Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   2 min luettu

Kuten monet meille Pohjolaankin rantautuneet juhlapyhät, myös halloween on alun perin lähtöisin Yhdysvalloista. Ja amerikkalaiset jos ketkä osaavat juhlia sitä olan takaa ja satsata kauhistuttavan näyttävään koristeluun. Matkusta siis Atlantin yli, napsi mahan täydeltä namusia ja anna kylmien väreiden riipiä selkäpiitäsi tällä kertaa oikein kunnolla!

 

Karkki tai kepponen ranskalaisessa korttelissa

New Orleans, jota usein kutsutaan Yhdysvaltojen karmivimmaksi kaupungiksi, puhkeaa toden teolla kukkaan halloweenina. Kaupungin läpi kulkeva Krewe of Boo -paraati käynnistää juhlahumun, minkä jälkeen jokainen voi viettää juuri niin hirvittävää juhlaa kuin haluaa. Boo at the Zoo ja Louisiana Children’s Museum sopivat perheen pienimmille ja heikkohermoisemmille juhlijoille. Jos kaipaa lisää jännitystä, voi lähteä kierroksille French Quarterin kortteleihin ja Bourbon Streetille, jonka katujuhlilla tuetaan New Orleansin AIDS-potilaita. Kerää siis rohkeutesi ja pelkää kerrankin hyvän asian puolesta!

 

Kauhu pakettiin pääkaupungissa

Jos kaipaat yksityisempää halloweenia, suuntaa Washington D.C:ssä sijaitsevaan Hay–Adams Hoteliin, jossa hyytävä hovimestari johdattaa sinut lattiasta kattoon koristeltuun huoneeseen. Kauhupakettiin kuuluvan kolmen ruokalajin illallisen ja cocktailien jälkeen voit suunnata hotellin omaan kirjastoon, joka on pullollaan kauhuelokuvia. Painajaismaisen yön jälkeen saat aamiaisen vuoteeseen. Mutta vain täällä voit siemaista krapularyypyksi ”Bloody Scaryn”!

 

Kauhean ihana halloween-paraati New Yorkissa

Hieman söpömpää halloweenia vietetään New Yorkissa. Meatpacking Districtissä sijaitseva The High Line on vanha, sittemmin kunnostettu, pitkin 10th Avenueta kulkeva junanraide, josta on tullut suosittu kulkuväylä. The High Line Hotelissa järjestetään vuosittain halloween-paraati, jonka tähtinä nähdään koiria. Toinen toistaan yllättävämpiin naamiaisasuihin puetut hauvat tepastelevat hotellin sisäpihalla koko kansan iloksi. Päivään kuuluu lisäksi kasvomaalausta, ammattimaista kurpitsankaiverrusta ja tietysti karkkeja ja kepposia koirankarkeilla!

 

Legovampyyreja tai Netflix-kummituksia aikuiseen makuun

Floridassa sijaitseva Orlando on teemapuistojen mekka. Halloweenia vietetään luonnollisesti myös Legolandissa ja SeaWorldissa, mutta kiltillä ja koko perheelle sopivalla tavalla. Legolandissa tarjolla on Brick or Treat -teemareitti, jättiläismäisten legokurpitsojen rakennustyöpaja ja ilotulitusnäytös iltaisin. SeaWorld Orlando’s Halloween Spooktacular -tapahtumassa luvassa on tietenkin karkkeja ja kepposia, lasten oma disko ja mahdollisuus tavata Seesamtiestä tutut suosikkihahmot. Halloween-teemaan on tarttunut myös Universal Resort, joka puolestaan tarjoilee tänä vuonna Netflixin Stranger Things -menestyssarjaan pohjautuvan, hieman kovahermoisemmille suunnatun kokonaisvaltaisen kauhuelämyksen. Näitä kierroksia ei suositella alle 13-vuotiaille, joten järjestä suosiolla lapsenvahti ja tartu seuralaistasi lujasti kädestä!

 

Kummituslaivakierros Los Angelesissa

Risteilyalus Queen Mary purjehti neitsytmatkallaan Southamptonista Englantiin vuonna 1936 ja liikennöi tiheään Atlantilla aina vuoteen 1967 saakka. Sen jälkeen laiva on levännyt Long Beachin satamassa ja palvellut suosittuna hotellina ja matkailukohteena, joka on kuuluisa eritoten halloween-show’staan. Tällä kertaa ei kuitenkaan ole luvassa perinteisiä kummituslaivajuttuja. The Ultimate Scream Experience -elämykseen kuuluu VIP-palvelu The RIP Loungessa, unohtumaton kierros laivassa sekä vierailu salaisessa kapakassa. Ilta tosin on varsin hintava, mutta kuten järjestäjä itse lupaa: ”It’s a deal to die for”!

 

Jos uskalsit lukea tänne asti, uskallat myös lähteä hiuksia nostattavalle matkalle. Mukaan tarvitset vain passin ja suhteellisen kovahermoista matkaseuraa!   

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

footer logo
Made with for you
CMP