Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   2 min luettu

Aurinkoa kaipaavat turistit ovat löytäneet tiensä Gran Canarialle jo 50 vuoden ajan, joten miksi vaihtaa hyväksi havaittua lomaparatiisia toiseen kohteeseen? Haluatko nähdä jotain uutta tällä saarella? Tutustu vinkkeihimme ja unohda suuret hotellikompleksit ja all inclusive -lomat!

 

 

Majoitu maaseudulla

Jos haluat kokea Gran Canarian vehreän maaseudun, voit majoittua El Molino de aguan ekologiseen maalaistaloon. Talossa on yhdeksän huonetta, pieni uima-allas ja ravintola, jossa tarjoillaan itse viljeltyjä vihanneksia. Täällä saat kokea aivan erilaisen loman kuin rantahietikkojen äärellä.

 

70-luvun nostalgian pyörteissä

Jos pidät designista ja haluat lomailla kuin Bond-elokuvan hahmo, majoitu Maspalomaksen Palm Beach -hotelliin. Viiden tähden hotelli on sisustettu 70-luvun tyyliin, ja erityisesti ravintolaan ja baariin on panostettu.

 

Majoitu kuin surffaajat

Haluatko yöpyä edullisesti Las Palmasissa, lähellä rantaa ja tavata uusia ihmisiä? Silloin Big Fish -hostelli on valintasi. Hostellissa on yksinkertaiset, mutta pirteän näköiset huoneet, yhteinen keittiö, olohuone ja kattoterassi, jossa järjestetään grilli-iltoja hienoissa rantamaisemissa. Tarjolla on myös ilmaista joogaa ja opastettuja kaupunkikierroksia. Lisäksi voit vuokrata pyöriä ja surffilautoja.

 

Ui muualla kuin rannalla 

Jos et halua saada hiekkaa varpaiden väliin tai haluat kokea jotain uutta, ota suunnaksesi Agaeten Las Salinas. Sieltä löydät kirkasvetiset luonnon muodostamat uima-altaat, jotka on varustettu portailla ja lyömättömän upeilla maisemilla.

 

Koe historiallinen Gran Canaria Galdárissa

Saaren pohjoisosan yhdessä vanhimmista kylistä voit nähdä jälkiä historiallisesta Gran Canariasta. La Guanacha on esimerkiksi 24 000 neliömetrin kokoinen arkeologinen kaivauspaikka, jossa sijaitsee hautoja, asuintaloja ynnä muuta. Galdárissa on myös museo, Parque Arqueológico de la Cueva Pintada, jossa on nähtävillä hyvin säilyneitä luolamaalauksia, Gran Canarian kauneimmaksi luokiteltu Santiagon kirkko ja kaupungintalo, jonka perustukset ovat peräisin 1700-luvulta.

 

Aika lähteä vaeltamaan! 

Gran Canarialla on paljon tarjottavaa, jos haluat tutustua uusiin paikkoihin jalkaisin. Täällä on polkuja ja reittejä niin kokeneille vuorikiipeilijöille kuin vaeltajille, jotka mieluiten haluavat nauttia upeista maisemista. Maasto jyrkkenee, kun saavutaan saaren korkeimmalle huipulle, Pico de las Nieves -vuorelle, joka kohoaa melkein 2 000 metriä merenpinnan yläpuolelle. 

 

Näe vedenalainen maailma 

Jos haluat tutustua vedenalaiseen eliömaailmaan kastumatta, tarjolla on erinomainen vaihtoehto. Astu Puerto Morganista lähtevään keltaiseen sukellusveneeseen ja näe laivojen hylyt ja kalat lähietäisyydeltä.

 

Retki viinitilalle

Keskellä saarta, korkealla vuorella sijaitsee Las Tirajanasin viinitila, joka on ehdottomasti vierailun arvoinen. Viiniviljelmät kohoavat pitkin vuorenrinteitä ja keskellä sijaitsee viininvalmistamo, joka on avoinna vierailijoille joka päivä. Tilalla valmistetaan valko-, puna- ja roséviiniä ja järjestetään opastettuja kierroksia, joihin kuuluu viininmaistelua. Voit myös vain piipahtaa viinitilan kaupassa ja ostaa pullon tai toisenkin kotiin viemisiksi.

 

Päätä loma rommilasillisella

Kanarialaiset todella rakastavat sokeria kaikissa sen muodoissa. Arucasin vanhin sokeritehdas muutettiin tislaamoksi vuonna 1892, ja se on siitä lähtien tuottanut rommia ja muita vahvoja juomia. Tehdas tuottaa nykyään vuosittain noin neljä miljoonaa litraa alkoholijuomia. Vieraile tehtaassa ja maista laajasta valikoimasta rommia, hunajarommia ja erilaisia likööreitä.

 

Tässä lienee riittävästi syitä, miksi matkustaa monipuolisimmalle Kanariansaarelle – Gran Canaria odottaa sinua vain muutaman tunnin lentomatkan päässä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

footer logo
Made with for you
CMP