Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   2 min luettu

Lontoo, tuhansien suomalaisten toinen koti. Täydellinen viikonloppukohde, josta löytyy aina jotain uutta. Perinteiset nähtävyydet ovat tietysti edelleen näkemisen arvoisia, mutta olemme koonneet tähän joitakin vinkkejä myös niille, jotka ovat jo kolunneet Madame Tussaudin vahakabinetin pariinkin kertaan.

Retkiä tavanomaisen ulkopuolelle

Alternative London Tours sopii sinulle, joka haluat tutustua yksityiskohtiin ja uusiin ilmiöihin. Yritys järjestää katutaiteeseen, pubikulttuuriin ja ruokaan keskittyneitä kierroksia sekä erilaisia polkupyöräretkiä.

 

Kurkusta on moneksi

Jos vierailet Lontoossa touko-syyskuussa, käväise osoitteessa 40 Commercial Street. The Culpeper on viehättävä rakennus, jonka pohjakerroksessa on pubi, ensimmäisessä kerroksessa keittiö, toisessa kerroksessa hotellihuoneita ja katolla kasvihuone sekä ravintola. Täällä viljellään kesäisin 13:a kurkkulajiketta, joita tarjotaan ravintolassa kesällä tuoreina ja talvella mitä mielikuvituksellisimmilla tavoilla säilöttyinä. Istahda keskelle kasvimaata siemailemaan drinkkiä – voisi sitä lomaa huonomminkin viettää!

 

Teetä suklaatehtaassa

Jos olet kiinnostunut perinteistä, sinun täytyy ehdottomasti nauttia iltapäivätee vierailullasi vanhan iloisen Englannin pääkaupungissa. Mutta ehkä pienellä jännällä vivahteella? Chesterfield Mayfairissä perinteinen tee tarjotaan ympäristössä, joka on sekoitus Villi Vonkan maailmaa ja klassista englantilaista makeiskauppaa. Piparmintturaitaisiin asuihin sonnustautuneita tarjoilijoita, samppanjaa ja taatusti paljon sokeria!

 

Kupillinen kahvia vessassa

Mitä tapahtuu kun kahvi kohtaa julkisen WC:n? Jotain maukkaampaa kuin mitä voisi odottaa. The Attendant sijaitsee vanhassa viktoriaanisessa miesten WC:ssä, jossa on rautaportit ja suoraan jalkakäytävältä alas johtavat portaat. Kaakeloitu huone on kunnostettu, mutta sen alkuperäissisustus on säilytetty. Kahvila saa nimensä vessavahdilta, joka keräsi maksun hätäisiltä kävijöiltä. Nykyään hetken helpotuksesta joutuu maksamaan vähän enemmän, mutta kaupan päälle saa erinomaisen kupillisen kahvia.

 

Pakollinen grogikierros 

Mikä olisikaan brittiläisempää kuin gini? Ja mikä voi olla nykyaikaisempaa kuin pienessä mittakaavassa rakkaudella tehty juoma? London Distilleryssä saat kokea molemmat. Parin minuutin päässä Tower Bridgestä sijaitseva moderni mutta perinteikäs panimo uuttaa juomiensa mausteet Länsi-Lontoon Kew Gardensin kasveista. Osallistu opastetulle kierrokselle tuotantotiloihin, tietysti gin tonic kourassa.

 

Sukella bussissa

Jos haluat nähdä vanhat kunnon nähtävyydet uudella tavalla, lähde Duck Tourin matkaan ja syöksy Thamesjokeen bussin kyydissä. Valitse perinteiset nähtävyydet tai ensimmäiseen maailmansotaan liittyvä kierros ja vietä puolet ajasta maalla, puolet vedessä! 

 

Elokuvaelämys vailla vertaa

Tällaisen seikkailun jälkeen täytyy rentoutua hiukan, mutta tee se tyylillä. Electric Cinemassa on kaksi elokuvateatteria, joista kummassakin on pehmeät samettinojatuolit, pienet sivupöydät ja tietenkin myös baari, josta voit ostaa samppanjaa, drinkkejä ja pikkunaposteltavaa mukaan salonkiin. Käperry kašmirhuovan alle ja nauti elokuvasta hyvässä seurassa.

 

Kuulostaako Lontoo nyt täysin uudelta kaupungilta täynnä uusia mahdollisuuksia? Hyvä. Varaa seuraava matkasi saman tien ja löydä uusia suosikkeja!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

footer logo
Made with for you
CMP