Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   3 min luettu

Route 66 on paitsi Chuck Berryn vanha hitti myös Amerikan klassisin roadtrip: aja Chicagosta Los Angelesiin Grand Canyonin kautta ja tee pieni koukkaus Las Vegasiin. Ajomatka paikasta A paikkaan B kestää noin neljä päivää. Kun lähdet matkan päälle, varaa kuitenkin vähän ylimääräistä aikaa, jotta voit tutustua aitoon Amerikkaan ilman tiukkaa aikataulua.

Aloita Chicagosta

Suuntaa länteen Chicagon Lake Shore Drivelta, Route 66:n virallisesta aloituspisteestä. Kahden ja puolen tunnin kuluttua olet täydellisellä paikalla ensimmäiselle pysähdykselle: vuonna 1928 avattu Dixie Truck Stop on yksi ensimmäisistä rekkakuskikahviloista. Siitä on tullut eräänlainen Route 66 -aiheinen museo, mutta se tarjoaa edelleen kaiken, mitä kuorma-autojen pysähdyspaikoissa Amerikassa on tapana olla, eli ravintolan, kaupan ja suihkuja.

 

Villieläimiä ja jäätelöä St Louisissa

Jatka matkaasi jazzin kotikaupunkiin St Louisiin. Jää tänne hiukan pidemmäksi aikaa ja vieraile Grant’s Farmin villieläinpuistossa, jossa voit bussikierroksella nähdä esimerkiksi biisoneita, seeproja, laamoja, antilooppeja ja strutseja. Jos safaritunnelma ei iske, tee pysähdys Ted Drewesillä, joka on jo 50 vuoden ajan myynyt kuuluisaa frozen custard -jäätelöään kaikilla mahdollisilla lisäkkeillä.

 

Pysähdyspaikka autofanaatikoille

Suuntaa vuonna 1835 perustettuun Springfieldiin (jolla valitettavasti ei ole mitään tekemistä Simpsonien kanssa – sorry, fanit). Riippumatta siitä, millaisen menopelin olet vuokrannut ajomatkaasi varten, voit nähdä kaikki elokuvista ja kirjoista tutut klassiset automallit Route 66 Car Museumissa.

 

Kulttuurielämyksiä maailman öljypääkaupungissa

Seuraava pysäkki on Tulsa, joka tunnetaan myös maailman öljypääkaupunkina. Täällä on kuitenkin kiinnostavaa nähtävää myös kulttuurinnälkäisille. Kaupungissa on vaikuttava art deco -keskusta, Deco District, jossa arkkitehtuurista kiinnostuneet pörräävät taatusti mielellään pidempäänkin. Taidemuseo Philbrookissa on vaikuttava taidekokoelma ja hyvinhoidettu englantilainen puutarha. Tulsassa on myös yhdeksän mikropanimoa ja kolme viinitarhaa, joten se tarjoaa todellakin nautintoja kaikille aisteille.

 

Karjapaimenten mailla

Nyt olet matkalla todelliselle cowboyalueelle, sillä edessäsi ovat sekä Oklahoma City että Amarillo, Texas. Käy National Cowboy Hall of Famessa ja kierrä Oklahoma Cityä vesitaksilla. Amarillossa kannattaa keskittyä ruokaan: nauti perinteinen barbecue Tyler’sillä tai herkuttele Big Texanissa, jossa saat syödä ilmaiseksi, jos onnistut ahmimaan kahden kilon paistin tunnissa.

 

Maisemia ja paikallista ruokaa

On aika siirtyä New Mexicoon, jossa ensimmäinen pysähdyspaikka on Tucumcari. Tämä 5 000 asukkaan kaupunki ei ole mikään metropoli, mutta se tarjoaa aidon motellielämyksen (onneksi ilman Norman Batesia). Blue Swallow Motel on hyvin säilynyt ja rakkaudella kunnostettu motelli, joka on ollut toiminnassa vuodesta 1939 alkaen. Jatka New Mexicon suurimpaan kaupunkiin Albuquerqueen ja matkaa köysiradalla Sandia Peakin huipulle, josta avautuu huikea näköala. Jos autossa istuminen väsyttää, voit vuokrata täältä maastopyörän ja palata alas omaan tahtiin. Albuquerquessa on myös paljon valinnanvaraa ruoan suhteen. Farm and Table on krouvi, joka nimensä mukaisesti tarjoaa ympäröivillä maatiloilla kasvatettuja paikallisia raaka-aineita herkullisessa muodossa. Ravintolan puutarhassa voit nauttia illallisen keskilännen lämpimänleudossa ilmassa. Jos kaipaat vähän viilennystä, käväise Pop Fizz Bodegassa, joka on erikoistunut meksikolaisiin mehujääpuikkoihin, paletoihin.

 

Maailmanperintökohde vailla vertaa

Olet nyt lähellä matkan suurinta luonnonelämystä, Arizonan Grand Canyonia. Yli 446 kilometrin pituinen kanjoni ulottuu puolentoista kilometrin syvyyteen 250 miljoonaa vuotta vanhojen kallioiden uumeniin. Voit tutustua kansallispuistoon jalkaisin, veneellä, polkupyörällä tai helikopterilla. Jos haluat jäädä yöksi, voit varata yöpaikan mökistä tai telttailla tähtitaivaan alla. Tarkista lisätiedot sekä ajankohtaiset sääolot ja rajoitukset täältä: https://www.nps.gov/grca/index.htm

 

Tupla tai kuitti lomakassaan

Ja mikä voisikaan olla suurin mahdollinen vastakohta luonnonelämykselle? Tietysti Las Vegas! Vaikka tämä fantasiakaupunki ei sijaitse aivan Route 66:n varrella, pieni koukkaus sen kautta kannattaa. Ja kuten sanotaan, when in Vegas… Tässä aavikon keskelle rakennetussa kaupungissa on tunnetuimpien viihdykkeiden lisäksi tarjolla myös vaihtoehtoisia aktiviteetteja, jotka eivät rasita lomakassaa liikaa. Käväise ReBarissa, jossa kaikki sisustuksesta astioihin on myytävänä, vietä aikaa Sci-Fi-keskuksessa tutustumassa avaruuden valloitukseen tai käy pelaamassa The Pinball Hall of Famen sadalla erilaisella flipperillä.

 

Loppusuoralla vielä maukas pihvi

Olet nyt lähellä matkan päätepistettä, mutta sinne ei kannata suunnata tyhjin vatsoin. Tee viimeinen pysähdys vanhassa Amerikassa ennen sukellusta Los Angelesin trendikkäisiin kortteleihin. Idel Spurs Steakhousen ravintolamiljöö muistuttaa samaan aikaan mukavaa olohuonetta ja Dallasin sisustusta. Ruokalistalla on koko klassinen valikoima, joten et taatusti joudu viettämään kahta viimeistä ajotuntia nälkäisenä. Aseta GPS-laitteen kohteeksi Santa Monica Pier, pysäköi auto ja tervehdi Tyyntämerta. Olet perillä!

 

Oletko valmis keräämään hyvän soundtrackin, pakkaamaan auton täyteen välipaloja ja lähtemään tien päälle? Ei muuta kuin menoksi!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

footer logo
Made with for you
CMP