Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   2 min luettu

Minne tahansa maailmalla matkustatkin, oikein valittu majoitus voi tehdä lomastasi suorastaan ikimuistoisen. Kokosimme kuusi ainutlaatuisinta hotellielämystä, jotka saavat matkakuumeesi takuulla nousemaan: vaihtoehtoina esittelemme keskiaikaisen hotellilinnan, syrjäisen majakan ja jäästä tehdyn hotellin. Nämä kohteet tarjoavat paitsi uniikin majoituksen myös ainutkertaisia kokemuksia!

 

1. ICEHOTEL, Ruotsi

Oletko koskaan haaveillut yöpyväsi iglussa? Entä hotellissa, joka on kirjaimellisesti kaiverrettu jäästä? Jukkasjärven jäähotelli tarjoaa unohtumattoman ja erilaisen majoituskokemuksen. Time Magazine nimesi suosiotaan koko ajan kasvattavan jäähotellin vuonna 2018 yhdeksi maailman parhaista kohteista. Hotelli sijaitsee Ruotsin Lapissa Jukkasjärven kaupungissa. Se on avoinna vuoden ympäri ja toimii aurinkoenergialla, joka pitää hotellin lämpötilan tarpeeksi viileänä estäen sitä sulamasta. Jo perinteeksi muodostuneessa vuotuisessa tapahtumassa kansainvälisiä taiteilijoita kutsutaan veistämään ja suunnittelemaan hotelliin uusia jäähuoneita. Pakkassäästä huolimatta hotellin lämminhenkisyys ja vieraanvaraisuus sulattavat takuulla sydämesi ja tekevät elämyksestäsi ainutlaatuisen.

 

2. Crane Hotel Faralda, Amsterdam, Alankomaat

Jos hyisen kylmä Pohjola hirvittää, miltä kuulostaisi yö Amsterdamin sataman nostokurjessa? Aivan Amsterdamin keskusrautatieaseman vastapäätä joen toisella rannalla sijaitsevasta Crane Hotel Faraldasta avautuvat upeat näkymät vilkkaana liikennöidylle joelle ja Amsterdamin kaupunkiin. Luksussviiteissä on yksilölliset teemat, ja hotellissa on myös kattoallas, jossa voi nauttia kylpylätunnelmasta ihaillen samalla romanttisia maisemia. Saat autenttisen kokemuksen Alankomaista lähtemällä lauttakierrokselle ja tutustumalla kaupungin vesireitteihin Pannenkoekenboot Amsterdam -laivalla, joka lähtee aivan hotellin vierestä. Tällä viihtyisällä 2,5 tunnin kiertoajelulla saat herkutella pannukakuilla koko matkan ajan!

 

3. Tranøyn majakka, Norja

Maailman laidalla sijaitsevassa syrjäisessä majakassa asuminen kuulostaa lapsuuden romanttiselta haaveelta. Nyt tämän seikkailun voi kokea myös tosielämässä! Niin myrskyisellä säällä kuin pitkänä kuumana kesäpäiväkin täällä pääset todella kosketuksiin ympäristön ja luonnonvoimien kanssa. Tranøyn majakka sijaitsee Norjan Vestfjordenissa ja tarjoaa huikeat näkymät Lofoottien saariston vuorille. Nauti paikan päällä valmistettuja paikallisen keittiön antimia, kalasta kalliorannoilla tai ihaile ympäröivän luonnon kauneutta. Tästä taianomaisesta paikasta voit löytää todellisen mielenrauhan!

 

4. Kakslauttanen Arctic Resort, Suomi

Olet ehkä jo kuullut Kakslauttasen ikonisesta Arctic Igloo Resort -iglukylästä, sillä se on yksi kuvatuimmista hotelleista Instagramissa. Katsellessasi kuvia ymmärrät kyllä, miksi! Yöpyminen lasi-iglussa katsellen taivaalla leimuavia revontulia kuuluu eittämättä kymmenen mieleenpainuvimman matkailukokemuksen listallemme. Paras aika vuodesta ihailla revontulten kosmista valonäytöstä on elokuun lopulta huhtikuun loppuun, joten matka kannattaa varata ajoissa. Lomakylässä on myös saunoja, joissa on mukava lämmitellä lumisen ja hyytävän kylmän talven aikana.

 

5. Treehotel, Ruotsi

Koe yhteys alueen luonnon, kasvien ja eläinten kanssa majoittumalla ylhäällä puiden latvustossa metsässä keskellä Ruotsin Lappia. Treehotel tarjoaa seitsemän ainutlaatuista sviittiä korkealla Haradsin metsän siimeksessä. Seitsemän pohjoismaista arkkitehtia ovat rakentaneet nämä puutalot, joissa jokainen sviitti on erilainen: tarjolla on muun muassa heijastava lasikuutio, joka vaikuttaa katoavan ja sulautuvan metsään, ulkoavaruudesta peräisin oleva ufon mallinen talo ja jättiläismäistä linnunpesää muistuttava rakennelma. Minkä sitten valitsetkin, koet takuulla harmonisen elämyksen luonnon keskellä. Voit suorastaan aistia mäntyjen tuoksun vain katselemalla valokuvia kohteesta.

 

6. Burghotel Auf Schönburg Oberwesel, Saksa

Oletko koskaan unelmoinut elämästä kuninkaana tai kuningattarena keskiaikaisessa linnassa korkealla vuoren rinteellä, josta eteesi avautuvat huikaisevat maisemat? Missään muualla kuin Saksassa ei ole yhtä monta linnaa, jossa se on mahdollista. Vain tunnin ajomatkan päässä Frankfurtista länteen kohoaa Schönburgin keskiaikainen linna korkealla kukkulalla Reinin varrella, keskiaikaisen Oberweselin kaupungin yläpuolella. Se tarjoaa kaiken, mitä odotat ylelliseltä luksuslomalta: vanhan ajan lumovoimaa, historiaa, tasokasta ruokaa ja kauniita puutarhoja. Etsitpä sitten romanttista pakopaikkaa, syntymäpäivälahjaa tai historiallista lomakohdetta, linna täyttää varmasti kaikki odotuksesi. Tämä on hotelli, joka todella sopii vaikka kuninkaallisille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

footer logo
Made with for you
CMP