Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   2 min luettu

Ruoka, ihmiset ja mañana-asenne elämään – mistäpä et pitäisi Meksikossa? Sykkivää tunnelmaa voi kokea Mexico Cityssä tai Tijuanassa, mutta rauhaa rakastaville löytyy yhtä lailla luonnon omia paratiiseja täydellistä rentoutumista varten. Lue kolme vinkkiämme kohteista, joissa voit viettää todellista rentoutuslomaa!

 

Avojaloin saarella ilman pakokaasuja

Jos mielesi tekee jättää kengät hotellille ja elää eläinten keskellä koskemattomalla rannalla, olet tullut oikeaan paikkaan. Saarella ei ole lainkaan autoja, joten vuokraa mopedi tai golfauto tai liiku kokonaan avojaloin valkoisella hienohiekkaisella rannalla. Kapeanmallinen Isla Holboxin saari on 50 kilometriä pitkä ja 1,5 kilometriä leveä ja sijaitsee aivan Yucatánin niemimaan itäisen rannikon edustalla. Saarella on suunnilleen yhtä paljon rantaa, asutusta ja viidakkoa, mutta kaiken keskiössä on luonto, jossa kasvit ja eläimet saavat elellä kaikessa rauhassa. Täällä voit nähdä suurten kilpikonnien nousevan rannoille laskemaan muniaan tiettyyn aikaan vuodesta, flamingojen parveilevan alituiseen kalastajien alusten ympärillä ja leguaanien lekottelevan leppoisasti varjoisimmissa kolkissa.

 

Jos raaskit irrottautua riippumatostasi hetkeksi, käy eläinten pelastuskeskuksessa silittelemässä kesyjä pesukarhuja, kissoja, koiria ja muita eläimiä, jotka ovat saaneet toisen tilaisuuden. Refugio Holboxilla ei ole osoitetta, mutta kysy paikallisilta tietä; kaikki kyllä tuntevat paikan ja osaavat auttaa sinut perille.

Näin taianomaisessa ympäristössä majoituspaikalla ei ole niin väliä, sillä ranta ja turkoosi meri eivät koskaan ole kovin kaukana. Jos etsit erityisen rauhallista ympäristöä, saarella on koko joukko hotelleja, joissa lomaa voi viettää ilman lapsia. Muutoin tarjolla on kaikkea hostelleista aina huoneistoihin. Mutta jos haluat nauttia hyvästä ruoasta ja juomista, ranta ja pieni torin alue ovat täynnä toinen toistaan ihanampia ravintoloita ja baareja. Kuinka sitten päätätkin viettää lomasi Holboxilla, takaamme, että sinun on vaikea vetää taas kengät jalkaasi ja heittää hyvästit vapaalle ja ihanan paljasjalkaiselle elämäntavalle.

 

Kokemisen arvoinen surffiparatiisi

Puerto Escondido on pieni kalastajakylä, joka on viime vuosina houkutellut tavallista uteliaampia matkailijoita, joita loma hieman vaikeakulkuisemmassa paikassa ei pelota. Tänne ei kulje suoraa charteria, vaan kulkuvälinettä joutuu vaihtamaan useampaankin otteeseen. Matka on kuitenkin takuulla sen arvoinen, joten alueella viihtyvät niin surffaajat kuin maailmanmatkaajatkin. Puolen tunnin ajomatkan päässä rannikon pohjoisosissa kohoaa Hotel Escondidon pieni paratiisi aivan rannan tuntumassa sympaattisen suloisten kaktusten keskellä. Majoitu jossakin 16 bungalowista, joissa kaikissa on oma pieni uima-allas, tai pulahda rannan suuntaisesti rakennettuun 50-metriseen altaaseen. Nautittuasi aaltojen pauhusta ymmärrät helposti, miksi surffaajat eivät saa tarpeekseen tästä kohteesta. Ja jos jokin muu vesiurheilulaji kiinnostaa sinua, järjestää hotellin henkilökunta myös muita aktiviteetteja mielellään. Palattuasi hotellille sinua odottavat rantagrillissä vastapaistettu kala ja baarissa eri väreissä hehkuvat jäiset hedelmämehut. Sujahda mukavasti riippumattoon, ui muutama altaanväli ja odota meksikolaisessa yössä loistavaa tähtitaivasta.

 

Linnut huutavat ”coqui coqui”

Löydät pikkuruisen Cobán kylän, kun ajat Tulumista 50 minuuttia suoraan keskelle viidakkoa. Tässä rauhallisessa paikassa, jossa on vain noin 1 000 asukasta, on mayakaupungin arkeologinen kaivaus, oma järvi sekä maailmanluokan hotelli. Aivan järven vieressä sijaitsee Coqui Coquin pieni, kalkkikivestä rakennettu paratiisi, joka on saanut innoituksensa mayojen raunioista. Kylpylähotellissa on vain neljä huonetta, ja vallitsevana ajatuksena täällä on yhteys luontoon, mikä näkyy niin hoitokäsittelyissä käytettävissä luonnonmukaisissa ainesosissa kuin ravintolan ruokalistallakin. Halutessasi voit myös varata yksityisen jooga- tai pilatestunnin. Kokeile eri hoitoja kahdessa altaassa, jotka on niin ikään rakennettu kalkkikivestä. Poikkeuksellisen hyvin varustellusta hotellin myymälästä voit ostaa palasen paratiisia kotiisi: hotellin omistajat pyörittävät täällä omaa parfymeriaa, jossa myydään luonnosta inspiraationsa saaneita tuoksuja, ja valmistavat itse meksikolaisia riippumattoja, joissa voit ottaa nokoset paikan päällä tai joita voit myös ostaa mukaan vaikka kotiin viemisiksi. Kukapa ei haluaisi kokea tämän ihanan tunnelman kotona uudelleen ja aina vain uudelleen…

 

Kaipaatko jo Meksikon eteläisemmille leveysasteille? Kiiruhda nyt varaamaan unohtumattoman rentouttava loma – hasta la vista!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

footer logo
Made with for you
CMP