Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   2 min luettu

Näe syksyn koko väriskaala Euroopan kapeissa kanavissa, korkeissa vuorissa, vehreissä puutarhoissa ja vanhoissa maataloissa. Listasimme seitsemän kaunista paikkaa, jotka ovat parhaimmillaan juuri syksyllä.

 

Amsterdam

Asuntolaivojen reunustamat maalaukselliset kanavat ovat ehkä tavallistakin viehättävämpiä syksyisessä väriloistossa. Ihaile kaupunkia perinteisestä puisesta kanavaveneestä, jonka käyttövoimana on ympäristöystävällinen sähkö. Liu’u eteenpäin äänettömästi ja nauti drinkki syysauringossa.

 

Giverny

Noin tunnin junamatkan päässä Pariisista sijaitseva Giverny tunnetaan erityisesti Monet’n talosta ja puutarhasta. Syyskävelyllä vehreässä puistossa ymmärrät, mistä suuri taiteilija sai innoituksensa ja upeiden maalaustensa aiheet. Puutarha on avoinna marraskuun alkuun asti, ja kesän turistiryntäyksen jälkeen voit nauttia sen väriloistosta rauhallisissa merkeissä.

 

Plitvicen kansallispuisto

Pohjois-Kroatiassa sijaitseva Plitvicen kansallispuisto perustettiin vuonna 1949, ja 30 vuotta myöhemmin se nimettiin Unescon maailmanperintökohteeksi. Syytä ei tarvitse ihmetellä: 300 neliökilometrin alueella on 16 kaunista saarta sekä lukuisia upeita vesiputouksia ja virtoja. Saarille järjestetään opastettuja kävelyretkiä, joiden pituudet vaihtelevat kolmesta kilometristä peräti 18 kilometriin. Voit nauttia raikkaasta syysilmasta myös alueen ravintoloissa, kahviloissa ja hotellissa.

 

Granada

Keskellä vehreää Andalusiaa sijaitsee Granada, jonka suuri ylpeys on Alhambran palatsi. Nauti taidokkaasta arkkitehtuurista ja syksyn väreissä hohtavista puutarhoista. Osta pääsylippu Alhambraan etukäteen, jotta voit käyttää enemmän aikaa Granadan viihtyisillä kujilla ja vähemmän aikaa jonossa!

 

Comojärvi

Comojärvi on yksi maailman kauneimmista paikoista vuodenajasta riippumatta, mutta moniväristen lehvästöjen peilikuva vedessä on jotain aivan erityistä. Nauti maisemista tai elä filmitähden elämää jollakin rantahotellien terasseista. Tai sekä että – vuonna 1850 rakennetussa Villa Serbellonissa voit ihailla samaa näköalaa, johon sekä Winston Churchill että Clark Gable aikoinaan ihastuivat.

 

Snowdonia, Pohjois-Wales

Pohjois-Walesin halki virtaavan Conweyvirran rannalla on pieni talo, jonka nimeä emme edes yritä lausua, Tu Hwnt i’r Bont. Rakennus rakennettiin 1480-luvulla rivitaloksi, mutta nykyään se toimii teesalonkina, jossa voit nauttia kotoisasta tunnelmasta ja aidosta brittiläisestä iltapäiväteestä. Syksyllä seiniä peittävän muratin väriloisto näkyy kauas.

 

Kirkjufell

Kirkjufell on Islannin länsirannikolla sijaitseva 463 metriä korkea kuvankaunis vuori, josta tuli TV-julkkis Game of Thronesin myötä. Ei haittaa, vaikka järjestelmäkamera olisi unohtunut ja mukanasi olisi vain puhelin – voit viettää koko päivän kuvaamalla vuorta ja sen vesiputouksia eri kulmista. Syys- ja huhtikuun välillä on sitä paitsi hyvät mahdollisuudet nähdä revontulia. Voit tietysti myös nousta vuorelle, mutta silloin kannattaa ottaa opas mukaan.

 

Oletko valmis kohtaamaan syksyn väripaletin? Varaa värikylläinen matkasi saman tien!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

footer logo
Made with for you
CMP