Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   2 min luettu

Kaupunki, joka ei koskaan nuku, on myös kaupunki, jossa ei tarvitse koskaan olla nälissään. Uusia ruokapaikkoja perustetaan päivittäin ikiaikaisten klassikkoravintoloiden viereen. Pue siis yllesi kiristämättömät housut ja vie itsesi ruokamatkalle New Yorkiin.

 

Kuolemattomia klassikoita

Tietyt Manhattanin ravintolat ovat tunnettuja omista nimikkoherkuistaan, ja ne ovatkin lunastaneet paikkansa kaupungin ravintolakartalla. Katz’s Delicatessen on ravintola, jossa vierailua ei kannata jättää välistä matkaillessasi Yhdysvaltain ruokapääkaupungissa. Elokuvasta ”Kun Harry tapasi Sallyn” tunnetun paikan erikoisuus on Reuben Sandwich, grillattu ruisvoileipä, jonka täytteenä on häränrintaa, hapankaalia ja juustoa. Katz’s on melkein aina täynnä, mutta asiakkaiden vaihtuvuus on nopeaa, joten odotusajat ovat lyhyitä.

 

Toinen New Yorkin kuuluisuus on Baltazar, vuonna 1997 avattu ranskalainen brasserie, joka on New Yorkin mittapuilla jo varsin iäkäs ravintola. Täällä ruokalistalla ei juuri ole yllätyksiä, mutta amerikkalaisten mielestä on sen sijaan mukavaa nauttia aidosta pariisilaisesta tunnelmasta, hyvin pukeutuneiden tarjoilijoiden palvelusta, uunissa paistetuista patongeista ja äyriäisruoista.

Kaupungissa on myös uusia ravintoloita, joista on jo muodostunut klassikoita, esimerkiksi Bushwickissa sijaitseva Roberta’s, joka täyttää tänä vuonna kymmenen vuotta. Koruttoman peltioven takana teollisuusalueella höyryävässä pizzauunissa paistuu jatkuvalla syötöllä parhaita pizzoja heti Napolin jälkeen. Täällä hipsterit istuvat pitkän pöydän ääressä kylki kyljessä siemaillen tölkkioluita. Ja jos et ole pizzan ystävä, tarjolla on myös pastaa, kasvisruokaa, juustoja ja leikkeleitä. Sunnuntaisin täällä kannattaa poiketa brunssilla.

 

Brunssille joka päivä

Newyorkilaisten suosimaa ajanvietettä viikonloppuisin on käydä brunssilla, johon tarjolla on mitä erilaisimpia vaihtoehtoja. Yksi niistä on Brooklynin Williamsburgissa sijaitseva tasokas ravintola Sunday in Brooklyn, joka on avoinna viikon jokaisena päivänä. Kello 10–16 tarjoiltavaan brunssiin sisältyy klassikoita, kuten muna-pekonivoileipiä, pannukakkuja ja erilaisia munaruokia. Annokset valmistetaan huolellisesti ensiluokkaisista raaka-aineista.

 

Kahvia paperimukista ja kupista

Voisi kuvitella, että New Yorkista saa lähestulkoon pelkkää Starbucks-kahvia, mutta viime vuosina paahdetuista kahvipavuista on tullut täällä suosittua. Stumptown Coffee -paahtimolla on useita kahviloita, joissa paitsi valmistetaan erinomaista kahvia myös tarjoillaan toinen toistaan herkullisempia leivonnaisia.

 

Hyvän kahvin ja viihtyisän tunnelman ystäville sopii myös Cafe Gitane Nolitassa. Tässä pienessä ranskalais-marokkolaisessa ravintolassa saa aamiaista, lounasta, illallista ja tietenkin kahvia niiden lomassa. Vikkelät siniasuiset kokit valmistavat kaiken baaritiskin takana, ja vihreisiin asuihin pukeutuneet tarjoilijat palvelevat asiakkaita. Pienellä ulkoterassilla on mukava istuskella pitkään katsellen ihmisvilinää ja siemaillen cappucinoa.

 

Uusi Michelin-tähtiravintola

Brooklynista löytyy kaupungin innovatiivisimpia ruokapaikkoja, ja yhtä kaikkein kuuluisimmista luotsaa ruotsalaiskokki Fredrik Berselius. Hänen ravintolansa Aska on saanut kaksi Michelin-tähteä, ja sen 19 ruokalajin maistelumenut ovat houkutelleet monet ylittämään Williamsburg Bridgen. Pieneen nälkään riittää ruokalistalta löytyvä kymmenen ruokalajin vaihtoehto, ja à la carte -annoksia on mukava nautiskella drop-in-baarin puolella tai sesonkiaikaan ravintolan takapihalla.

 

Etelämpänä Brooklynissa Prospect Heightsin alueella sijaitseva Olmsted on trenditietoisten newyorkilaisten ravintolakävijöiden suosikki. Ravintola keskittyy kasvisruokaan, jota kasvatetaan itseoikeutetusti paikan omilla viljelmillä, ja sen suppeahkolla ruokalistalla on tarjolla myös lihaa ja kalaa. Jos et halua tehdä varausta kuukautta etukäteen, valitse herkuttelupäiväksi maanantai, jolloin paikka on avoinna drop-in-asiakkaille.

 

Jäätävän tyylikästä

Samalla kun kahvin arvostus on kasvanut, on myös jäätelövalikoima kehittynyt Ben & Jerry’sin mauista astetta gastronomisempaan suuntaan. Kahvila, joka suhtautuu jäätelöön vakavasti, on Il Laboratorio del Gelato Houston Streetillä. Tarjolla on hieman epätavallisempia makuja, kuten mustapippuri ja kurkku, ja lisäksi valikoimista löytyy runsaasti sorbetteja ja jopa 18 erilaista suklaajäätelöä. Perustamisvuotensa 2002 jälkeen tässä jäätelölaboratoriossa onkin kehitetty jo yli 300 erilaista makua.

 

Joko nälkä kurnii? Varaa nyt oma gastronominen matkasi New Yorkiin!

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

footer logo
Made with for you
CMP