Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   2 min luettu

Vuoteen 1783 saakka Budapest koostui kahdesta kaupungista, Budasta ja Pestista, jotka erotti toisistaan vuolaana virtaava Tonava. Nykyään ei tarvitse enää valita, vaan voit kokea koko uskomattoman kauniin Budapestin kukkuloineen, kylpylöineen ja baareineen saman viikonlopun aikana.

 

Koe

Budapestin kylpyläperinne on lähtöisin roomalaisten aikakaudelta, ja kaupungissa voi yhä peseytyä tyylillä. Valittavanasi on koko joukko kauniita kylpylöitä, kuten art nouveau ‑tyylinen Gellért ja palatsimainen Zéchenyi. Kylpylöissä järjestetään nykyään myös klubeja ja diskomusiikin siivittämiä yöuinteja, joiden ajankohdat näkyvät kylpylöiden kotisivulla osoitteessa spasbudapest.com.

Budan puolella jokea on komea Budavuori, jolta avautuu upea näköala kaupunkiin. Jos et pakannut vaelluskenkiä mukaan eikä maastopyöräilykään innosta, voit nousta vuorelle hammasratajunalla. Toinen hauska rata on lasten rautatie, jonka kommunistinen nuorisojärjestö rakensi toisen maailmansodan jälkeen. Vielä nykyäänkin veturinkuljettajat ovat nuoria, joita kokeneet rautatieläiset opastavat. Voit tutustua radan historiaan Huvosvolgy-asemalla olevassa museossa.

 

Yövy

Ihan kuin jako Budaan ja Pestiin ei vielä olisi riittävän sekava: tämän hetken kuumin hotelli on boutique-hotelli Pest-Buda, joka nimestään huolimatta on Budan puolella jokea. Vuonna 1696 rakennettu talo on saanut uuden elämän viehättävänä hotellina, jonka uskomattoman kauniissa huoneissa voit ihailla tähtiä kattopalkkien välissä olevista ikkunoista. Hotellissa on erittäin suosittu ravintola, joka tarjoaa unkarilaisia klassikkoja ja moderneja cocktaileja. Nauti aamiainen, lounas tai myöhäinen illallinen suurella ulkoterassilla trenditietoisten budapestilaisten joukossa.

 

Toinen ainutlaatuinen hotellikokemus on Brody House, jossa keskipisteessä on taide. Brittiläiset omistajat kutsuivat taloon joukon taiteilijoita, joista kukin sisusti ja koristeli yhden huoneista. Myös tämä rakennus on peräisin vuodelta 1696, ja sen historia näkyy kaikkialla. Yksi hotellin persoonallisista puolista on itsepalvelubaari, jossa luotetaan siihen, että asiakkaat kirjaavat itse ylös, mitä baarikaapista ottivat. Monet asukkaat jäävät illalla viettämään aikaa tänne, joten voit helposti solmia uusia tuttavuuksia. Jos kiinnostut jostakin teoksesta tai haluat tutustua johonkin taiteilijaan paremmin, Brody Collection ‑galleria on aivan kulman takana.

 

Ruoka ja juoma

Jos haluat lähteä kaupungille drinkille, kokeile jotakin vanhoista, hylätyistä rakennuksista, jotka ovat muuntuneet trendikkäiksi baareiksi. Esimerkiksi Szimpla Kert huokuu ainutlaatuista tunnelmaa: katutaidetta, tanssilattia, romahtamaisillaan olevat tiiliseinät ja yläpuolella aukeava musta unkarilainen yötaivas. Ja tietysti musiikkia – live-esiintyjät ja DJ:t pitävät huolen siitä, ettei tunnelma pysähdy hetkeksikään.

 

Voit viettää huomattavasti rauhallisemman illan Borkonyhassa, josta kannattaa varata pöytä hyvissä ajoin etukäteen. Yhden Michelin-tähden ravintola tarjoilee hyvää, klassista ruokaa kohtuulliseen hintaan. Ravintolalla on myös loistava viinilista, jolla on noin 200 unkarilaista viiniä.

Suuri Nagycsarnokin kauppahalli on sekin vierailun arvoinen. Syö yksinkertainen mutta aito ja hyvin valmistettu lounas Fakanalissa tai tee pakollinen pysähdys jossakin monista Langos-kojuista, olethan kuitenkin Unkarissa.

 

Voisimme listata sadoittain syitä sille, miksi seuraava viikonloppumatka kannattaa suunnata Budapestiin, mutta annamme sinun kuitenkin itse huomata, miksi tämä Euroopan helmi on noussut kaupunkimatkailijoiden suosikiksi.

Varaa matkasi Budapestiin nyt! ✈️

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

footer logo
Made with for you
CMP