Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   3 min luettu

Kaunis ympäristö rentouttaa mielen ja tekee lomasta ikimuistoisen. Upeista paikoista napsituilla kuvilla voit tietysti myös kerätä tykkäyksiä Instagramissa. Kummin päin tahansa, esittelemme seuraavassa viisi Euroopan kohdetta, jotka täyttävät molemmat kriteerit!

 

1. Bellagio – Italia

Ei liene vaikeaa ymmärtää, miksi Comojärvi on valittu niin James Bondin kuin muidenkin loisteliaiden elokuvahahmojen taustalle. Pohjois-Italian Lombardia on kirjaimellisesti kuvankaunista seutua, eikä vähiten Bellagio, jota kutsutaankin Comojärven helmeksi.

 

Kaupungissa, joka on ollut olemassa jo roomalaisten ajoista lähtien, on tuskin 4 000 vakituista asukasta mutta sitäkin enemmän turisteja, jotka kävelevät ympäriinsä nauttien kauniista maisemista. Saadaksesi hyvän yleiskuvan kaupungista nouse satamasta lähtevään pikkujunaan ja ajele ympäri kaupunkia. Juna pysähtyy vanhojen kauniiden palatsien ja paikallista oliiviöljyä tuottavien oliivitarhojen kohdalla sekä merimuseolla.

 

Järven ympäristössä on lukuisia vanhoja palatseja ja huviloita, joten miksi et siis majoittuisi niistä kaikkein loisteliaimpaan? Villa Serbellonissa ovat niin Churchill, Clark Gable kuin Al Pachinokin ihailleet järvelle avautuvia näkymiä. Vuonna 1850 rakennetussa talossa on marmoriportaikkoja, kristallikruunuja, suuria seinämaalauksia ja fantastinen puutarha. Hotellissa on kaksi ravintolaa ja kaksi baaria, joista kaikista avautuvat mieltäylentävät näköalat, ja kellariholveihin rakennetussa ylellisessä kylpylässä vierailtuasi pääset nauttimaan auringonlaskusta. Täältä sinulla tuskin on kiire pois.

 

2. Ronda – Andalusia

Espanjan aurinkorannikon Marbellasta suoraan sisämaahan päin sijaitsee pieni Rondan kaupunki Andalusian dramaattisissa vuoristomaisemissa. Niin luonnossa kuin aktiviteeteissakin on täällä luonnetta. Silmiinpistävin kaupungin tunnusmerkki on El Tajo, 120 metriä syvä rotko vuorenseinämässä, joka jakaa Rondan uuden ja vanhan puolen. Kuilun yli johtava kaunis Puente Nuevon silta, joka on rakennettu vuonna 1793, seisoo tukevasti pakoillaan yhä tänäkin päivänä. Kaupungin molemmin puolin lähtee lukuisia hienoja kulkureittejä, joita pitkin pääset tutustumaan alas rotkoon lähemmin.

 

Kaupungin toinen kuuluisa maamerkki on vuonna 1784 rakennettu ja siten Espanjan vanhimpiin kuuluva härkätaisteluareena. Eniten tapahtumia järjestetään syyskuussa festivaalin aikaan, mutta areenalla sijaitseva museo on avoinna ympäri vuoden.

 

Jos mielesi halajaa kylpyyn hieman kauempana merestä, löytyy kohteesta hyvin säilynyt antiikinaikainen arabialainen kylpylä, jossa on niin kylmiä kuin lämpimiäkin altaita. Sisään pääsee sunnuntaisin ilmaiseksi ja muulloinkin vaivaiseen 3 euron hintaan.

 

Veteen pääset pulahtamaan myös hotellin altaassa, josta on parhaimmat näkymät suoraan rotkoon. Hotelli Parador de Ronda sijaitsee aivan El Tajon reunalla, vanhassa kaupungintalossa. Sen ravintola keskittyy andalusialaisiin erikoisuuksiin ja tarjoaa muun muassa perinteistä häränhäntäraguuta. Hotelli järjestää myös opastettuja kierroksia kaupunkiin ja ratsastusretkiä ympäröivään luontoon.

 

3. Côte de Granit Rose – Ploumanac’h

Ruusunpunaisesta graniittikivestä muodostunut rannikko Bretagnessa on kuin kätketty helmi Ranskan matkailukartalla. Ehkä juuri täällä meren pyöreiksi muodostelmiksi muovaaman graniitin kauniin punertava väri muuttuu maagiseksi. Rannikon edustalle ripoteltu saaristo ja uskomattomat auringonlaskut kuuluvat maailman kauneimpiin.

