Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   2 min luettu

Elokuvilla, joiden tapahtumapaikkana on Rooma, on yksi yhteinen tekijä: tuskin yhdessäkään on jätetty kuvaamatta ruokaa, ravintoloita ja iloisia ruokailijoita. Roomalainen ruoka on tietysti parasta paikan päällä nautittuna, mutta mikään ei onneksi estä luomasta makuja uudelleen kotona! Keräsimme muutamia vinkkejä ravintoloista ja kokkauskursseista, jotka jäävät taatusti muistoihisi.

Aloita nauttimalla oikea, aito carbonara. Tämä perinteinen pasta-annos tehdään mieluiten pecorino-juustosta, pekonin tyyppisestä guancialesta sekä kananmunista. Nauti carbonara-annos Armando de Pantheonissa, jossa keittiömestari Claudio Gargioli on valmistanut italialaisia klassikkoja kuutena päivänä viikossa vuodesta 1961 lähtien. Kodikkaassa ravintolassa vallitsee juuri sellainen tunnelma ja puheensorina, joita italialaiselta perheillalliselta odottaakin.

 

Jos haluat kotiin palattuasi nousta äärettömään suosioon perheen ja ystävien keskuudessa, perehdy tuorepastan saloihin. 79 eurolla voit osallistua koko illan mittaiselle kokkauskurssille, joka alkaa tietysti italialaisittain proseccolla ja antipastilla. Yhteisen aperitiivihetken jälkeen osallistujat pukevat esiliinan ylleen ja siirtyvät lieden ääreen opettelemaan erilaisten pastojen valmistusta. Illan kruunaa paras oppitunti – juuri valmistettujen ruokien nauttiminen yhdessä!

Jos olet hiukan uskaliaampi ja ehkä hallitset jo vähän italiaakin, osallistu Maman kurssille. Erilaisina teemailtoina opetellaan valmistamaan risottoa, kalaruokia tai jälkiruokia. Kehonkielen ja eleiden avulla – eli niin kuin italialaiset keskustelevat – myös kieltä osaamatonkin pysyy menossa mukana ja pääsee nauttimaan aitoitalialaisesta tunnelmasta.

Italialaisesta ruokakulttuurista voi toki nauttia muuallakin kuin ravintoloissa ja ruoanlaittokursseilla – esimerkiksi omassa majapaikassa. Casa Fabbrini on perheomisteinen majatalo, jossa on neljä yksittäistä huonetta ja tietenkin myös suuri keittiö. Keittiöön katetaan runsas aamiainen, joka nautitaan perheen tapaan yhteisessä ruokapöydässä. Voit myös ostaa mukaasi marmeladia, keksejä, oliiviöljyä ja muita erikoisuuksia, jotka on valmistettu perheen omassa talossa Toscanassa.

 

Säästimme parhaan viimeiseksi: mitä olisikaan italialainen ateria ilman viiniä? Sitä Enoteca Constantinissa ei koskaan ole kokeiltu, sillä jos rakennuksessa on 800 neliömetriä viinitelineitä, ei juoma ihan heti lopu kesken. Täällä voit osallistua myös viinikursseihin ja ‑maisteluihin tai ostaa mukaan puna-, valko- tai kuohuviiniä tai vaikkapa jotain vähän väkevämpää. Jatka matkaasi seinänaapurissa olevaan ravintolaan Il Simposioon, jossa voit nauttia viinistä yhdessä ruoan kanssa.

Pakkaa laukkuusi kuminauhavyötäröiset housut ja varaa matka Roomaan, herkkusuun taivaaseen!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

footer logo
Made with for you
CMP