Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   2 min luettu

Harvassa kaupungissa yhdistyvät suurkaupungin tuntu, pääkaupungin ilmapiiri ja rento kahvilakulttuuri. Espanjalaiset ovat kuitenkin onnistuneet tässä. Madridista löytyy kulttuuria, luontoa, juhlia sekä ruokaa ja maailmanluokan viiniä. Tässä yhdeksän innostavaa vinkkiä parisuhdelomalle:

 

1. Rentoutumista Hammam Al Ándalus -kylpylässä

Ensin asettaudut lämpimälle kivipöydälle saippuoitavaksi, jonka jälkeen hieroja pesee sinut Kessa-hansikkaalla ja hieroo rentouttavasti eteerisillä öljyillä. Arabialainen kylpylä ei tuota pettymystä…


2. Näyttämötaidetta Teatro Realissa

Järjestä treffit yhdessä Euroopan parhaimmista teattereista. El Real (”The Royal”) -teatteriin mahtuu 1 746 henkilöä. Siellä järjestetään upeita laulu-, tanssi- ja näyttämötaide-esityksiä, joissa on mukana kansainvälisiä tähtiä.

teatro real

@teatro_real, Instagram

3. Auringonlaskun katselua Templo de Debodissa

Tämä egyptiläinen temppeli on rakennettu vuonna 100 eKr. Temppeli oli vaarassa tuhoutua patorakennelman vuoksi, ja se siirrettiin Madridin Parque del Oeste -puistoon vuonna 1972. Espanjassa ei ole toista samanlaista monumenttia, ja lisäksi se on loistava paikka katsella auringonlaskua.


4. Maistakaa Churros con Chocolatea Chocolateria Valorissa

Aamu ei voisi alkaa paremmin kuin kastamalla pitkiä munkkitankoja eli churroja paksuun suklaakastikkeeseen. Paikalliset syövät niitä mieluiten aamuun asti kestäneen klubiyön jälkeen, mutta ne maistuvat yhtä hyviltä pitkiltä yöunilta herättyäkin.


5. Romanttinen Flamenco-päivällinen Casa Patas -ravintolassa

Monet paikat tarjoavat joko hyvää ruokaa tai hyvän Flamenco-esityksen. Molempia on harvoin tarjolla samassa paikassa. Tässä ravintolassa voit nauttia perinteisen espanjalaisen keittiön antimia intiimissä retrotunnelmassa samalla, kun katselet maailmanluokan Flamenco-esitystä.


6. Ihastuttavat näköalat Circulo de Bellas Artesista

Tämä kulttuurijärjestö järjestää erilaisia aktiviteetteja muun muassa taiteen, elokuvan, runouden, näyttämötaiteen, musiikin, kirjallisuuden, tieteen ja filosofian aloilla. Ikoninen rakennus pystytettiin vuonna 1926, ja se on myös yksi kaupungin parhaista näköalapaikoista.


7. Gurmeeruokaa El Vagon de Benissä

Täällä on tarjolla perinteisiä espanjalaisia ruokalajeja modernilla vivahteella. Ruoat nautitaan 50-luvun junavaunussa. Intiimi miljöö sopii erittäin hyvin pariskunnalle, joka viihtyy lähekkäin.

vadgon de beni

@comas_one, Instagram

8. Elokuviin Cine Doreen

Jos pidät Almodovarin elokuvista, tiedät ehkä myös tämän vanhan kauniin elokuvateatterin. Todellinen elokuvien ystävä osaa arvostaa sitä, että klassikoita ja kokeellisia tuotantoja esitetään pitkin päivää. Madridista on vaikea löytää toista yhtä edullista ajanvietettä, sillä lippu maksaa vain 2,50 €.

cine dore madrid

@josikodusamba, Instagram

9. Kävelylle Parque Capricho -puistoon

Herttuatar María Josefa de la Soledad Alonso Pimentelin tilasi tämän haaveenomaisen puutarhan vuonna 1784. Hän halusi antaa taiteilijoille, puutarhureille ja suunnittelijoille mahdollisuuden luoda paratiisin. Ja hän toden totta onnistui tavoitteessaan!

Varaa matkasi Madridiin nyt!

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

footer logo
Made with for you
CMP