Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   2 min luettu

Roomassa riittää niin paljon tekemistä, että sinne haluaa palata aina uudelleen. Tässä kymmenen hyvää syytä, miksi sydän täällä Italian pääkaupungissa lyö hiukan nopeammin. Roomassa on niin paljon nähtävää!


1. Pasta Cacio e Pepe

Yksinkertaisesta ja perinteisestä pastaruoasta on äkkiä tullut trendikästä. Yksinkertainen on yleensä herkullista! Mustapippurilla ja pecorinojuustolla maustettu pasta ei alkuun kuulosta kummoiselta, mutta sitä kokeilleet tietävät, että rakenteen ja maun saaminen kohdilleen on taitolaji. Tätä pastaruokaa tarjoillaan nykyisin monissa roomalaisissa ravintoloissa, eikä se maistu yhtä hyvältä missään muualla.

 

2.  Espanjalaiset portaat

Pidä tauko ja ihaile maisemia 136 portaan matkalla. Vilkkaan Piazza di Spagnan ja ylellisen ostoskadun, Via Condottin, seuraaminen on hyvää ajankulua, kun lepuutat jalkojasi tutustuessasi Rooman nähtävyyksiin.

 

3. Iltakävely Tiberin rannoilla

Rooma voi tuntua kiireiseltä ja intensiiviseltä. Hyvä tapa rentoutua ja ladata akkuja on tehdä kävelyretki Tiber-jokea pitkin, siellä on kaunista, rauhallista ja myös todella romanttista!

 

4.  Jäätelön ystäville

Italialainen jäätelö on varmaankin kaikista parasta: Monelle italialaiselle jäätelö on pakollinen jälkiruoka päivällisen jälkeen. Täyteläinen jäätelö ei ehkä ole kaikista terveellisin iltapala, varsinkaan runsaan päivällisen päätteeksi, mutta vastustamaton kylläki.

 

5. Trastevere

Trasteveren keskiaikaisessa kaupunginosassa yhdistyvät tiheään rakennetut historialliset rakennukset, trendikkäät baarit, kapeat kadut – ja jopa elokuvateatteri, jossa näytetään vain ulkomaalaisia elokuvia. Monet kaupunkilaiset käyvät täällä vain Bar San Caliston ja sen paikallisen Peronis-oluen vuoksi.

 

6. Suuret palapizzat

Palapizzojen alkuperä on nimenomaan Roomassa, hinta määräytyy painon mukaan. Mitenkä olisi reilu pala cappricciosaa tai marinaraa?

 

7. Pantheon

Pantheonin temppeli on vailla vertaistaan! Maailman monien kaupungintalojen, kirjastojen ja yliopistojen arkkitehtuuriin on saatu inspiraatiota Pantheonista kautta vuosisatojen. Puoliympyrän muotoisine kupoleineen se on maailman parhaiten säilynyt roomalainen rakennus.

 

8. Nasoni

Vuodesta 1874 lähtien paikalliset ja turistit ovat voineet juoda raikasta ja kylmää vettä 2500 juomavesilähteistä (nasone), joita on ympäri kaupunkia. Hyvä, ilmainen ja ympäristöystävällinen vaihtoehto juomapullolle.

 

9. Monipuolinen Campo de’ Fiori

Rooman yksi helmistä on Parionen alueella sijaitseva tori. Aikojen saatossa siellä on pidetty mm. hevoslaukkakilpailuja ja myös julkisia teloituksia. Nykyisin siellä on rauhallista, vaikka markkinapäivinä vilinää ja hulinaa riittääkin.

 

10. Kahvin tuoksu

Roomassa jos missä on helppoa saada hyvää kahvia. Historiallisessa Sciascia Caffè -kahvilassa cappuccinon sekaan lisätään nokare suklaata. Täällä kahvistaan käy nauttimassa päivittäin yli kaksi tuhatta henkeä. Joko pian tulee oma vuorosi?

 

Molto bene! Nyt katseet kohti Roomaa ja lentolippuja varaamaan!

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

footer logo
Made with for you
CMP