Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   2 min luettu

Siemaile drinkkiä salakapakassa, tutustu valokuvataiteen uusiin tuuliin ja yhdistä brunssi nähtävyyksien katseluun Amsterdamissa!

amsterdam

Nähtävää ja koettavaa

The Foam on kansainvälinen valokuvataiteelle pyhitetty organisaatio, joka julkaisee omaa lehteä ja jolla on Amsterdamissa sekä modernia että klassista valokuvataidetta esittelevä museo. Osta verkosta oma lippusi ja varaa ilmainen opastus etukäteen, jolloin pääset tutustumaan kokoelmiin heti ovien avauduttua kello 10.00.

Amsterdam on todellinen kanavien kaupunki. Mikä olisikaan ihanampaa kuin yhdistää pannukakkubrunssi ja herkuttelu nähtävyysristeilyyn! Risteilyjä lähtee lähes joka päivä lounasaikaan ja myöhemmin iltapäivällä. Varaa nyt oma paikkasi verkkosivustolla. 18 euron hintaan näet Amsterdamin vedestä käsin, syöt niin monta pannukakkua kuin haluat ja nautit muistakin buffetin herkuista.

amsterdam boat canal

Majoitusta

Oletko koskaan haaveillut majoittuvasi vanhassa nuorisovankilassa? Nyt voit toteuttaa unelmasi Lloyds hotel and cultural embassyssa. Hotellin 117 huonetta on sisustettu paikallisten taiteilijoiden ja suunnittelijoiden töillä, ja siellä järjestetään lisäksi näyttelyitä ja muuta kulttuuritoimintaa. Ravintola valmistaa annoksensa kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti paikallisista raaka-aineista.

lloyd hotel and cultural embassy

Toinen paikka, jossa viihdyt takuuvarmasti, on amsterdamilaisten itsensäkin suosima The Hoxton. Hotelliketjun hotelleja on myös esimerkiksi Lontoossa, Pariisissa ja New Yorkissa; Amsterdamissa hotelli on toiminut vuodesta 2015 entisessä pormestarin talossa. Äärimmäisen tyylikäs ja värikäs sisustus saa olosi kotoisaksi, ja aularavintola Lotti houkuttelee Amsterdamin tyylitietoisia ihmisiä herkuillaan aamusta iltaan.

the hoxton hotel amsterdam

Ruokapaikkoja

Aloita päiväsi tutustumalla kaupungin lukuisiin kanaviin, joiden varrelle on vain muutaman korttelin matka Anne Frankin museolta. Vegabond on  vegaanikahvila ja -myymälä, josta saat aamiaista ja lounasta. Nauti mantelilattea ja aamiaismysliä ulkona auringossa ja maistele myös kahvilan suussasulavia leivonnaisia, joiden valmistuksessa ei ole käytetty lainkaan voita.

Lyhyen kävelymatkan päässä sijaitsee Foodhallen, vanha junavarikko, josta on loihdittu todellinen gastronominen keidas. Ruoissa maistuvat vahvasti kansainväliset vaikutteet, ja gin toniciin erikoistunut baari takaa mukavan tunnelman. Pahimpien ruuhkien välttämiseksi herkuttelemassa kannattaa pistäytyä lounasaikaan, sillä viikonloppuiltoina paikka on usein täpötäynnä.

amsterdam street food

Suuntaa viettämään iltapäivää joen toiselle rannalle. Hiljattain avattu ravintola Hangar sijaitsee Nieuwendammerhamin alueen satamalaiturilla. Osa paikan omistajista on työskennellyt aikaisemmin Scoth & Soda -muotimerkille, mikä näkyykin ravintolan sisustuksessa, josta omistajat itse käyttävät ilmaisua ”a beautiful mess”. Ruoassa on vaikutteita eteläeurooppalaisesta keittiöstä, ja kokonaisen aterian sijaan voi nauttia myös pikkupurtavaa veden ja drinkin kera.

Juomia

Uskallatko livahtaa drinkille salaa? Hiding in plain sight on aito hämyinen salakapakka, jonka salaisuutena ovat 20-lukua henkivä sisustus, huolellisesti valmistetut cocktailit ja ravintolassa silloin tällöin soittavat livebändit. Jos seurueeseesi kuuluu enemmän kuin neljä henkeä, kannattaa varata pöytä etukäteen, sillä pienessä baarissa on varsin tiivis tunnelma.

Varaa ihana viikonloppumatka Amsterdamiin jo tänään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

footer logo
Made with for you
CMP