Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   2 min luettu

Vietä syysviikonloppu Lontoossa taiteen merkeissä! Galleria Andersson/Sandströmissä Tukholmassa työskentelevä Sara Andy Ludvigsson on asunut ja työskennellyt Lontoossa taidealalla monta vuotta. Tässä hänen vinkkinsä Britannian pääkaupunkiin tälle syksylle! 

westminster bridge london

Jotta pääset taidelomallasi oikeaan tunnelmaan, majoitu Wood Greenissä sijaitsevaan Green Rooms -hotelliin. Taiteilijoille ja luoville sieluille on tarjolla erikoishinnat, mutta myös muille taiteen ystäville hinnat ovat Lontoon mittapuulla ennennäkemättömän edullisia. Hotellissa sijaitsee myös ”I should be souvlaki” -niminen ravintola. Lisäksi voit osallistua Green Roomsissa järjestettäville keikoille, näyttelyihin tai työpajoihin. 

green rooms london

Tate Britain – Rachel Whiteread

tate britain london
Tate Britain avattiin vuonna 1897. Nykyään Tate-taidemuseoverkostoon kuuluvat myös Tate Modern, Tate Liverpool ja Tate St Ives. Tate Britainissa on nyt esillä Rachel Whitereadin näyttely. Whiteread on yksi Ison-Britannian merkittävimmistä nykytaiteilijoista, ja hän käyttää veistoksissaan teollisuusmateriaaleja.

Näyttely avoinna 21.1.2018 asti

Sisäänpääsy 15 puntaa

Sisäänpääsy ja kolmen ruokalajin päivällinen 45 puntaa

Avoinna joka päivä

National Portrait Gallery – Taylor Wessing Prize

national portrait gallery london161 vuotta vanha museo on sijainnut historiansa aikana eri paikoissa. Tällä hetkellä museo sijaitsee loisteliaassa rakennuksessa vain korttelin päässä Trafalgar Squaren aukiosta. Museossa on joka vuosi esillä arvostetun Taylor Wessing Prize -valokuvakilpailun voittajien työt. Kilpailuun voivat osallistua kaikki yli 18-vuotiaat. Voittaja valitaan 14.11., ja näyttely avautuu kaksi päivää myöhemmin.

Näyttely avoinna 4.2.2018 asti

Sisäänpääsy 6 puntaa

Avoinna joka päivä

The Barbican Centre – Jean-Michel Basquiat

barbican centre londonThe Barbican Centre on talo täynnä musiikkia, elokuvia, taidetta ja kirjallisuutta. Nyt esittelyssä on ainutlaatuinen taiteilija Jean-Michel Basquiat, joka oli myös runoilija, DJ ja muusikko ja joka teki yhteistyötä Andy Warholin, Keith Haringin ja Blondien kanssa. Hän kuoli vain 28-vuotiaana New Yorkissa vuonna 1988, mutta hän ehti tehdä suuren vaikutuksen ja jättää jälkensä ympäröivään maailmaan.

Näyttely avoinna 28.1.2018 asti

Sisäänpääsy 16 puntaa

Avoinna ti–su

Southbank Centre – Antony Gormley

southbank centre londonSouthbank Centre on myös monen taiteenlajin keskittymä, jossa järjestetään vuosittain yli 5 000 erilaista taide-, musiikki-, tanssi ja keskustelutapahtumaa. Yhdessä taidehalleista on tällä hetkellä meneillään taiteilija Antony Gormleyn kokoama näyttely. Hän esittelee taidetta, jota on tehty brittiläisissä vankiloissa, hoitolaitoksissa ja turvapaikanhakijoiden majoitusyksiköissä. Taiteilijat ovat voineet käsitellä teemaa ”Ison-Britannian oikeusjärjestelmä” vapaasti niin sanojen, kuvien, musiikin kuin designin muodossa.

Näyttely avoinna 15.11.2017 asti

Sisäänpääsy ilmainen

Avoinna joka päivä

Pakkaa baskeri mukaan ja lähde matkaan, Lontoon taidepiirit odottavat!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

footer logo
Made with for you
CMP