Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   2 min luettu

bangkok skyline

Bangkok on kaupunki, joka aiheuttaa tietynlaista riippuvuutta. Kun kerran olet tuntenut kaikki katuruoan tuoksut, tavannut ystävälliset ihmiset ja tehnyt löytöjä yötorilla, haluat aina palata tänne takaisin. Seuraavassa esittelemme vähän monista houkutuksista, joita tällä moniulotteisella kaupungilla on tarjota.

Yövy

Haluatko säästää rahasi shoppailuun ja yöpyä hiukan vaatimattomammissa puitteissa? Valitse The Yard, kierrätetyistä konteista rakennettu ekologinen hostelli, joka sijaitsee Arin alueella. 40 eurolla saat oman, parvekkeellisen huoneen ja kaupan päälle vielä uusia ystäviä – täällä kaikki viettävät aikaa yhteisessä puutarhassa. The Yard painottaa kestävää kehitystä, ja kaikkia resursseja, kuten vettä ja sähköä, käytetään tehokkaalla tavalla. Tervetuloa thaimaalaiseen perheeseesi away from home, kuten henkilökunta asian ilmaisee.

Vähän erilaisen kodin tunnelmaa tarjoaa The Cabochon Hotel, jonka motto on ”arrive as guest, leave as friend”. Vuonna 2012 rakennettu hotelli on saanut innoituksensa vanhasta siirtomaa-arkkitehtuurista, eikä pienintäkään yksityiskohtaa ole jätetty sattuman varaan. Upeiden huoneiden, ravintolan ja teesalongin lisäksi ravintolassa on uima-allas katolla. Silitä valkoinen pellavapukusi ja astu sisään keskelle menneen aikakauden eleganssia ja luksusta.

Koe

Jos pellavapuku tai jotain muuta tärkeää unohtui kotiin, löydät kaiken tarvitsemasi Chatuchakin viikonloppumarkkinoilta aivan Mo Chitin Skytrain-aseman vierestä. Markkinoilla on 27 aluetta ja 8 000 myyjää, jotka myyvät kaikkea. Siis ihan kaikkea. Vaatteista ja kengistä keittiökoneisiin, posliiniin, kotieläimiin ja ruokaan.

bangkok market

Syö

Ja ruoasta puheen ollen, uskaltaisikohan sitä pyöräillä Bangkokissa? Ehkä, jos matkan varrelta löytyisi hyvää ruokaa. Grasshopper Adventuresin retkellä teet yhdessä oppaan kanssa neljän tunnin pyöräretken ja pysähdyt välillä kujien ja torien parhaissa katukeittiöissä. Lisukkeena tulee iso annos Bangkokin historiaa!

bangkok street food

Jos nautit ateriasi mieluummin pöydän ääressä, kokeile 80/20-nimistä ravintolaa, joka on juuri nyt yksi Bangkokin kiinnostavimmista. Kuten nimikin jo vihjaa, keittiön raaka-aineet ja inspiraatio perustuvat 80-prosenttisesti paikallisiin makuihin, ja loput vaikutteet tulevat muista maailmankolkista. Keittiömestari on työskennellyt aikaisemmin muun muassa Toronton ravintoloissa.

Jos haluat viedä maut mukanasi kotiin, kokkauskurssi ei ole mikään huono matkamuisto. Issaya Cooking Studiota pyörittävä huippukokki Ian Kittichai opettaa sinua valmistamaan modernilla otteella piristettyjä perinteisiä ruokalajeja, jollaisia hän tarjoaa myös Issaya Siamese Club ‑ravintolassaan. Keittiö, joka voisi olla mistä television ruokaohjelmasta tahansa, sijaitsee muuten ylellisen ostoskeskuksen Central Embassyn yläkerrassa. Ikkunaostokset ovat onneksi ilmaisia.

Juo

Nauti päivän päätteeksi hyvin sekoitettu cocktail hienossa ympäristössä. Rabbit Hole on nimensä mukaisesti piilossa kuin kaninkolo, mutta nimetön puuovi kätkee taakseen todellisen ihmemaan. Trendikkäässä kolmikerroksisessa baarissa ei ole baarimikkoja vaan miksologeja, jotka sekoittavat mielikuvituksellisia drinkkejä näyttävän, pullojen peittämän seinän edessä. Viikonloppuisin kaikki kerrokset ovat ääriään myöten täynnä paikallisia – tämä on paikka, jossa halutaan tulla nähdyksi.

mojitos bangkok

Jos haluat saada drinkin lisäksi annoksen näköaloja ja popkulttuuria, hotelli Lebuan Sky Bar on sinulle oikea paikka. Kauhea kankkunen II ‑elokuvastakin tunnettu kattoterassi on suosittu niin paikallisten kuin turistienkin keskuudessa. Pane jalkaan mukavat kengät, sillä täällä ei ole istumapaikkoja, ja lähde nauttimaan tropiikin yöstä ja Bangkokin valaistusta siluetista.

Toivottavasti olet valmis ihastumaan Bangkokin tuoksuihin, makuihin ja vieraanvaraisuuteen – suorat lennot ovat vain parin napsautuksen päässä! Varaa matkasi saman tien.

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

footer logo
Made with for you
CMP