Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   2 min luettu

Monille tulee Malagasta mieleen maalauksellinen pieni kalastajakylä Espanjan aurinkorannikolla. Maalauksellinen Malaga kyllä onkin, mutta samalla se on Espanjan kuudenneksi suurin kaupunki, jolla on upean hiekkarannan lisäksi tarjota kaikki suurkaupungin parhaat puolet. Yli 30 museota, hotelleja katolla olevine uima-altaineen ja uskomattoman hyvää ruokaa. Kun tähän lisätään vielä värikkäät paikalliset asukkaat, tuloksena on sekoitus Espanjan parhaita puolia alle viiden tunnin matkan päässä!

malaga city

Yövy

Vietä yösi tyylikkäästi sataman lähellä Molina Lariossa, jonka kattoterassi tarjoaa uima-altaan lisäksi upean näköalan merelle. Muuten hotelli on melko klassinen neljän tähden hotelli, jonka viihtyisällä sisäpihalla voit nauttia hyvän aamiaisen.

Room Mate Valeria sen sijaan on kaikkea muuta kuin tyypillinen. Tässä boutique-hotellissa ei ole väreissä ja raidoissa säästelty, joten se muistuttaa ajoittain pyjamaa – tosin hienoa sellaista. Hotellissa on myös suosittu ravintola, johon kannattaa tehdä pöytävaraus hyvissä ajoin, sillä trenditietoiset malagalaiset jonottavat saadakseen nauttia sen japanilais-välimerellistä fuusioruokaa. Myös Room Mate Valeriassa on kattoterassi, jolla on aurinkotuoleja ja pieni uima-allas pikaista aamu-uintia varten.

room mate valeria malaga

Jos kaipaat vieläkin eksentrisempää yöpaikkaa, varaa huone vanhassakaupungissa sijaitsevasta Patio 19:stä. Hotelli on koristeltu vanhoilla flamencoasuilla, kukilla ja pitseillä, ja sen värikkäät seinät ja ruudullinen kivilattia ovat kuin suoraan jostakin Almadovarin elokuvasta. Palvelut ovat ehkä vähän niukemmat, mutta toisaalta hintakaan ei päätä huimaa – 40 euroa per yö takaa ainutlaatuisen elämyksen yhdellä Malagan kauneimmista alueista.

patio 19 malaga

Koe

Kun laukku on turvallisesti hotellissa, on aika lähteä nauttimaan Malagan kulttuurista. Kaupungin 30 museosta uusin on Centre Pompidou Malaga, Pariisin tunnetun Centre Pompidoun ensimmäinen sivutoimipiste Ranskan ulkopuolella. Jo sisäänkäyntinä toimiva värikäs lasikuutio tekee rakennuksesta käynnin arvoisen. Museossa on pysyviä ja vaihtuvia modernin taiteen näyttelyitä, työpajoja lapsille sekä ravintola, jossa voit nauttia lounaan tai iltapäiväkahvin.

Centre Pompidou Malaga

Kaupungin ylpeys, Picasso-museo, on sekin tietysti ehdoton käyntikohde. Museossa on yli 200 tämän kuuluisan taiteilijan työtä, ja siellä järjestetään myös konsertteja, runoiltoja ja muita kulttuuritapahtumia. Ajankohtainen ohjelmalistaus on museon kotisivulla. Ja tietenkin museossa on myös kahvila, jonka viihtyisällä terassilla voit hengähtää hetken kubistisen taidekierroksen jälkeen.

picasso malaga

Syö ja juo

Jos ruoka- ja juomakulttuuri kiinnostaa kuvataidetta enemmän, ota yhteys Spain Food Sherpaan ja maistele tiesi kaupungin halki neljän tunnin pituisella kierroksella toreilla, tapasbaareissa ja delimyymälöissä. Oppaat puhuvat englantia ja takaavat, että kukaan ei lähde pois nälkäisenä.

Vähän rauhallisempi ruokailukokemus odottaa Pedregalejon rannalla sijaitsevassa El Cabrassa. Satamaravintola ei näytä ulospäin kovin kummoiselta, mutta se tarjoaa päivän kalansaaliin valmistettuna tavalla, joka jää taatusti mieleen. Terassin edessä oleva grilli on tehty vanhasta ruuhesta niin luovasti, että hipsterikin sitä kadehtisi. Vene on täytetty hiekalla, jonka keskelle sytytetyllä avotulella grillataan vartaissa talon erikoisuus, espeto de sardinas. Nauti hyvästä ruoasta ja aidosta espanjalaisesta tunnelmasta paikallisten seurassa.

el cabra malaga

Jos jo sait riittävästi inspiraatiota Malagan matkaa varten, ei muuta kuin buen viaje!

Varaa lento Malagaan saman tien.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

footer logo
Made with for you
CMP