Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   < 1 min luettu

 

Kysymys: Missä voisi viettää lomaa ilman pelkoa budjetin ylittymisestä? Vastaus: Prahassa! Tässä itäisen Keski-Euroopan helmessä voit nauttia ruoasta, juomasta, hyvästä hotellista ja historiallisesta tunnelmasta turvautumatta pikavippeihin.

Prahassa voit asua luksustyyliin pienellä budjetilla. Nyxin putiikkihotellissa saat paljon modernia designia vastineeksi rahoillesi – parihuone maksaa 90 euroa yöltä. Hotelli sijaitsee vain parin minuutin kävelymatkan päässä vanhastakaupungista, ja melkein sen naapurissa on ihastuttava Mucha-museo, joka on kokonaan omistettu kuuluisalle art nouveau ‑taiteilija Alphonse Muchalle.

Jos haluat mieluummin nähdä vanhan Tšekin, valintasi on hotelli U Raka. Talon peruskivi muurattiin 1700-luvulla, ja nykyään tätä menneen ajan tunnelmaa tulvivaa, kodikasta hotellia pyörittää paikallinen perhe. Talviaikaan voit nauttia takkatulen lämmöstä, ja lämpimällä säällä voit istuskella vehreällä sisäpihalla, jota koristaa viehättävä suihkulähde.

Mahtava Pyhän Vituksen katedraali on hyvä kohde pienen budjetin matkailijalle. Sisäänpääsy on ilmainen, ja katedraali on avoinna joka päivä. Uskomattoman arkkitehtuurin lisäksi kirkossa voi tutustua Tšekin historiaan.

Hyppää höyrylaivaan ja matkaa kaupungin läpi virtaavaa Vltavajokea pitkin Prahan eläintarhaan, joka on yksi maailman suurimmista. 60 hehtaarin laajuisella alueella voit tutustua niin pingviineihin ja trooppisiin lintuihin kuin afrikkalaiseen savanniin ja indonesialaiseen viidakkoonkin. Laivamatka maksaa aikuisilta 5 euroa, pääsylippu eläintarhaan noin kympin.

 

Eläintarhavierailun jälkeen haluat ehkä kupillisen kahvia, ja ehkä jopa mahdollisuuden tienata hiukan? Käy Bitcoin Coffeessa, kahvilassa, jossa voi maksaa vain bitcoin-kryptovaluutalla. Jos sinulla ei vielä ole virtuaalilompakkoa, voit vaihtaa käteistä bitcoineiksi ja oppia samalla kaiken tarvittavan kryptovaluuttojen tulevaisuudesta ja arvosta.

Perinteinen tšekkiläinen ruoka on vahvasti lihapainotteista: gulassia, kania ja sianpotkaa. Vanhassakaupungissa sijaitsevassa Usadlussa voit kokea tämän kaiken hämärässä, keskiaikaisessa kellarissa. Tukeva illallinen oluineen kustantaa noin 20 euroa, ja kaupan päälle tulee vielä aito tšekkiläinen tunnelma.

Kasvisruoan ystävien kannattaa puolestaan suunnata Café Momentiin, joka tarjoaa burgereita, hotdogeja, omeletteja ja salaatteja – kaikki täysin vegaanisia. Myös ravintolan moderni sisustus poikkeaa hiukan perinteistä. Jätä ihmeessä vatsaan tilaa myös jälkiruoalle ja leivonnaisille.

Varustaudu ohuella lompakolla ja varaa viikonloppu vieraanvaraisessa Prahassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

footer logo
Made with for you
CMP