 

Nouse laivaan ja suunnista saaristoon seuraamaan lintujen lentonäytöstä. Les Sept Îles on seitsemän lintujen asuttaman saaren muodostama luonnonsuojelualue, jossa on lunneja, etelänkiisloja ja jopa hylkeitä. Kun palaat takaisin maihin, rentoudu St Guirecin rannalla nauttien auringosta ja uimisesta. Lasten oma klubi tarjoaa lisäksi hauskanpitoa perheen pienimmille.

 

Ranskassa ei yleensä ole kovin pitkä matka lähimpään Michelin-ravintolaan. Noin kymmenen kilometrin päässä Ploumanac’hista sijaitseva La Ville Blanche on lisätty Guide Michelin -oppaaseen jo vuonna 1996 ja tarjoaa erilaisia maistelumenuja sekä viikoittain vaihtuvan ruokalistan sesongin raaka-aineista 37 eurolla.

 

Voit syödä hyvin myös Ploumanac’hissa. Castel Beau Site -hotellissa voit sekä majoittua että ruokailla nauttien samalla merinäköalasta. Vuonna 1928 rakennetussa kivitalossa on 32 huonetta, ravintola ”La table de mon père” (isäni pöytä) sekä oma kylpylä. Nautiskele paikan viihtyisästä ilmapiiristä ja ole kuin kotonasi hotellin terassilla tai rentoudu samppanjabaarissa auringonlaskua odotellen.

 

4. Skye – Skotlanti

Kaipaatko lomaasi hieman scifiä ja James Bondia? The Isle of Skyen luonto ja kallioiset maisemat vihreine vuorineen ovat tuttuja monien elokuvien taustalta.

 

Koet kohteen unenomaisen luonnon parhaiten jalkaisin kamera mukanasi. Opas ja valokuvaaja Marcus McAdams johdattaa sinut ylös vuoristoon ja yhdistää vaelluksen valokuvaustyöpajaan, jonka aikana opit vangitsemaan maisemien kauneuden.  http://www.marcusmcadam.com/

 

Valokuvattavaksi sopii myös kaunis The Fairy Poolsin vesiputous, jonka ympäri kulkee 2,5 kilometrin pituinen polku. Rohkeimmat voivat kastautua veteen ja antautua virran vietäväksi. Vesi on kuitenkin aina virkistävän viileää, joten märkäpuku on uintireissulla tarpeen.

 

Maisemia kannattaa lähteä ihailemaan myös mereltä käsin. Ympäröivä saaristoluonto sopii niin melontaan, hyljesafarille kuin linturetkillekin, joiden aikana sinulla on mahdollisuus tarkkailla sekä peto- että merilintuja. Myös täällä saat halutessasi mukaasi oppaan, joka kertoo vinkkejä siitä, kuinka saat ikuistettua majesteettiset eläimet parhaiten kameraasi.

 

Dramaattisen jylhään luontoon tutustuminen vaatii myös rauhalliset unet ja hyvää ruokaa. Perheomisteinen hotelli The Kinloch lupaa kaikkea tätä ja lisäksi vielä viskiä suoraan hanasta! Lukuisten vieraiden mukaan Michelin-tähden ravintola ja keittiömestari Marchello Tullyn ruoka ovat jo itsessään matkan arvoisia. Hotelli järjestää sekä kalastusretkiä että luontovaelluksia, joiden aikana osallistujat voivat poimia luonnon antimia oman illallisensa raaka-aineiksi.   

 

5. Imerovígli – Santoríni

Moni toivoo matkaltaan täydellisiä auringonlaskuja. Santorínin länsirannikolla sijaitseva kuvankaunis Imerovíglin kylä tarjoaa iltaisin suuren luokan valoshow’n. Kylän nimikin tulee kreikan kielen sanasta ”vigla”, joka tarkoittaa näköalapaikkaa.

 

Andromeda Villasin terasseilta sinulla on täydellinen näkymä merelle, lahdelle ja valkoisille taloille, jotka kohoavat vuoren toisella rinteellä. Kipua kattoterassin uima-altaalle heti aamusta ja vietä vaikka koko päivä allasbaarissa ja aurinkotuoleissa, jolloin olet valmiiksi aitiopaikalla, kun aurinko alkaa laskea mailleen.

 

Kylästä löydät myös viihtyisiä pieniä tavernoja, kahviloita ja myymälöitä, jos kaipaat vaihtelua altaan reunalla lekotteluun. Santorínissa harjoitetaan lisäksi viininviljelyä, ja täällä valmistetaan muun muassa Retsinaa, joka virkistää mukavasti lämpiminä kesäiltoina.

 

Puhdista siis puhelimesi kameran linssi ja varaa hehkuvan kaunis lomasi jo nyt!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

footer logo
Made with for you
CMP