Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   2 min luettu

Mitä jos jättäisit joulusiivoukset tältä vuodelta väliin ja lähtisit joulunviettoon jonnekin muualle? Lumisia rinteitä, kaupunkimaisemia tai maaseudun rauhaa – lue parhaat vinkkimme joululomalle.

 

Christmas pudding

 

Brittiläinen joulu kuningattaren seurassa 

Winter's morning

Oletko aina haaveillut joulusta, johon kuuluu seurapelejä, kalkkunaillallinen ja pitkiä kävelyjä englantilaisessa maalaismaisemassa? Tee unelmistasi totta Coworth Parkissa. Tämä hotelli Ascotissa, vain 20 minuutin päässä Heathrow’sta, toivottaa sinut tervetulleeksi perinteisellä iltapäiväteellä ja tarjoaa aidon brittiläisen jouluelämyksen, johon kuuluvat niin kuningattaren puhe ja joululaulut kuin hevospoolo ja hedelmäkakkukin. Jos haluat mukaan myös hiukan pohjoismaisia perinteitä, varaa lomapaketti, johon kuuluu vierailu Lapland UK:ssa. Tämä Englannin oma versio joulupukin maasta lumisine maisemineen ja poroineen sijaitsee vain 15 minuutin päässä Coworth Parkista.

 

 

Lähtölaskenta jouluun Aspenissa

Aspen, Colorado

Unelmoitko talven ihmemaasta täynnä lunta, hiihtolatuja ja amerikkalaisia jouluperinteitä? Suuntaa Aspeniin, jossa aloitetaan lähtölaskenta jouluun jo hyvissä ajoin. 12 days of Aspen ‑tapahtuman aikana kaupunki täyttyy joululauluista ja hauskoista tapahtumista koko perheelle. Aspen sijaitsee Coloradossa 3,5 tunnin ajomatkan päässä Denveristä, mutta kaupungissa on myös oma lentokenttä kotimaanlennoille.

 

Jos haluat ennen kaikkea lasketella, majoitu The Little Nelliin, kaupungin ainoaan ski-in, ski-out ‑hotelliin. Heartstone House sopii kodikasta tunnelmaa etsiville, kun taas todellista hemmottelua kaipaavan valinta on luksusketju St. Regisin mahtava hotelli, jossa on 180 huoneen sekä kylpylän lisäksi tarjolla muun muassa kuutamojoogaa, talvista perhokalastusta ja koiravaljakkoajeluja.

 

Tunnelmallisia joulumarkkinoita Prahassa 

Praha

Kaupungin suurimmat joulumarkkinat Vanhankaupungin aukiolla (Staroměstské náměstí) ovat täynnä tunnelmaa, tšekkiläisiä jouluherkkuja ja käsityökauppiaiden kojuja. Mahtavaa joulukuusta unohtamatta!

Rauhanaukion (Náměstí Míru) ja Tylovon aukion (Tylovo náměstí) markkinat ovat pienempiä mutta ehdottomasti tutustumisen arvoisia nekin.

Joulumarkkinat aukeavat joka päivä aamukymmeneltä ja jatkuvat marraskuun lopulta vähintään jouluaattoon, jotkin jopa uudenvuodenaattoon saakka.

 

Yövy The Icon Hotelissa, joka on aivan lähietäisyydellä vanhankaupungin suurimmista joulumarkkinoista. Sunnuntai-iltaisin hotellissa ei tarvitse tyytyä piirileikkiin kuusen ympärillä, vaan voit panna jalalla koreaksi vauhdikkaissa Lindy Hop ‑tansseissa. Jos swing-tanssi ei ole ennestään tuttua, ei hätää: ennen tanssien alkamista pidetään aina tunnin pituinen alkeiskurssi.

 

Jätä joulustressi taaksesi ja lennä viettämään toisenlaista joulua. Ehkäpä tänä vuonna löydät itsellesi uuden perinteen!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

footer logo
Made with for you
CMP