Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   2 min luettu

Klubit, ravintolat ja juhliva nuoriso liitetään mielikuvissa edelleen hyvin voimakkaasti Ibizaan. Jos haluat sen sijaan hieman aidomman, rentouttavamman ja viehättävämmän lomakokemuksen, voi saari tarjota runsain mitoin aivan toisenlaista espanjalaista charmia.

 

Vain neljänkymmenen kilometrin päässä Ibizan kaupungin klubeista sijaitsee niiden täydellinen vastakohta, huipputyylikäs fitness-lomakohde. Casa Teknessä treeniseuranasi on Des Aspill, entinen muotisuunnittelija, joka kouluttautui joogiksi ja voimistelijaksi. Lomallasi nautit myös vegaaniruokaa, jota Desin poikaystävä José valmistaa itse kasvattamistaan vihanneksista. Aktiviteeteista voit valita esimerkiksi stressiä lievittävän joogaohjelman, rantakuntoa kohottavaa rankempaa treeniä tai perheviikon, jonka aikana koko perhe urheilee yhdessä.

 

Nauti uudesta hyvinvoivasta kehostasi ja rentoudu keskuksen lähistöllä sijaitsevalla Caló des Moltonsilla, yhdellä Ibizan kauneimmista syrjäisistä rannoista. Täältä löydät 1920-luvulta peräisin olevia rantatuoleja, SUP-lautojen vuokrauspisteen sekä pienen rantaravintolan. Ravintola Utopia on erikoistunut grillatusta kalasta valmistettuihin tapaksiin, ja siellä myydään drinkkejä noin seitsemällä eurolla. Mitä muuta lomailija voi toivoa?

 

Tutustu myös saaren pohjoisosaan ja tunne tuuli hevosen selässä. Ibiza Horse Valley huolehtii sairaista hevosista ja antaa niiden parantua rauhassa omassa laumassaan, kunnes ne ovat valmiita ratsastusretkille. Hevoset elävät mahdollisimman vapaasti luonnollisissa olosuhteissa, ja ratsastusretkillä pääset myös kylpemään hevosten kanssa. Välimeren maisemiin tutustuminen hevosen selästä käsin on unohtumaton kokemus.

Lähes yhtä villi ja vapaa on tunnelma San Carlosin hippikylässä. Mentaliteetti täällä on säilynyt lähes samanlaisena kuin 70-luvulla. Hippityyli San Carlosissa ei ole muotioikku – se on todellinen elämäntapa. Anita’s Barissa kylän keskustassa voit herkutella aidoilla tapaksilla aivan asukkaiden postilaatikoiden vieressä, sillä postinjakelua ei täällä pidetä kovin tärkeänä. Joka lauantai vain noin kilometrin päässä kylästä Las Daliasissa on markkinat, josta löytyy monenlaisia hippikylässä valmistettuja käsitöitä. Nauti tunnelmasta ja ota kotiisi mukaan palanen vanhaa Ibizaa!

 

Jos kaipaat takaisin kaupungin sykkeeseen, on Ibizan kaupungin vanha osa, katalaaniksi Eivissa, kuin tehty vaelteluun, kahviloissa istumiseen ja iltapäiväcocktaileista nautiskeluun. Kapeilla mukulakivikaduilla ja kujilla voit tutkia niiden varsilla olevia pikkuputiikkeja ja ravintoloita. Vieraile myös ravintola La Brazassa ja sen vehreässä sisäpuutarhassa, jossa paikalliset asukkaat viettävät aikaa.

 

Jos lomallasi on päiviä, joille ei ole suunnitelmaa, voit käydä myös Formenteran naapurisaarella. Puolen tunnin välein Ibizan kaupungin satamasta lähtee laivoja, jotka vievät sinut kristallinkirkkaille vesille, unenomaisille rannoille ja samalla myös shoppailemaan. Platja Migjornin rannalla saatat törmätä Hollywood-tähtiin tai nudisteihin. Oivallisen majoituksen löydät Es Pujlosin kylästä, jossa on aito Michelin-tähden ravintola.

 

Lento Suomesta tälle saarelle, joka tarjoaa juhlinnan lisäksi niin paljon muutakin, kestää vain noin neljä tuntia. Ja jos tanssijalkaa alkaa vipattaa, vaahtobileitä löytyy juhlakansalle aivan kuten ennenkin.

Varaa lennot Ibizalle nyt!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

footer logo
Made with for you
CMP