Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   2 min luettu

Kuuba on aivan erityinen kohde: moni-ilmeinen, värikäs ja rento. Karibian saari, jota ympäröi kirkas vesi ja jossa siemaillaan rohkeasti rommidrinkkejä, on vallankumouksen perintöä kantava aivan oma maailmansa kaukana sosiaalisesta mediasta ja pankkiautomaateista. Vaihda valuuttaa jo lentokentällä ja varaudu siihen, että täällä odottelu kuuluu asiaan. Sitten oletkin valmis nauttimaan kuubalaisesta verkkaisesta elämänmenosta keinuvan salsan tahdissa!

 

 

Kuuluisuuksien salainen suosikkiravintola

Havannan oma varjeltu salaisuus on La Guarida, jonne pääset nousemalla portaat ylös ulospäin hylätyltä näyttävään taloon. Kuljettuasi läpi suuren aulan ja noustuasi ylös majesteettisia portaita astut suoraan kuin toiseen maailmaan, joka tuo mieleesi kuuluisuudet ja filmitähdet. Ehkä juuri siksi paikka on Beyoncén ja Natalie Portmanin suosikkiravintola Havannassa. Ravintola toimii rakennuksen näyttävimmässä kerroksessa, ja sen pöydät on sijoitettu eri huoneisiin. Seiniä koristavat sadat maalaukset, ja päädyssä sijaitsevan parvekkeen ovet avautuvat kaupunkiin päästäen sisään tuulahduksen lempeästä Karibian yöstä. Ravintolan tunnelma on suorastaan maaginen, ja sen ruokalista koostuu modernilla otteella valmistetuista perinteisen kuubalaisen keittiön antimista. Onkin varsin helppo ymmärtää, miksi tähän paikkaan vaaditaan varaus hyvän aikaa etukäteen.

 

Elämää pinnan alla

Havannan ja Trinidadin kaupungin välissä on ehdoton pysähdyspaikka niille, jotka rakastavat snorklausta, sukellusta ja uimista kristallinkirkkaassa vedessä. La Cueva de los Peces on noin 70 metrin syvä tulvavesien muodostama vajoama kauniiden kalkkikivien keskellä ympäristössä, jossa viihtyy monia trooppisia kalalajeja ja muita meren eläimiä. La Cuevan ympärillä on paikkoja, jotka vuokraavat sukellus- ja snorklausvälineitä. Kun olet polskinut tarpeeksesi, rentoudu riippumatoissa, joita ripustettu ympäriinsä. Jos sen sijaan kaipaat hiekkarantoja ja sateenvarjodrinkkejä, suuntaa luonnonaltaalta viidentoista minuutin matkan päässä sijaitseville Playa Largalle ja Playa Girónille.

 

Hevosen selässä maailmanperintökohteeseen

Lähde liikkeelle Trinidadin värikkäästä kaupungista, jonka läntisellä rantavyöhykkeellä kiemurtelee mukulakivikatuja. Kymmenen kilometriä kaupungista sijaitseva Valle de los Ingeniosin luontoalue oli Kuuban sokeriruokotuotannon sydän 1800- ja 1900-luvuilla. Tähän vuonna 1988 maailmanperintökohteeksi nimettyyn laaksojen muodostamaan alueeseen voit tutustua vaikkapa hevosen selässä. Trinidad Travels johdattaa sinut keskelle kuubalaista luontoa hevoskierroksella, jonka aikana pysähdyt nauttimaan kahvia ja sokeriruokomehua ja pääset pulahtamaan myös vesiputoukseen.

 

Jatka Hemingwayn unohdetulla drinkillä

Kirjailijaunelmia? Jos haluat maistaa todellista kirjailijanelämää, hae inspiraatiota Ernest Hemingwayn tuottoisimmasta kodista, Havannan ulkopuolella sijaitsevasta Finca La Vigíasta. Hemingway asui täällä kolmannen vaimonsa kanssa 20 vuoden ajan vuodesta 1940 lähtien, ja täällä hän myös kirjoitti Nobel-palkitun teoksensa ”Vanhus ja meri”. Castron johtaman vuoden 1960 vallankumouksen jälkeen Hemingway muutti takaisin Yhdysvaltoihin, minkä jälkeen talo on seissyt tyhjillään. Drinkkivaunussa on yhä tallella puoliksi juotuja viinapulloja, ja nurkissa lojuu sanomalehtipinoja – kaikki on ennallaan aivan kuin aikakapselissa. Kiertele tutkimassa paikkoja ja inspiroidu!

 

Suloinen sulkaboa

Kabareeklubi Tropicana on yksi harvoista paikoista, jotka selvisivät vallankumouksesta: täällä tanssi, paljetit ja sulkaboat valjastettiin kapitalismin käyttöön. Esityksiä tähdittävät tanssijat, laulajat ja suuri orkesteri. Osta lippu vain esitykseen tai lisää elämykseen myös illallinen – tujakat rommidrinkit kuuluvat hintaan molemmissa tapauksissa. Jos sinulla on onnea, pääset ehkä tanssimaankin show’n tähtien kainalossa.

 

Oletko jo valmis tutustumaan sikarintuoksuiseen keinuvan salsan maahan, jossa elämä soljuu aivan omaa tahtiaan? Tule ja rakastu sinäkin ihmeelliseen Kuubaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

footer logo
Made with for you
CMP