Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   2 min luettu

Mallorca on muuttunut paljon sitten 1970-luvun charter-matkojen ja possujuhlien. Ympäri koko saarta riittää monenlaista nähtävää. On helppo ymmärtää, miksi Palmasta on sukeutunut trendikäs ja boheemi eurooppalainen gastronominen keskus. Boutique-hotelleja, ruokatoreja ja hienostoravintoloita on vieri vieressä, kaupunki on myös täynnä hyviä shoppailumahdollisuuksia ja keskellä Palmaa on vieläpä ranta, joten mitä muuta matkailija voisi toivoa?

 

Kaksi ihastuttavaa kattoterassia

Hotel Cort on tyylikkäästi sisustettu designhotelli, jonka omistaja on norjalainen nainen. Sen sisätiloissa huomio kiinnittyy käsinmaalattuihin kaakeleihin ja omaleimaiseen, toistuvaan sisustusteemaan, lenguas mallorquinas -kuosiin. Hotellin kattoterassi on oiva paikka nauttia drinkki ihaillen samalla auringonlaskua.

 

Jos haluat mieluummin majoittua 1500-luvun palatsissa, on Palman vanhimmassa osassa sijaitseva hotelli Palau Sa Font loistovalinta. Sen kattoterassilta avautuvat upeat näkymät läheisille katedraaleille ja rannoille.

 

Suklaashokki

Palma on myös suklaanystävän taivas. Suklaamestari Tino Wolter valmistaa ensiluokkaista, täysin puhdasta ja ekologista suklaata huolellisen prosessin kautta pavuista aina valmiiksi tuotteeksi Cachao-liikkeessään, joka toimittaa syntisen hyvää suklaataan monille Mallorcan huippuravintoloille.

Calle Cotoner 58, Santa Catalina

 

Herkuttele aidoilla tapaksilla

Koe aito tapaselämys Mercat de Santa Catalinassa, kaupungin parhaimmassa kauppahallissa, joka on juuri oikealla tavalla hieman sotkuinen. Kojuissa myydään paikallisia erikoisuuksia, ja kiertelyn lomassa voi nautiskella vaikkapa lasillisen Pata Negraa. Hallissa on myös saaren omista rypäleistä valmistettua luonnonmukaisesti tuotettua viiniä myyvä liike sekä ravintola, jossa voit rakentaa itse omien toiveidesi mukaisen minihampurilaisen. Kauppahalli sijaitsee Plaça de la Navegaciólla, ja se on avoinna kello 7–17 joka päivä paitsi sunnuntaisin.

 

Hengailua hipstereiden kanssa

Uusi tähti Palman ravintolataivaalla on Amaya. Sukella trooppisten kasvien täyttämään keitaaseen iloisenvärisillä ikkunaluukuilla koristellun katon alle nauttimaan modernia espanjalaista ruokaa, jossa on vaikutteita kaikkialta maailmasta. Siemaile hyvin ravistettuja cocktaileja ja katsele pääkaupungin ihmisvilinää.

Carrer de la Fàbrica 18, Santa Catalina

 

Shoppailijan paratiisi

Jos suunnittelet shoppailua Palmalla, suunnista suoraan Rialto Livingiin. Tämä lifestyle-putiikki tarjoaa muotia, sisustusta ja taidetta, ja sen kahvilassa on mukava pitää pieni tauko ostosten lomassa. Vaatteita, kirjoja, erilaisia vempaimia ja lahjoja yhdistävän tyylikkään konseptin takana on kaksi ruotsalaista. Liike onkin ollut todellinen jymymenestys siitä lähtien, kun se avasi ovensa. Kauniissa 1500-luvulta peräisin olevassa rakennuksessa hujahtaa helposti vaikka koko päivä!

 

Kurkista Mirón ateljeehen

Varaa aikaa myös pienelle museovisiitille. Espanjalainen taiteilija Joan Miró on saanut kaupunkiin oman museonsa, joka on perustettu hänen vanhan ateljeensa yhteyteen. Taiteilijan ystävä Joseph Lluís Sert suunnitteli ja rakensi ateljeen vuonna 1956, ja siellä Miró eli ja työskenteli 30 vuoden ajan.

 

Rentoa rantaelämää

Herkuttelun, shoppailun, kulttuuriin ja nähtävyyksiin tutustumisen lomassa kannattaa pistäytyä myös rannalla. Kaupungin valkohiekkaisella rannalla, C’an Pere Antonilla, on muutamia ravintoloita, ja paikalliset tapaavat viettää siellä aikaa varsinkin viikonloppuisin.  

 

Jätä kaupunki yhdeksi päiväksi

Mallorcalla on pääkaupungin lisäksi paljon muutakin nähtävää, eikä matkustaa tarvitse kovinkaan pitkälti. Vain puolen tunnin matkan päässä Palmasta pohjoiseen sijaitseva ja appelsiiniviljelmien ympäröimä Soller on erityisen viihtyisä kohde. Historiallinen kaupunki on nimetty Mallorcan kauneimmaksi, ja sinne on mukava lähteä päiväretkelle kiertelemään tunnelmallisilla toreilla, kuljeskelemaan pikkukujilla ja siemailemaan tuoreista appelsiineista puristettua makoisaa mehua. Kaupunkiin pääsee Palmasta kätevästi raitiovaunulla, mutta jos otat allesi auton, saat mahdollisuuden vierailla samalla paluumatkan varrella sijaitsevassa Valldemossassa.

 

Valldemossa on Mallorcan korkeimmalla sijaitseva kaupunki, jossa vanhat kivitalot kohoavat vuorenrinteillä. Seutu on mallorcalaisille erityisen rakasta, sillä näissä maisemissa syntyi saaren oma pyhimys, Santa Catalina Tomás. Kaupunki on tunnettu myös kulttuurikeskuksestaan, joka esittelee nykytaidetta kaikissa sen eri muodoissa. Keskuksen perusti näyttelijä Michael Douglas, jolla on myös talo aivan rannan edustalla.


Tutustu tähän trendikkääseen, viihtyisään ja iloiseen Välimeren saareen. Mallorca odottaa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

footer logo
Made with for you
CMP