Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   2 min luettu

Pitkän työpäivän jälkeen ei ole mitään muuta yhtä rentouttavaa kuin kuuma kylpy, ja erityisesti kylpeminen yhdessä Euroopan kauneimmista luonnon omista lähteistä. Geotermisten lähteiden mineraali- ja rikkipitoisen veden parantava ja virkistävä voima on tunnettu jo pitkään. Toscanan idyllisistä termisistä altaista aina Islannin Blue Lagoonin vulkaanisiin mustiin ja turkoosinsinisiin lähteisiin valitsimme Euroopasta kuusi kuumaa lähdettä, joihin sinun kannattaa tutustua.

 

1. Terme di Saturnia, Toscana, Italia

Vain muutaman tunnin ajomatkan päässä Roomasta pohjoiseen Toscanan romanttisilla kumpuilevilla kukkuloilla sijaitseva Terme di Saturnia ja Cascate del Mulino kuuluu koko Italian idyllisimpiin kuumiin lähteisiin. Täällä rikkipitoisten termisten vesien lämpötila on lempeät 37,5°C. Voit kylpeä kallioaltailla ja vesiputouksella, jotka ovat avoinna ympäri vuoden, tai hemmotella itseäsi ylellisemmällä elämyksellä läheisen spa-hotelli Terme di Saturnian palveluilla. Sanalla sanoen: taivaallista!

 

2. Pamukkale, Turkki

Pamukkale (turkiksi ”puuvillalinna”) on ihmeellinen kuuma lähde, joka on kerta kaikkiaan nähtävä omin silmin. Erääntyyppisestä kalkkikivestä, travertiinista, muodostuneet ylvään valkoiset maapenkereet näyttävät leijuvan kukkulan päällä, jossa vesi suihkuaa putouksista kohti alhaalla levittäytyvää Denizlin kaupunkia. Tämä uljas lähde sijaitsee samalla antiikin Rooman ja Bysantin aikaisen Hierapoliksen kaupungin raunioiden vieressä. Historiaa, luonnonkauneutta ja rentoutusta – täältä saat kaikkea sitä yhdessä päivässä!

 

3. Blue Lagoon, Islanti

Blue Lagoon, Islannin epätodelliselta vaikuttava turkoosinsininen allas, näkyy lentokoneesta laskeuduttaessa Reykjavíkiin, ja sitä voisi helposti erehtyä pitämään yliluonnollisena maisemana suoraan toisesta maailmasta. On helppo ymmärtää, miksi se on yksi Islannin suosituimmista matkailukohteista. Älä kuitenkaan anna sen suosion säikäyttää, sillä täällä on tarpeeksi tilaa jokaiselle! Kylpyjen välissä voit hemmotella itseäsi levittämällä ravitsevaa valkoista geotermistä mutaa kasvonaamioksi. Blue Lagoon on avoinna ympäri vuoden, joten jos matkustat talvella, täällä voit lämmitellä Islannin kylmillä pakkasilla. Ja jos sinulla on onnea, voit myös nähdä samalla vilauksen revontulista.

 

4. Bath, Englanti

Etsitkö täydellistä pakopaikkaa Lontoon vilinästä ja vilskeestä? Viehättävä Bathin kaupunki on tutustumisen arvoinen. Siellä sijaitsee Englannin ainoa terminen lähde, ja kohde onkin kokonaisvaltainen rentoutumiskeskus lukuisine kylpylöineen ja wellness-palveluineen. Voit myös vierailla – et tosin kylpeä – kaupungissa sijaitsevassa antiikin Rooman aikaisessa kylpylässä, joka on säilynyt varsin hyväkuntoisena.

 

5. Széchenyin kylpylä, Budapest, Unkari

Széchenyin kylpylä kuuluu kiistatta Euroopan termisten lähteiden parhaimmistoon. Budapest on kuuluisa kylpylöistään, ja sitä kutsutaankin ”kylpylöiden kaupungiksi”. Monet sen 1500- ja 1600-luvuilla rakennetuista turkkilaisista kylpylöistä ovat toiminnassa vielä tänäkin päivänä. Széchenyin kylpylä on kaupungin suosituimpia, ja siellä onkin 18 erilaista lämminvesiallasta, joista osassa on jopa oma vedenalainen shakkilauta, ja joiden yhteydestä löytyy myös saunoja ja höyryhuoneita. Tämä upea kohde sinun kannattaa kokea!

 

6. Karlovy Vary, Tšekin tasavalta

Kuvankaunis Karlovy Vary on klassinen tšekkiläinen kylpyläkaupunki Länsi-Böömissä Saksan rajan tuntumassa. Se on täydellinen kohde virkistyslomalle ja sijaitsee vain parin tunnin ajomatkan päässä Prahasta. Jos haluat tutustua ensin itse kaupunkiin, suuntaa funikulaarilla eli kiskoköysiradalla kumpuilevien metsien halki Dianaturmin näkötornille nauttimaan henkeäsalpaavista maisemista kaupunkiin. Tai lähde kiertoajelulle tutkimaan kohteita lähemmin ja perehdy kaupungin historiaan.

 

Mille termiselle lähteelle haluaisit matkustaa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

footer logo
Made with for you
CMP