia

Jätä kadut ja liikenne taaksesi ja pidä pieni hengähdystauko Donauinselillä, pienellä saarella keskellä Tonavaa. Kesäkaudella saari on suosittu uimapaikka, mutta jos kaipaat toisenlaista liikuntaa, voit hyppiä sydämesi kyllyydestä jossakin saaren 40 erilaisesta trampoliinista. Tai vaikka kaikissa! Saarella on myös kiipeilyseiniä, skeittipuisto ja vesisuksivuokraamo, ja kesällä täällä järjestetään usein erilaisia festivaaleja.

 

Täytä vatsasi torilla

Jos hoidat lomapäivän liikunnan mieluiten shoppailun ja ruokailun muodossa, lämmittele huolella ja aloita sitten urheilusuorituksesi Naschmarktilla. Laajalla alueella on tarjolla ruokaa maailman kaikista kolkista: raaka-aineita, herkkuja, katuruokaa ja ravintoloita. Lauantaisin alueen valtaa suuri vintage- ja kirpputori.

 

Juomia lähituotantona

Viiniä voi tietysti juoda torillakin, mutta kannattaa vierailla myös jollakin kaupunkia ympäröivistä terassiviljelmistä kävelemässä viiniköynnösten lomassa. Syksyllä sadonkorjuun aikaan voit myös osallistua opastetulle kierrokselle ja tutustua eri rypälelajikkeisiin, tietysti myös maistellen. Päätä kävelyretki johonkin paikallisista krouveista ja nauti lähituotannon hedelmistä.

 

Analysoi lomasi

Psykoanalyysin isä Sigmund Freud eli ja työskenteli Wienissä vuodesta 1938 alkaen siihen saakka, kun hänet pakotettiin maanpakoon Englantiin. Talo, jossa hän asui ja piti vastaanottoaan, toimii nykyään museona, jossa on Freudin signeeraamia ensipainoksia sisältävä kirjasto, ainutlaatuista filmimateriaalia ja jopa seminaarisaleja. Kuinkahan monta sohvaa rakennuksessa on?!

 

Tapahtuiko freudilainen lipsahdus? Suosittelemme ensiavuksi viiniä Wienissä. Varaa Wienin viikonloppusi jo tänään!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

footer logo
Made with for you
CMP