Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   2 min luettu

Pohjoismaalaiset matkailijat viettävät lomansa yhä useammin risteillen Välimerellä. Se onkin loistava tapa nähdä monta paikkaa samalla kertaa ilman jatkuvaa laukkujen pakkaamista ja purkamista tai siirtymistä paikasta toiseen. Laivoja on joka lähtöön, joten voit valita omasi eri tyylisistä ja eri kokoisista kanavaveneistä aina purjealuksiin ja all inclusive -risteilyihin.

Sukkuloi tyylikkäästi Kreikan saaristossa

Vaihda reppureissaaminen hetkeksi pehmoiseen sänkyyn ja kiertele Kreikan saaristossa viihtyisällä risteilyaluksella. Useimmat risteilyt lähtevät Ateenasta ja ehtivät poiketa viikon aikana monessa upeassa kohteessa, jopa Turkin saaristossa. Ui Míloksen tuliperäisellä saarella, näe pronssikautiset kaiverrukset Íoksen saarella ja upota varpaasi Çeşmen valkoiseen rantahiekkaan Turkin rannikon edustalla. Alueen ruoka- ja viinikulttuurista kiinnostuneille järjestetään myös risteilyjä, jotka pysähtyvät Kreetan oliiviviljelmillä tai Sámoksen saaren viinimuseossa, jossa on mahdollisuus viininmaisteluun ja opastettuihin kierroksiin.

kreika

Purjehdusta Adrianmerellä  

Jos lakatulla kannella tepastelu houkuttelee enemmän kuin kokonainen kelluva huvipuisto, lähde purjealukselle. Unohda raskaat moottorit, nosta laivan 42 purjetta ja suuntaa Amalfin rannikolle purjehtien Korsikan ympäri tai pitkin Kroatian rannikkoa. Useimmat risteilyalukset on suunniteltu 200 matkustajalle, ja ne sopivat sen vuoksi hieman rauhallisempaan lomailuun. Täällä ovat kiipeilyseinät ja karaokebaarit muisto vain! Tähyile sen sijaan upeita maisemia ylhäältä mastosta käsin tai rentoudu uima-altaassa kannella.

Adrianmerellä

Kanavaristeilyllä Bordeaux’ssa

Bordeaux on muutakin kuin viiniviljelmiä. Maastoa halkovat lukuisat joet ja kanavat, jotka soveltuvat hieman rauhallisempaan risteilyyn. Viikon aikana voit seilata tyylikkäästi kanavaveneellä ja tutustua alueen gastronomiaan. Viinitilojen lisäksi lähistöllä sijaitsevat kuuluisa Cognac sekä maineikas Libourne, jonka kaviaari on kaukana Kallen mätitahnasta. Matkan varrella voit myös vierailla vanhoissa linnoissa, joissa entisaikojen kuninkaat ja ranskalaiset filosofit aikoinaan majailivat.
bordeaux

All inclusive -matka Rivieralle

Jos haluat nauttia täysin siemauksin laivaelämästä, voit valita aluksen, jossa on tarjolla runsaasti erilaisia aktiviteetteja koko viikoksi ilman, että laivalta tarvitsee poistua laisinkaan. Barcelonasta lähtee jopa 15-kerroksisia risteilijöitä, joihin mahtuu peräti 3 500 matkustajaa. Ne ovat ihanteellisia perhelomalle, jonka aikana perheenjäsenet haluavat tehdä välillä myös hieman eri asioita. Eri-ikäisille lapsille on lasten omia kerhoja, joissa voi harrastaa seinäkiipeilyä, luistelua tai uintia ja surffausta. Vanhemmat voivat sillä aikaa shoppailla pitkällä ostoskadulla tai virkistäytyä kylpylässä, joogatunneilla tai kasinolla. Risteilyjen reitit kulkevat usein Rivieran ja Italian rannikolla ennen paluuta takaisin Espanjaan. Laivasta voi myös lähteä maihin tutkimaan ympäristöä, mutta jos laivalta löytyy 15 ravintolaa, poreamme ja roppakaupalla mukavaa tekemistä, voiko enempää kaivatakaan?

Rivieralle

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

footer logo
Made with for you
CMP