Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   3 min luettu

Valtavaan Los Angelesiin tutustuminen vaatii useamman kuin yhden vierailun. On ehkä harhaanjohtavaakin puhua kaupungista, sillä vaikka välimatkat eri osien välillä näyttävät kartalla lyhyiltä, moottoriteiden ja katujen sokkeloinen verkosto on tosiasiassa paljon suurempi kuin mitä voisi kuvitella.

Mutta Los Angelesiin on helppo rakastua juuri siksi, että Venice Beach ja Downtown ovat niin erilaisia ja Koreatown ja Rodeo Drive ovat kuin kaksi eri maailmaa. Matkalle kannattaakin vuokrata auto, jonka kyydissä kohteisiin tutustuminen on myös hauskaa. Kukapa ei olisi unelmoinut ajelevansa palmujen reunustamilla kaduilla tai kruisailevansa tukka hulmuten pitkin Highway 1 -valtatietä? Tutustumme seuraavassa tämän myyttisen kaupungin muutamaan erilaiseen alueeseen.

 

Silverlake

Hieman syvemmällä sisämaassa, kukkuloiden pohjoispuolella sijaitsee kolme toisiaan lähellä olevaa aluetta, jotka ovat täynnä viihtyisiä ravintoloita ja hauskoja putiikkeja. Nuoresta ja hipsterihenkisestä Silver Lakesta löydät trendikkäitä urheiluvaateliikkeitä, joista yksi on Sunset Boulevardilla sijaitseva Undefeated. Kuljeskele korttelin ympäri ja nautiskele hyvästä kahvista, brunssista, makrobioottisesta ja lähellä tuotetusta raakaravinnosta sekä donitseista. Lyhyen matkan päässä East Hollywoodin rajalla sijaitseva ravintola Sqirl on puolestaan saavuttanut suoranaisen kulttimaineen brunssillaan, johon kuuluu pituussuunnassa leikattu patonki, sekä leivonnaisillaan, joiden kuorrutteet ovat varsin kekseliäitä. Ravintolassa ei ole pöytävarauksia: herää siis aikaisin ja liity suosiolla jonon jatkoksi!

 

La Brea

Aivan Santa Monican lähellä rannikolta sisämaahan päin sijaitseva La Brean alue tarjoaa sekä ostosmahdollisuuksia että kulttuuria. Los Angeles County Museum of Artissa eli tuttavallisemmin Lacmassa on sekä pysyviä että vaihtuvia näyttelyitä, joissa on esillä maalaus-, veisto- ja valokuvataidetta. Muutaman korttelin päässä sijaitseva The Grove on puolestaan aivan toista maata: pieneksi kyläksi rakennetusta ostoskeskuksesta löytyy kauppoja, ravintoloita ja jopa keskuksessa kiertävä oma pieni juna!

 

Venice / Abbot Kinney

Rantaelämä kuuluu Los Angelesiin yhtä erottamattomasti kuin kuuluisa Hollywood-kyltti ja tähdet Sunset Boulevardilla. Täällä on jokaiselle jotakin. Venice Beachilla näet surffareita, jotka kesyttävät päivän alkajaisiksi muutaman aallon ennen kuin nostavat lautansa autonsa katolle ja hurauttavat töihin. Rantapromenadi on täynnä putiikkeja, pyöränvuokrausliikkeitä, katutaiteilijoita ja muusikoita.

Muutaman korttelin päässä vesirajasta kulkee rantaelämän hippityylistä poikkeava Abbot Kinney Boulevard. Täältä löydät muun muassa suositun ravintola Gjelinan sekä siihen kuuluvan läheisen leipomo ja kahvila Gjustan. Kenkäliike Tom’s lahjoittaa kengät kehitysmaiden lapselle jokaisesta myydystä kenkäparista, ja sen myymälän yhteydessä toimii myös kahvila. Lähistöltä löytyy lisäksi kahvibaari Intelligentsia ja jäätelöbaari Salt & Straw sekä muita pikkuliikkeitä ja ravintoloita. Venicessä kannattaa myös tehdä pieni kävely huippuviihtyisällä ja monista elokuvistakin tutulla The Canalsin alueella, jonka viehättävien talojen reunustamien kanavakatujen yllä kulkee pieniä siltoja.

