Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   3 min luettu

Saksa on lähellä ja muistuttaa monessa suhteessa Pohjoismaita. Tällä lähes 83 miljoonan asukkaan maalla on kuitenkin monet kasvot. Majesteettisia linnoja, kolme päivää kellon ympäri auki olevia teknoklubeja ja seikkailupuisto, jossa voi majoittua korkealla puumajassa. Mitä mielesi halajaakin, tänne olet tervetullut!

 

 

Disney-fanit, katse tännepäin!

Jos haluat lomallasi ihailla pukuloistoa ja majesteettista Disney-linnaa, tulet rakastamaan Neuschwansteinia. Kahden tunnin matkan päässä Münchenistä etelään Liechtensteinin rajan tuntumassa kohoaa Ludvig II:n vanha asuinpaikka, joka avattiin yleisölle vain seitsemän viikkoa hänen kuolemansa jälkeen vuonna 1886. Tuohon mennessä vaivaiset 14 kaikkiaan 200 suunnitellusta huoneesta oli ehtinyt valmistua. Niiden koristeellinen sisustus oli saanut inspiraationsa Wagnerin oopperoista. Sisustamatta jääneet huoneet toimivat tänä päivänä muun muassa ravintolana ja museokauppana. Linnassa käy vuosittain noin 1,4 miljoonaa turistia, joten jos haluat välttää jonot, varaa matkasi hyvissä ajoin etukäteen.

 

Seesteinen Schnoor

Vanha hansakaupunki Bremen on tuttu koulun historian tunneilta ja takuulla vierailun arvoinen. Kaupungin tunnetuimpiin maamerkkeihin lukeutuva patsas esittää aasia, koiraa, kissaa ja kukkoa, jotka seisovat toistensa päällä muodostaen pyramidin. Se kuvaa tunnettua Grimmin veljesten satua ystävyksistä, jotka kyllästyttyään maatilaansa ja isäntäänsä lähtivät Bremeniin tullakseen katumusikanteiksi. Kaupungissa on myös viehättävä alue, jossa on mukava kuljeskella putiikkien, kahviloiden, baarien ja ravintoloiden keskellä. Vaeltele Weser-virran varrella kulkevalla Schlachte Embankment -kävelykadulla, sokkeloisessa ja keskiaikaisessa Schnoorin kaupunginosassa ja tiilitalojen reunustamalla art deco -tyylisellä Böttcherstraße-kadulla. Astu täydelliseen kaupunkiin, jossa voit vain rentoutua nauttien ihanasta ympäristöstä!

 

Kansallisjuomat  

Kaikkein kuuluisimmassa olutmaassa ei tarvitse tyytyä perinteiseen oluttuopposeen, sillä vaihtoehtoja on yllin kyllin. Lähde maistelukierrokselle siemailemaan berliiniläisten mikropanimojen aitoja käsityöläisoluita Berlin craft beer experience -pubissa. Oppaasi selostaa sinulle oluista ja kertoo samalla myös Berliinin arkkitehtuurista, kulttuurista ja historiasta sekä siitä, kuinka ne liittyvät olutperinteisiin. Haluatko tietää enemmän valmistusprosessista, seurata oluen panemista ja nähdä omin silmin vaihe vaiheelta, kuinka olut syntyy, maistella erilaisia suodattamattomia färsköl-tuoreoluita vai nauttia mieluummin brunssista, joka koostuu saksalaisista herkuista? Täällä tuo kaikki onnistuu. Saat myös itse panemaasi olutta mukaan kotiin. Panimo voi lähettää sinulle pulloissa olutta, jota olit itse mukana panemassa, kun käymisprosessi on valmis noin kuukauden kuluttua.

 

Kylpyyn!

Lomakohde Baden-Baden kauniine vanhoine kylpylöineen on hemmotellut kuuluisuuksia muinaisten roomalaisten ajoista aina Obamaan. Lähellä Ranskan rajaa sijaitseva kaupunki kohoaa kauniisti valtavan Schwarzwaldin metsäalueen keskellä ja tarjoaa matkailijoille kylpylähoitoja. Vuonna 1877 ovensa avannut Friedrichsbad kauniine kupoleineen on saanut vaikutteita roomalaisista kylpylöistä. Täällä on myös 17 erilaista hoitopistettä, joissa voit uppoutua ylellisiin kylpyrituaaleihin. Kokeiltuasi erilaisia höyrysaunaa muistuttavia huoneita, eriasteista lähdevettä lainehtivia altaita ja kuorivia hoitokäsittelyjä lähdet kylpylästä kuin kokonaan uutena ihmisenä. Ujommille kävijöille on tosin paikallaan pieni varoituksen sana: Saksassa kannattaa kokeilla nakukylpyä, mutta joinakin päivinä se on miehille ja naisille yhteinen!

