Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   2 min luettu

auringonnousuun

Unelmoitko upeasta lomakohteesta, jossa voit herätä ikimuistoiseen auringonnousuun? Tässä muutamia maailman kauneimpia matkakohteita:

Huippuvuoret, Norja

 auringonnousuun

Kuvittele paikka aivan maailman laidalla, jossa aurinko ei laske koskaan. Huippuvuoret sijaitsevat Manner-Norjan ja Pohjoisnavan välillä, ja ne ovat leveysasteidensa asutetuin paikka. Saarten keskiyön aurinko on unohtumaton näky ja ehdottomasti matkan arvoinen.

Angkor Wat, Kambodža

 auringonnousuun

Angkor Wat on yksi maailman seitsemästä ihmeestä. Temppelin erikoinen arkkitehtuuri luo upean taustan aamuauringon säteille, jotka maalaavat temppelin keltaisin ja punaisin sävyin. Temppeli on suosittu turistikohde, ja opastettuja kierroksia järjestetään iltaisin. Jos kaihdat suurta väenpaljoutta, suosittelemme vierailemaan vähemmän tunnetussa temppelissä.

Stonehenge, Iso-Britannia

stonehenge auringonnousuun Stonehengen mystinen kauneus vetää turisteja puoleensa. Tämä neoliittinen paikka on yksi Euroopan tunnetuimmista esihistoriallisista monumenteista. Myyttisten kivien välistä nousevan auringon katselu on ainutlaatuinen kokemus. Kävijöiden joukossa on niin druideja kuin turistejakin. Aamunkoitto voi tuntua todella puhdistavalta hetkeltä. Vedä syvään henkeä ja tunne kuinka menneisyyden energiat täyttävät ilman uuden päivän sarastaessa.

Kheopsin pyramidi

kheopsin auringonnousuun

Kheopsin pyramidi kylpemässä oranssin ja keltaisen sävyissä on unohtumaton näky. Maailman seitsemän ihmeen joukkoon lukeutuva pyramidi on yhä suurimmaksi osaksi vahingoittumaton ja sijaitsee lähellä Gizaa Egyptissä. Tasaista aavikkomaisemaa koristavat upean pyramidin silhuetin ohella yksittäiset kamelit ja pehmeästi aaltoilevat hiekkadyynit. Historian havina yhdistettynä kultaiseen aamuaurinkoon tekee auringonnoususta vieläkin taianomaisemman näyn. Valmistaudu siis ainutlaatuiseen hetkeen…

Bryce Canyon, Arizona

bryce canyon auringonnousuun Pyörivät arokierijät, kalliomuodostelmat ja luonnon villi kauneus: Tervetuloa Bryce Canyoniin Arizonaan. Kansallispuisto vie ajatukset Villiin länteen, ja suositulta Sunrise Pointin -levähdyspaikalta avautuva näkymä aamunkoitteessa on taianomainen. Täällä pääset todistamaan aitiopaikalta, kuinka kalliot vaihtavat väriään auringon noustessa valaisemaan niitä.

Varanasi, Intia

 varanasi auringonnousuun

Varanasi on tunnettu Intian pyhänä kaupunkina, ja sen maisemat näyttävät entistä vaikuttavammilta aamun sarastaessa. Ganges-jokeen johtavat majesteettiset kivirappuset täyttyvät ihmisistä, jotka kerääntyvät joelle pesemään liat ja synnit pois. Auringonnousua seuraava usva tekee näkymästä ikimuistoisen.

Masai Maran kansallinen suojelualue, Kenia

auringonnousuun

Masai Maran kävijöihin tekee vaikutuksen sekä luonnon kauneus että alueen valtava pinta-ala. Luonnonsuojelualue sijaitsee Keniassa ja käsittää vain murto-osan Marasta. Aamunkoitto on paras aika nähdä leijonat, seeprat ja muut villieläimet luonnollisessa ympäristössään etsimässä ruokaa. Turistit ovat aina tervetulleita aamusafarille upeisiin maisemiin.

Ayers Rock

ayers rock auringonnousuun

Ayers Rock, joka tunnetaan myös nimellä Uluru, on Australian aboriginaalien pyhä paikka. Aamun ensimmäisten säteiden osuessa Ayers Rockiin, näyttää se siltä, kuin se olisi syttymässä tuleen. Ympäristön mineraalit, tomu ja vesi heijastelevat auringonvaloa punaisesta hiekkakivestä, mikä aikaansaa upeita optisia efektejä. Jos haluat nähdä Ayers Rockin koko komeudessaan, lähistöllä on pieniä näköalapaikoiksi sopivia tasanteita.

Okavangon suisto, Botswana

okavangon auringonnousuun 

Okavangon suisto on toiseksi suurin suisto Nigerjoen suiston jälkeen, ja se on yksi maailman kauneimmista paikoista katsella auringonnousua. Nauti horisontista aamusafarilla, ja näe uskomattoman maiseman peilautuvan vedestä auringonsäteiden kanssa. Älä unohda kameraa!

Val d’Orcia, Toscana 

auringonnousuun

Kumpuilevat mäet, sypressit ja täyteläisen vihreät sävyt tekevät Toscanan maisemista hypnoottisen kauniit. Pittoreskien pikkukaupunkien kadut ovat täynnä mukulakiviä ja kukkia tyypilliseen toscanalaiseen tyyliin. Auringon laskiessa harmaa utu leijailee pehmeästi harjujen yli. Näky on suorastaan runollinen.

Mount Bromo, Indonesia 

auringonnousuun

Jos haluat nähdä erittäin poikkeuksellisen auringonnousun, tässä sinulle sellainen: Mount Bromosin vaikuttava tulivuorimaisema tarjoaa todellisen elämyksen. Aktiivinen tulivuori sijaitsee Itä-Jaavalla Indonesiassa. Voimme luvata, ettet koskaan unohda sitä näkyä, kun hunajankeltainen aamunkajo värjää kraatterin hehkuvan vaaleanpunertavaksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

footer logo
Made with for you
CMP