Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   3 min luettu

Onko ruoka sinulle tärkeää matkalla? Lue siinä tapauksessa oppaamme, joka johdattaa sinut parhaisiin kaupunkeihin nauttimaan ravintoloiden tarjonnasta!

 

Kööpenhamina
Tanskan pääkaupungista on viime vuosina sukeutunut todellinen ruokamekka, jossa pääosaa näyttelevät pohjoismaiset maut. Täältä löydät muun muassa useana peräkkäisenä vuonna maailman parhaaksi rankatun ravintolan!

Michelin-ravintola Noma kuuluu ravintoloiden parhaimmistoon, kun puhutaan pohjoismaisesta, innovatiivisesta ruoanlaitosta. Kokki René Redzepi on määritellyt uudelleen huippuravintolan ruokalistan ja tarjoaa metsän ja maan antimia raikkaalla tavalla. Jos haluat herkutella grilliruoalla Nomassa, varaa ensin pöytä ja sitten vasta matka!

Kursailematonta Kodbyn on Kööpenhaminassa sijaitseva teurastamoalue, josta löytyy myös kaupungin uusimpia ja trendikkäimpiä ravintoloita. Paté Paté tarjoaa mutkatonta ja taidokkaasti valmistettua ruokaa ja toimii nose-to-tail-ajattelun mukaan eli pyrkii käyttämään hyödyksi kaikki eläimen osat.

Klassikoita Kööpenhamina ei olisi mitään ilman Nyhavnia, ja Nyhavnia puolestaan ei olisi ilman voileipää. Omintakeisella tavalla sisustetussa Cap Hornissa tarjoillaan erityyppisiä klassisia voileipiä, joita voit nauttia talvisin tunnelmallisen takan lämmössä ja kesällä ulkona aurinkoisella terassilla.

 

 

Pariisi
Pariisi on kiistatta yksi maailman ruokapääkaupungeista, josta löytyy niin kulinarismin klassikoita ja hienostoravintoloita kuin uusia trendipaikkojakin.

Michelin-ravintola Alain Passardin vuodesta -86 luotsaama ja aitona ranskalaisena tähtiravintolana tunnettu L’Arpège on saanut peräti kolme Guide Michelin -tähteä vuodesta 1996 lukien. Nykyisin ravintolassa tarjolla on myös kokonaan vegetaarinen maistelumenu. Täällä saat 12 kasvisruokaa hintaan 320 euroa!  

Kursailematonta Carbon Paris levittää taitavien pohjoismaisten kokkien ilosanomaa: Marais’n kuumimmassa uudessa trendipaikassa häärää ruotsalainen keittiömestari David Kjellstenius. Ja kuuma täällä todella onkin, sillä useimmat ruoat valmistetaan avotulella. Tarjolla on kaikkea 10 euron hintaisesta burrata-juustosta savuheinäpedillä aina reilunkokoiseen 98 euron pihviin.

Klassikoita Jos arvostat tärkättyjä pöytäliinoja, klassista ranskalaista keittiötä ja tarjoilijoita, jotka mieluummin kuolisivat kuin tarjoilisivat ruokaa väärältä puolelta, La Cupole on sinun valintasi. Jo vuodesta 1927 kaupungin kerma on nautiskellut täällä ostereita katkarapucocktailien kera, mutta sinun ei silti tarvitse maksaa itseäsi kipeäksi kokeaksesi aidon ranskalaisen ruokailuelämyksen. Päivän lounaan saat 20 eurolla, mutta silloin menetät toisaalta juustovaunun ja jälkiruokamenun, mikä olisi ranskalaiselle kulinaristille kauhistus!

 

 

San Sebastián
Baskimaan helmi San Sebastián on pullollaan käteviä pikaruokapaikkoja ja tähtiravintoloita.

Michelin-ravintola San Sebastiánissa on heti Japanin Kioton jälkeen maailman eniten Michelin-ravintoloita: 180 000 asukkaan kaupungissa niitä on peräti kymmenen. Yksi niistä on Arzak, jota luotsaa poikkeuksellisesti nainen keittiömestarina. Ruoka on kokeellista, ja ravintolassa on myös oma laboratorio, joten täällä sinulla on lupa odottaa ruokailuelämystä kaikilla aisteilla.

