Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   < 1 min luettu

Ruoka ja Italia ovat käytännöllisesti katsoen synonyymejä. Ja syksy on erityisen houkutteleva vuodenaika Italian vierailulle, sillä eri alueilla on aika paitsi sadonkorjuulle myös sadonkorjuujuhlille. Suklaata, viiniä, oliiveja ja tryffeleitä – sukella gastronomiseen paratiisiin!

 

Tryffeli – vaikea löytää, helppo rakastaa

Tämä muhkurainen sieni viihtyy hyvin Alban metsissä Piemontessa. Koulutettujen koirien tai maata tonkivien sikojen avulla saadaan esiin yksi maailman arvokkaimmista raaka-aineista, jonka kilohinta voi nousta yli 5 000 euroon.

 

Fiera Internazionale Tartufo Bianco d’Alba on ainutlaatuinen tryffelijuhla, joka järjestetään vuosittain loka-marraskuussa. Festivaalin aikana voit paitsi ostaa tätä valkoista kultaa myös maistella viinejä, katsella Italian parhaiden kokkien kaksintaisteluja ja täyttää vatsasi paikallisilla herkuilla.

 

Alban kaupungissa ei muutenkaan tarvitse kärsiä nälästä, sillä täällä on maailman suurin Michelin-ravintoloiden keskittymä. Yöpyminen puolestaan sujuu mukavasti vaikkapa jollakin Agroturismon maatiloista, joiden aamiaismajoituksessa voit nauttia kodikkaasta tunnelmasta ja herkullisista makuelämyksistä.

 

Suklaahurmiota

Maailman suurimmat suklaafanit ovat kokoontuneet Perugiassa jo 25 vuonna. 19.–28. lokakuuta järjestettävillä Eurochocolate-messuilla voit osallistua erilaisiin suklaa- ja viinimaistiaisiin, kilpailla suklaaveistoksen teossa, rentoutua suklaakylpylässä ja ihailla palkittuja käsitöitä.  

Jos haluat täyttää vatsasi jollain muulla kuin jalolla kaakaopavulla, pujahda L’officinaan. 1890-luvulla rakennetussa entisessä vaakatehtaassa on nykyään tarjolla 450 viinin viinilista ja viikoittain vaihtuva ruokalista. Lisäksi ravintolassa on usein taidenäyttelyitä, livemusiikkia ja ruoanlaittonäytöksiä.  

 

Viiniä ja riistaa kaduilla

Vähän pohjoisempana Toscanassa, Firenzen ja Pisan välimaastossa, sijaitsee Certalo, joka tunnetaan Boccaccesca-ruokafestivaaleistaan. Kaupunki kutsuu kulinaariseen tanssiin jo 20. peräkkäisenä vuonna. Maistele alueen ensiluokkaisia viinejä, kuten Chianti Classicoa ja Brunelloa, katsele, miten alueen koululaiset haastavat huippukokit keittiössä, ja nauti Toscanan herkkuja, kuten jänistä ja villisikaa.

 

PS: Etsitään osaavaa Nutella-asiantuntijaa!

Jos Italian matkasi jälkeen satut huomaamaan, että pidät sekä suklaasta että Alban kaupungista, sinua saattaa odottaa uusi ura. Yritys, joka omistaa muun muassa Nutella-brändin, toimii nimittäin Albassa ja etsii nyt koemaistajaa testaamaan uusia tuotteita. Voit siis saada palkkaa suklaan syömisestä!

 

Heräsikö nälkä? Pakkaa laukkusi jo tänään ja varaa syksyinen viikonloppumatka!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

footer logo
Made with for you
CMP