Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   2 min luettu

Thaimaa on ikisuosikki aurinkoa janoavien pohjoismaalaisten keskuudessa. Maa yhdistetään yleisesti trooppisiin rantoihin, hyvään ruokaan, kauniisiin temppeleihin ja ystävällisiin ihmisiin, mutta suosiolla on myös haittapuolensa. Kun turisteja on paljon, joskus voi olla vaikeaa kokea tarunhohtoista löytämisen tunnetta. Ratkaisu on yksinkertainen: ota asioista selvää ennen matkaa ja lähde matkalla ihmispaljouden ulkopuolelle. Seuraavassa on viisi vinkkiä Thaimaan parhaista, autioimmista ja kauneimmista paikoista!

 

Phuket

The Similan Islands

Kymmenestä suunnattoman kauniista ja lähes autiosta saaresta koostuva saariryhmä. Matkusta saarille veneellä Phuketista ja tutustu trooppisiin metsiin ja liidunvalkeisiin korallirantoihin.

 

Bonus: Saarten ympäröimä alue on valittu usein yhdeksi maailman 10 parhaasta sukelluspaikasta.

 

Freedom Beach

Freedom Beachia pidetään Phuketin kauneimpana rantana, eikä syyttä. Rannalle pääsee ainoastaan pitkähäntäveneellä, mikä rajoittaa kävijöiden määrää eikä ranta ole koskaan tupaten täynnä. Eristyneisyydestään huolimatta rannalla on pieni rantaravintola, joka tarjoaa yksinkertaista mutta herkullista thairuokaa. Ranta sopiikin täydellisesti päiväretkikohteeksi

 

Bangkok

Bang Kra Jao

Bang Kra Jaota kutsutaan myös Bangkokin viidakoksi. Tietenkään tämä luonnonkaunis erämaa-alue ei sijaitse Bangkokin keskustassa, mutta pääset alueelle pienellä lautalla kaupungin eteläpuolelta Narathiwas Roadilta. Chao Praya -joen varrella sijaitseva 2 000 hehtaarin kokoinen alue kauniine, rauhallisine temppeleineen tarjoaa täydellisen tauon Bangkokin sykkeestä ja väenpaljoudesta. Alueella on vain vähän maanteitä. Sen sijaan siellä risteilee paljon korotettuja puupäällysteisiä polkuja, joten paras tapa liikkua on polkupyörällä tai jalan.

Kaipaako hipsterigeenisi vielä enemmän valtavirrasta poikkeavaa, vielä koskemattomampia paikkoja?

 

Länsirannikko (Andaman Sea ja Phang Nga Bay)

Koh Kudu Yai

Koh Kudu Yai on yksi Thaimaan eristyneimpiä, luonnonvaraisimpia ja kauneimpia paikkoja. Alueella on merestä nousevia kallioita, vehmasta kasvillisuutta ja salaisia rantoja. Koh Kudu Yaille pääset pitkähäntäveneellä tai kajakilla meloen.

Bonus: Rauhaasi häiritsevät todennäköisesti vain apinat ja kuningaskalastajat.

 

Koh Roi

Koh Roin saarelle pääsee samalla tavalla kuin Koh Kudu Yaille – vuokraamalla veneen tai melomalla. Ja se on onni, sillä muutoin tämä pieni tarunhohtoinen saari olisi täynnä turisteja. Yksi saaren kohokohdista on luola, joka johtaa vertaansa vailla olevalle laguunille. Se jos mikä saa löytöretkeilijän sydämen lyömään ylimääräisen lyönnin.

Bonus: Jos olet onnekas, voit kohdata paikallisia kalastajia, ostaa heiltä kalaa ja pitää rannalla yksityiset grillijuhlat.

 

Toivottavasti pidit vinkeistämme ja inspiroiduit! Jos päätät toteuttaa unelmasi, Travellink voi auttaa Thaimaan-matkan järjestämisessä.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

footer logo
Made with for you
CMP