 

Downtown / Grand Central Market / Ace Hotel

Uinuvasta aavekaupungista trendikkääksi ruokakulttuurin keskittymäksi muuttunut Downtown LA on kokenut viime vuosina nopean muodonmuutoksen, ja nykyisin se on täynnä tyylikkäitä hotelleja, ruokatoreja ja gallerioita. Nauti drinkki Ace Hotelin kattoterassilla ja herkuttele Grand Central Marketin ruokatarjonnalla tai tutki The Arts Districtissä sijaitsevan Institute of Contemporary Art -keskuksen näyttelyitä. Sunnuntaisin Smorgasburgin vanha tehdasalue täyttyy kymmenistä erilaisista ruokarekoista ja musiikista. Täällä voit tutustua maailman eri ruokakulttuureihin aidossa festivaalitunnelmassa värikkäiden aurinkovarjojen alla.

 

Majoitu mukavasti:

The Line

Jos haluat hieman satsata majoitukseen, pääset ihailemaan vuoristonäkymiä suoraan omasta huoneestasi käsin. Heräät aamulla taianomaiseen tunnelmaan nähdessäsi lattiasta kattoon ulottuvista ikkunoista ympärilläsi kohoavat kukkulat ja ikonisen Hollywood-kyltin. Aamiainen tarjoillaan uima-altaan viereisessä viherhuoneessa, ja allasbaarissa voit herkutella vaikkapa Shrimp Tacolla.

 

Ace Hotel

Industrial chic -tyyliä edustavan Ace Hotelin pieni ja viihtyisä kattoterassi altaineen sekä sen äärimmäisen tyylikkäät huoneet ja pohjakerroksen hieno ravintola tekevät tästä majapaikasta todella hintansa arvoisen.

 

Chateau Marmont

Tässä legendaarisessa linnassa Sunset Boulevardilla majoittuu usein kuuluisuuksia, ja onpa näissä puitteissa kuvattu Sofia Coppolan kokonainen elokuvakin. Majoitu omassa pienessä mökissä altaan reunalla, siemaile ravintolassa hyvin ravistettua cocktailia ja haukkaa paikan omaa kuuluisaa hampurilaista.

 

Hotel Erwin

Lähellä surffausmahdollisuuksia aivan rannan tuntumassa sijaitsevassa Hotel Erwinissä voit ihailla auringonlaskua kattoterassilla siemaillen drinkkiä. Täällä koet palasen aitoa Veniceä!

 

 

Herkuttele sydämesi kyllyydestä:

Here’s looking at you

Hiljattain laajennettu, pieni, suosittu ja viihtyisä ravintola Koreatownissa tarjoilee uudenlaisia ja yllätyksellisiä American noveau -keittiön herkkuja.

 

Gracias Madre

Meksikolaistyyliä, puutarha, julkkiksia ja kokonaan vegaaninen ravintola. Täällä kokit loihtivat makuja, joiden et uskonut olevan mahdollisia ilman lihaa. Jätä kuitenkin tilaa myös jälkiruoille!

 

Bestia

Tee varaus jo kuukausia etukäteen, suunnista outoon osoitteeseen The Arts Districtissä ja nouse paloportaita pitkin ovelle, jossa ei ole nimeä. Sen takana sinua kuitenkin odottaa ensiluokkainen ateria, jossa on mukavasti italialaisia vaikutteita.

 

Café Stella

Silver Lakessa sijaitseva pieni bistro tarjoaa konstailematonta ja hyvää ruokaa kaikkein parhaista raaka-aineista. Tomaateissa maistuu aurinko, ja käsin leikattu pekoni saadaan tiloilta, joissa eläimillä on hyvät kasvatusolot. Café Stellan herkullista voileipää kannattaakin tulla maistamaan vaikka maapallon toiselta laidalta saakka.

 

Oletko valmis laittamaan silmillesi aurinkolasit ja lähtemään unelmien kaupunkiin? Drive safe!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

footer logo
Made with for you
CMP