Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   2 min luettu

Vain noin kolmen tunnin lentomatkan päässä sijaitsevassa maassa on maailman parhaat osterit, monia Game of Thrones -sarjan kuvauspaikkoja sekä uskomattoman kaunis saaristo. Kroatia on elämys, joka on koettava itse. Kroatialla on peräti 1 780 kilometriä pitkä rannikko, jossa riittää tutkittavaa. Ota siis äkkilähtö ja nauti kesästä vielä hiukkasen pitempään!

split croatia

Dubrovnik

Dubrovnikia on usein verrattu Venetsiaan – eikä syyttä. Vastarakastuneet parit, Game of Thrones -fanit ja lapsiperheet tuntevat vetoa tähän kaupunkiin, joka on kohonnut Adrianmeren rannalla aina Rooman valtakunnan ajoista lähtien. Aivan kuten Venetsiassa, myös täällä vesi on tärkeä osa kaupunkia: esimerkiksi kallioilla sijaitsevassa ravintola Buzassa voit nauttia cocktaileja ja pulahtaa välillä veteen virkistäytymään. Jos haluat saada kaupungista hyvän yleiskuvan, voit kiivetä Dubrovnikia ympäröivän 25 metriä korkean muurin päälle ihailemaan maisemia. Mukavuudenhaluiset matkailijat voivat matkustaa köysiradalla Srd-vuoren huipulle, josta on loistavat mahdollisuudet napsia kuvia Instagramiin. Huipulta näet Lapadin niemimaan uimarannat, jotka houkuttelevat uimaan.

dubrovnik croatia

Tutustu saaristoon

Kroatian 1 780 kilometrin pituinen rantaviiva ja kallioinen saaristo ovat myös ehdottomasti tutustumisen arvoisia. Lähde vesille itse, purjehdi vuokraveneellä kapteenin kanssa tai sukkuloi saarten välillä lautoilla, joita kulkee ristiin rastiin. Kornatin saaristossa voit kierrellä 125 sileällä kalkkikivisellä pikkusaarella, joiden luonto on koskematon. Noin 30 kilometrin matkalle levittäytyvä saariryhmä julistettiin kansallispuistoksi vuonna 1980. Matkaan pääset mantereelta Murterista, joka sijaitsee 100 kilometriä Splitistä luoteeseen. Splitin ja Dubrovnikin välillä etelärannikko on rehevämpi ja dramaattisempi korkeine vuorineen, jotka kohoavat jyrkästi suoraan merestä. Jos haluat matkustaa autolla, matka kannattaa aloittaa kalastajakylä Mali Stonista. Merenrantakylän maisemat ovat kuin suoraan postikortista. Täällä saat myös maistaa maailman parhaita viljeltyjä ostereita sekä muita herkullisia mereneläviä.

coast croatia

Meren herkut odottavat sinua

Kroatian ruokakulttuuri keskittyy pitkälti meren antimiin. Ostereiden sanotaan täällä olevan maailman parhaita, mutta koska niiden merkintä ei täytä EU-vaatimuksia, niitä on käytännössä saatavilla vain maan rajojen sisäpuolella. Viljelijöiden mielestä osterit on nautittava heti, kun ne on nostettu merestä, jolloin jokaista yksittäistä osteria ei ole aikaa merkitä. Osterilajike, ostrea edulis, saa suolaisen ominaismakunsa Adrianmerestä ja on siten jopa maukkaampi kuin tunnetumpi ranskalainen osteri. Tätä mieltä ovat ainakin kroaatit itse. Tee kuten George Clooney ja muut Hollywood-tähdet, jotka haluavat nauttia osterinsa ilman paparazzeja – matkusta Mali Stonin kylään ja tilaa osteritarjotin paikan päälle!

oysters croatia

Split

Jos haluaa kokea lomallaan monenlaista yhdellä kertaa, on Split loistava yhdistelmä rantoja, pieniä katukahviloita, veneretkiä ja yöelämää. Herättele ruokahalua Ribarnican kalamarkkinoilla, josta löytyy valtava valikoima erilaisia meren antimia. Meren herkkuja pääset myös maistelemaan markkina-alueen lähellä sijaitsevassa ravintola Nostramoksessa. Unohda ruokalista ja kysy sen sijaan päivän suositusta. Et takuulla tule pettymään! Jatka päivääsi lähtemällä kävelylle rantaan, jossa voit viettää aikaa pitkälle auringonlaskun jälkeenkin. Ravintolaelämykseen voi yhdistää myös kulttuuria vierailemalla kaupungin alla levittäytyvissä valtavissa katakombeissa ja Game of Thronesin kuvauspaikoilla.

split

Kroatia on todellinen unelmien lomakohde. Osterit odottavat sinua jo!

Varaa lennot Kroatiaan nyt!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

footer logo
Made with for you
CMP