Kursailematonta San Sebastiánissa on helppoa syödä hyvin ja rennosti, ja esimerkiksi pintxo-baareja on vieri vieressä. Zeruko valmistaa pinxtonsa varsin kunnianhimoisesti. Maista vaikkapa pariloitua kalaa, jota tarjoillaan vartaassa suoraan pienestä pöytägrillistä. Näppärää, aitoa, ja ah, niin hyvää!

Klassikoita Suoraan Zerukoa vastapäätä sijaitsee San Sebastiánin ylpeys, Bar Nestor. Tarjolla on kolme ruokalajia: tomaattisalaatti, pimentos padron ja ravintolan kuuluisin ruoka, grillattu liha. Tänne kannattaa tulla nälkäisenä, sillä lihakimpale on valtava ja sitä on saatavilla vain yhdessä koossa. Miltä kuulostaisi kilo täydellisesti grillattua lihaa tarjoiltuna luineen päivineen ja seurueelle valmiiksi siivutettuna pyöreän pöydän ympärillä?

 

 

Lontoo
Street foodia ylellisessä ympäristössä ja fish and chips -klassikkoherkkua – ja mikä parasta, ilman varausta!

Michelin-ravintola
Huippuravintoloiden kenties ainoa ikävä puoli ovat pakolliset pöytävaraukset. Sohossa sijaitseva Barrafina ei erotu edukseen vain loistavalla ruoallaan, vaan myös siksi, että sinne voi astua suoraan sisään. Tapakset ovat konstailemattomia ja valmistettu vain kaikkein parhaista saatavilla olevista raaka-aineista.

Kursailematonta
Lontoon ravintolaelämä muuttuu nyt nopeammin kuin koskaan – edes bloggaajat eivät pysy vauhdissa mukana. Yksi kuumimmista ravintoloista on Claw, joka tarjoilee erilaista street foodia äyriäisistä, erityisesti ravuista, sen kaikissa eri muodoissa. Suosittu nilviäis-shake toivottaa tervetulleiksi sisään astuvat asiakkaat, jotka voivat odotella sisäänpääsyä baarin puolella kaikessa rauhassa.

Klassikoita Jos haluat näppärät fish and chipsit ilman odottelua ja notkumista kadunkulmassa, suuntaa Berners Taverniin. Liiviasuiset tarjoilijat tarjoilevat kristallikruunujen loisteessa klassisia englantilaisia ruokia, kuten pork pieta. Bernersissä voit aloittaa päivän aidolla englantilaisella aamiaisella ja huipentaa illan hyvin ravistellulla cocktaililla.

 

 

Berliini
Jos Berliinistä tulee mieleesi vain makkara ja hapankaali, on sinun syytä tutkia kaupunkia uudelleen. Tätä schnitzeliä sinun on kerta kaikkiaan maistettava!

Michelin-ravintola Entisessä juutalaisessa tyttöjen koulussa sijaitseva Pauly Saal palvelee asiakkaitaan smaragdinvihreine samettisohvineen ja elegantteine kattokruunuineen. Jos et halua satsata 115 euron hintaiseen seitsemän ruokalajin illalliseen, baarista löytyy myös pikkupurtavaa ja Disco longdrinks -juomaa – niitä tuskin voit vastustaa?

Kursailematonta
Panamassa businessväki ja trendikäs nuoriso parveilevat iloisesti sekaisin – yhteisenä nimittäjänä kaikilla kuitenkin ovat keittiömestari Sophia Rudolfsin lyömättömät makuyhdistelmät, joita jokainen asiakas janoaa. Ravintolan omistautuminen mauille ja elämyksille ulottuu ruokasalin ulkopuolellekin, sillä täällä voit osallistua työpajaan tai lähteä retkelle tavarantoimittajan luo hakemaan ruokalistan raaka-aineita.

Klassikoita Lutter and Wegnerissä on helppo nähdä, ketkä ovat paikallisia ja ketkä turisteja: pelkkä silmäys lautaselle riittää. Saksalaiset syövät täällä nimittäin pelkästään schnitzeliä, maan omaa kansallisruokaa, jota täältä saa parhaalla mahdollisella tavalla tarjoiltuna.

 

 

On aika pakata kassiin mukavat vaatteet, varata pöytä ja valmistautua makumatkalle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

footer logo
Made with for you
CMP