Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   2 min luettu

Haaveiletko sinäkin täydellisestä viikonlopusta, jonka hintalappu ei kohoa kohtuuttomaksi? Jos vielä satut pitämään ihanista kylpylöistä, tuhdista ruoasta ja upeasta arkkitehtuurista, Budapest on Euroopan kaupungeista ehdoton valinta.

Pidän Budapestin monipuolisuudesta – siitä, että kaupungissa voi tehdä monenlaisia asioita. Budapest on myös uskomattoman edullinen. Suosittelen kaupunkia sekä romanttiseen viikonloppuun että viikonloppumatkaksi tyttöjen kesken. Jos jälkimmäinen vaihtoehto kuulostaa mielestäsi houkuttelevalta, jaan mielelläni omia kokemuksiani ja vaikutelmiani Euroopan viehättävimmästä kaupungista Tonavan rannalla.

budapest 2

Kaupunkia elävöittävä joki

Kaikki alkaa suuresta joesta – sekä minun matkani että kaupungin suurenmoinen historia. Kaupungit Buda ja Pest rakennettiin aikoinaan joen eri rannoille, mutta ne yhdistettiin myöhemmin yhdeksi kaupungiksi, Budapestiksi. Fiksua, vai mitä?

Joen rannalla sijaitsevat myös useimmat nähtävyydet komeasta Országház-parlamenttitalosta Pestin puolella Linnavuoreen Budan puolella. Kävelimme joen yli hienoa Vapaudensiltaa pitkin – sitä ei kannata ohittaa. Se loistaa upean vihreän värinsä ja ainutlaatuisen arkkitehtuurinsa ansiosta satumaisen kauniina Tonavan varrella yön pimeydessä.

Maista vähän enemmän kaikkea

Sillan ylitettyämme saavuimme paikkaan, joka oli minulle ruokafriikkinä matkan kohokohtia: Nagycsarnokin kauppahalliin. Tyypillisessä keskieurooppalaisessa hallissa voi ihastella ja hämmästellä 10 000 neliön tarjontaa. Ihana halli on täynnä rasvaisia ja tuhteja ruokia ja hapankaalia. Suosittelen ostamaan kaikki ruoka- ja alkoholituliaiset tästä hallista, erityisesti vanhemmille perheenjäsenille.

budapest_1

Thermal? Yes please

Mielestäni mikään kylpyläelämys Euroopassa ei vedä vertoja Budapestin kylpylöille. Viikonloppumatkallamme kylpylä sai toimia rentouttajana kaiken shoppailun ja nähtävyyksien ihastelun jälkeen. Mikä olikin hyvä asia. Turkkilainen tyyli toistui matkamme kaikissa kylpylöissä aina Gellert-hotellista Széchenyin kylpylään, joka sijaitsee keskellä Kaupunginpuistoa. Auringon helliessä kasvojamme vilpoisena lokakuisena päivänä istuimme ulkona kuumassa kylvyssä ja mietimme: ”Voisiko tämän parempaa ollakaan?” Enpä usko. Kuumat kylvyt ovat yksi keskeisistä syistä, joiden vuoksi olisin valmis palaamaan Budapestiin.

Locals rule!

Joskus kaikkein odottamattomimmat tekijät voivat tehdä matkasta aivan erityisen. Budapestissa voi tehdä edullisia ostoksia keskustassa, mutta kaduilta löytyy myös kiehtovia festivaaleja. Jos näet sellaisen, käytä tilaisuus hyväksesi ja ota rohkeasti kontaktia paikallisiin. Täällä pääsimme nimittäin maistamaan maailman parasta langosia, kiviuunissa paistettua, keskellä katua. Kuulit oikein. Se oli kaikessa yksinkertaisuudessaan todellinen syväsukellus unkarilaiseen kulttuuriin.

Haluatko säästää matkakassasta rahaa ostoksiin edullisessa Budapestissa? Suosittelen säästämään hotellikuluissa ja etsimään hyviä hotellitarjouksia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

footer logo
Made with for you
CMP