 

Kaikella on loppunsa, vain makkaralla kaksi…

Vuonna 1949 makkarakioskin pitäjä Herta Heuwer loihti makkaralle kastikkeen brittiläisiltä sotilailta saamistaan ainesosista. Hän ei voinut kuvitellakaan keksineensä kaikkien rakastaman klassikkoruoan. Vuonna 1951 tapahtui todellinen läpimurto ja Herta haki patentin kastikkeelle, jonka ansiosta makkara suorastaan vietiin käsistä ja sitä myytiin jopa 10 000 kappaleen viikkotahtiin! Mikä kastikkeen salaisuus sitten oli? Currywurst on Worcestershire-kastikkeen, curryjauheen ja ketsupin sekoituksella kruunattu kuuma makkara, josta on kehkeytynyt todellinen saksalaisen katuruoan ikoni. Kaupunki on pullollaan satoja makkarapaikkoja, joilla kaikilla on oma versionsa tästä makkaraklassikosta. Ja mikä hauskinta, jokainen Berliinin pormestariehdokas valokuvataan currywurst-ravintolan edessä!

 

Linna vai maja?

Aivan Puolan rajalla keskellä metsää sijaitseva seikkailupuisto täyttää monen lapsuudenaikaisen haaveen: täällä voi nimittäin yöpyä puumajassa. Kulturinsel Einsiedelin yhdeksässä erilaisessa majassa on jokaisessa yksilöllinen sisustus, ja jokaisella niistä on myös oma historiansa. Majat on rakennettu peräti kymmenen metrin korkeudelle maan pinnasta. Kolme majoista on lisäksi lämmitetty, joten niissä voi yöpyä kotoisasti myös talvella. Osassa majoista on puusängyt, mutta niissä ei ole seiniä tai kattoa, joten voit nukkua taivasalla luonnon sydämessä. Koko puisto on kuin seudulla 1 000 vuotta sitten eläneelle turisedialaisten kansalle pyhitetty ulkoilmamuseo. Tämä luonnonkansa ja heidän kulttuurinsa on esillä eri tavoin myös 200-paikkaisena ravintolana toimivassa rakennuksessa. Jos haluat kokeilla elämää peikkona metsän siimeksessä, on tämä kohde sinulle kuin nakutettu!

 

Saksalaista ilonpitoa

Berliini on tunnettu monista erilaisista, jopa äärimmäisistä ominaisuuksistaan, ja klubielämä on yksi niistä. Klubielämään liittyy monia kirjoittamattomia ja kirjoitettuja sääntöjä, ja klubikulttuurista voivat täällä nauttia kaikenikäiset kävijät. Pukukoodi jakautuu kolmeen kategoriaan: suosi siis kokomustaa minimalismia, yltiöpäisen prameaa sirkusglitteriä tai käytä yksinkertaisesti niin vähän vaatteita kuin mahdollista. Klubien aateliin kuuluvan Berghainin ovella seisoo pahamaineinen portieeri Sven, jonka mieltymyksiä siitä, kuka kulloinkin pääsee sisään, on varsin vaikea ennakoida. Jos haluat päästä tutustumaan tähän teknopalatsiin, ota seuraavista neuvoista vaarin: Älä yritä sisään seurueessa. Älä osoita olevasi turisti, äläkä ole myöskään liian innokas. Ja mitä tahansa teetkin, älä suurin surminkaan napsi selfieitä! Berghain on kuuluisa maineestaan turvapaikkana, jossa kenenkään ei tarvitse pelätä joutuvansa kuvatuksi perjantai-illasta maanantaiaamuun kestävissä tanssimittelöissä.

 

Oletko valmis lähtemään lomalle Saksaan ja hankkimaan roppakaupalla uusia kokemuksia? Yllätykset odottavat sinua vain kahden tunnin matkan päässä – auf Wiedersehen!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

footer logo
Made with for you
CMP