Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   2 min luettu

Saattaa tuntua siltä, että pääsiäiseen on vielä pitkä aika, mutta juhlapyhien vietto tietyissä maailmankolkissa edellyttää hyvää etukäteissuunnittelua. Tässä annamme vinkkejä kahteen hyvin erilaiseen pääsiäiskokemukseen – valitse suosikkisi!

 

Perinteitä ja uskontoa Roomassa

Pääsiäinen on yksi suosituimmista ajankohdista Rooman vierailulle. Roomalaiskatoliset eri puolilta maailmaa tekevät kaupunkiin pyhiinvaelluksia nähdäkseen paavin kulkueen ja kuullakseen hänen pääsiäissunnuntaina pitämänsä puheen. Kokemus on taatusti kiinnostava muillekin kuin vain hartaille uskovaisille. Varaa kuitenkin matka, hotelli ja ravintola hyvissä ajoin, sillä pääsiäisenä Rooma on ääriään myöten täynnä.

Mahtava kulkue alkaa pitkäperjantaina Colosseumilta ja tekee matkansa varrella 14 pysähdystä, joista kukin edustaa yhtä ristiinnaulitsemisen vaihetta. Paavi kantaa suurta puuristiä, ja soihtukulkue seuraa hänen perässään katuja pitkin. Jokaisella pysähdyksellä paavi pitää minimessun ja jakaa toivorikasta sanomaa katsojille. Kulkue päättyy Palatiumille, joka edustaa varsinaista ristiinnaulitsemista.

 

Pääsiäinen

 

Pääsiäispäivänä on vuorossa Pietarinaukiolla pidettävä suuri messu. Jos haluat osallistua siihen ja nähdä vilauksen paavista, sinun kannattaa ostaa liput hyvissä ajoin. Tässä on yksi sivustoista, jotka myyvät opastettuja kierroksia ja lippuja eri puolille Roomaa.

Italialaiset viettävät toista pääsiäispäivää usein koko perheen voimin jossakin kaupungin puistoista, joissa järjestetään erilaisia konsertteja ja muita tapahtumia.

 

Hattujuhla ja munanmaalausta New Yorkissa

Pääsiäinen ei ole Amerikassa yhtä suuri juhla kuin kiitospäivä tai halloween. Lähes kaikki kaupat ja ravintolat ovat avoinna tavalliseen tapaan pääsiäispyhinä, myös pitkänäperjantaina, joka englanniksi on Good Friday. Black Friday on jotain aivan muuta! Myös museot ja nähtävyydet ovat avoinna normaalisti.

 

Pääsiäinen
Jos vietät pääsiäistä New Yorkissa lasten kanssa, älä jätä välistä Eggstravaganzaa, Central Parkissa järjestettävää koko perheen tapahtumaa. Lankalauantaina puistoon pystytetään minieläintarha, nukketeatteri ja pienet markkinat. Suurin osa tapahtumista on puiston eteläosassa. Täällä sekä lapset että aikuiset voivat myös osallistua paikallisiin pääsiäisperinteisiin, kuten munanvierittämiseen, pääsiäismunien metsästämiseen ja pääsiäismunien maalaamiseen. Kaikki on ilmaista – riittää, että ilmestyt paikalle!

New Yorkin näkyvin pääsiäiskoriste on suuri pääsiäisparaati. Pääsiäissunnuntaina 49th Streetin ja 57th Streetin välinen pätkä 5th Avenueta suljetaan, ja kadun valtaa värikäs hattuparaati, jossa on kaikenkokoisia luomuksia.

 

Pääsiäinen

 

Jos jäät kaupunkiin myös pääsiäismaanantaiksi, voit käyttää päivän vaikkapa shoppailuun. Amerikkalaisille toinen pääsiäispäivä on normaali työpäivä, joten kaupungilla on vähän väljempää. Näihin aikoihin monissa kaupoissa on myös välikausiale, ja jos etsit pääsiäiskoristeita, saat niitä nyt todella edullisesti!

Varaa pääsiäislomasi jo nyt, jotta sinulla on jotain, mitä odottaa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

footer logo
Made with for you
CMP