Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   2 min luettu

Barcelonaan on helppo matkustaa, myös ilman tarkkoja suunnitelmia. Kaupungin ilmapiiri on rennon leppoisa ja tarjolla on hyvää ruokaa, tunnelmallisia baareja ja kaunista arkkitehtuuria. Lue myös parhaat vinkkimme kaupungin ulkopuolelle suuntautuville retkille, joilla saat kokea kulttuuria, ihastella rakennustaidetta ja herkutella Michelin-tason ravintoloissa tai kahviloissa nauttien samalla Onyarjoelle avautuvista näkymistä.

 

Hotelli, josta on vaikea lähteä

Casa Bonay on hiljattain avattu designhotelli, jonka tiloissa toimii useita, oman alansa parhaimpiin lukeutuvia yrityksiä. Kahvibaari Satan’s Coffee Cornerissa on tarjolla kevyttä aamiaista, hyvin paahdetuista pavuista keitettyä kahvia ja vastapuristettua tuoremehua koko päivän. Jos haluat tukevamman aterian, Libertinessä nautit niin aamiaista, lounasta, iltapäiväcocktaileja kuin illallistakin. Iltaisin tässä taianomaisen kauniissa ravintolassa toimii myös paikallisten hipstereiden suosima yökerho. Elephant, Crocodile, Monkey on avoinna ilta-aikaan, ja siellä voit maistella aasialaisen keittiön antimia, kuten erilaisia curryja, nyyttejä ja muita tulisia ruokia, jotka saavat veresi kiertämään toden teolla. Kun voit vielä herkutella tapaksilla hotellin kattoterassilla, Casa Bonay on todellakin paikka, josta sinun ei tarvitse poistua koko päivänä!

 

Ruokalista tilanteen mukaan

Jos kuitenkin haluat tutustua hotellin ympäristöön, Bar Mut on sopivan lyhyen kävelymatkan päässä sijaitseva ja asiakkaiden vahvasti suosittelema pieni ravintola, jossa tarjoillaan joka päivä vaihtuvia herkkuja – ilman ruokalistaa. Tarjoilija esittelee päivän menun pöydän ääressä, ja sinun tehtäväsi on vain tarttua hetkeen. Carpe diem!

 

Mehukasta paellaa

Alempana rantapromenadilla olevat paikat ovat usein täynnä turisteja. Niiden joukossa, keskellä ravintolakatua sijaitseva La Mar Salada on kuitenkin todellinen helmi. Täällä tapaat espanjalaisia perheitä syömässä, juomassa ja seurustelemassa myöhäiseen iltaan saakka, etenkin viikonloppuisin. Kokeile alkuruoaksi vaikkapa gazpachoa hummerin kera ja nauti pääruoaksi äyriäispaellaa ja mustaa riisiä, joka on juuri oikealla tavalla herkullisesti hieman palanutta – se jos mikä vie kielen mennessään.

 

Henkseleitä ja maukkaita drinkkejä

Myöhäisillan tunnelmaan sinut johdattaa Collage-baari. Henkseleihin sonnustautunut ja huoliteltu tarjoilija luo paikkaan Idän pikajunan tunnelmaa ympäristössä, joka muistuttaa 1920-luvun kirjastoa. Paikan erikoisuus ovat palavat ja rätisevät tiki-drinkit, joita tarjoillaan pääkalloja ja tulivuoria muistuttavista suurista laseista. Kaiken kukkuraksi tässä baarissa ei pihistellä alkoholin määrässä!

 

Tervetuloa croissant-taivaaseen

Juhlinnan jälkeisenä päivänä tekee mieli jotain herkullista ja tuhtia, joten mikä olisikaan parempi paikka kuin Vuoden konditoriaksi 2015 valittu kahvila. Alempana El Bornissa sijaitseva Pastelería Hofmann on hieman piilossa – kuin manteli puurossa. Valikoimiin kuuluu lukuisia erilaisia croissanteja, praliineja, torttuja ja jäätelöitä. Varsinkin konditorian mascarponetäytteinen croissant tekee elämästä elämisen arvoisen ja maistuu suussa vielä päivienkin päästä.

 

Aikamatka keskiajalta Salvador Dalín makuuhuoneeseen

Jätä La Ramla muutamaksi päiväksi, vuokraa auto ja ajele rannikkoa pitkin pohjoiseen. Pysähdy uimassa Arenys de Marissa ja nauti jäätelö upeissa maisemissa Calellan majakalla. Malgrat del Marista jatkat kohti sisämaata ja Gironaa. Pienen katalonialaisen kaupungin juuret ovat syvällä keskiajassa, mistä kertoo paikan arkkitehtuuri ja hyvin säilynyt linnoitus Rooman valtakunnan ajoilta. Täältä löytyy niin pieniä tapaspaikkoja kuin tasokkaita ravintoloita, kuten kaksi kertaa maailman 50 parhaimman ravintolan listalle valittu El Celler De Can Roca. Aurinkoisena päivänä voit kierrellä juutalaisessa korttelissa ja nauttia kahvila L:n tunnelmasta Onyarjoen varrella. Päivän kuumimpia tunteja tai sadetta pääset näppärästi pakoon arabialaiseen kylpylään tai elokuvamuseoon.

 

Jos kaipaat takaisin rannikolle, jatka pohjoiseen. Cadaquésissa on ihastuttava ranta ja hieman rauhallisempi elämänmeno kuin Barcelonassa, joten täällä voit nauttia Välimerestä täysin rinnoin. Jos kylän keskellä oleva ranta tuntuu liian ruuhkaiselta, voit matkustaa Cap de Creusin niemelle, jossa virtaa joki. Matkan varrelta löydät myös Casa Museo Salvador Dalín, taiteilijan itsensä vuonna 1930 rakentaman talon, jossa hän sittemmin asui ja työskenteli aina vuoteen 1982 saakka. Labyrinttiä muistuttavassa rakennuksessa riittää tutkittavaa, ja se onkin nykyisin suosittu museo, jossa omaperäisen taiteilijan sielun voi todella tuntea heräävän henkiin.


Vietä aikaa vapaasti lomaillen ilman tiukkoja aikatauluja, lähde nauttimaan Espanjan kohokohdista ja sukella seikkailuun!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

footer logo
Made with for you
CMP