Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   2 min luettu

Pohjois-Atlantilla sijaitsevasta vihreiden vuorten ja karun maiseman hallitsemasta noin 350 000 asukkaan saarivaltakunnasta on tullut suosittu turistikohde luonnon ja hiljaisuuden ystäville. Kokosimme seuraavaan viisi vinkkiä paikalliselta islantilaiselta.


1. Reykjavík

Maan pääkaupunki Reykjavík on täynnä värikkäitä pientaloja ja monia käymisen arvoisia kulttuurikohteita. Verrattuna muihin Pohjoismaiden kaupunkeihin se on varsin pieni ja viihtyisä. Mutta jos matkustat Islantiin luonnon takia, haluat varmaankin viettää mahdollisimman paljon aikaa Reykjavíkin ulkopuolella. Hallgrímskirkja, Reykjavíkin keskustassa kohoava korkea kirkko, on suosittu matkailukohde. Astuttuasi sisälle kirkkoon voit lisämaksusta nousta sen kellotorniin, josta avautuvat häikäisevät 360 asteen näkymät kaupunkiin. Jono on yleensä pitkä, mutta näköalat ovat takuulla pienen odotuksen arvoiset! Vieraile myös historiallisia esineitä esittelevässä Islannin kansallismuseossa (Þjóðminjasafn Íslands) ja tutustu islantilaistaiteilijoiden töihin taidemuseossa. Ympäri kaupunkia löytyy myös joukko upeita ravintoloita, jotka tarjoilevat suussasulavaa ruokaa. Bæjarins Beztu Pylsur on islantilaisten perinteisesti suosima ja nykyisin myös turistien rakastama hot dog -kioski, joka avattiin jo vuonna 1937. Grandi Mathöll ja Hlemmur Mathöll ovat puolestaan uusia ruokahalleja, joista löytyy kaupungin parhaimpia ravintoloita mukavaa illanviettoa varten.


2. Reykjadalur

Reykjadalur (kirjaimellisesti ’savulaakso’) on geotermisesti aktiivinen alue vain noin 40 minuutin matkan päässä Reykjavíkista. Pääset sinne kätevästi Hveragerðin kaupungista selkeästi merkittyjä polkuja pitkin. Perille päästyäsi voit uida kauniissa ja puhtaissa kuumissa lähteissä. Kohteessa ei ole kauppoja, turisti-infoja tai pukuhuoneita, joten valmistaudu vaellukseen ja vaatteiden vaihtamiseen. Rentoudu luonnon omassa, perinteisessä ja peri-islantilaisessa kuumassa lähteessä ja nauti ympärilläsi kohoavista kumpuilevista ja vehreistä mäkimaisemista.


3. Siglufjörður

Korkealla pohjoisen vuonoilla sijaitsee pieni Siglufjörðurin kalastajakylä. Tämä pieni ja kuvankaunis merenrantakylä on vuorten ympäröimä, ja sieltä avautuvat todella henkeäsalpaavat maisemat. Siglufjörður on hieman tuntemattomampi käyntikohde, mutta varmasti vierailun arvoinen. Kävele kaupungin muutamilla kaduilla ja pistäydy kahvilla ja voileivillä paikallisissa kahviloissa.


4. Vesiputoukset

Islannissa on runsain mitoin vaikuttavia, kauniita ja massiivisia vesiputouksia. Ympäri Islantia löytyy paikkoja, joista pääsee suhteellisen helposti nauttimaan vesiputousten mahtavan alkukantaisesta voimasta. Monet vierailijat suuntaavat suoraan Gullfossin putoukselle, joka kuuluu Kultaiseen kierrokseen. Jos matkustat Reykjavíkista etelään, pysähdy Seljalandsfossissa ja Skógafossissa, jotka sijaitsevat kätevästi lähellä toisiaan. Islannin pohjoisosan putouksista ikonisimpia ovat Dettifoss ja Goðafoss.


5. Länsivuonot

Monet Islannissa matkailevat suuntaavat Länsivuonojen alueen sijaan usein perinteisemmille reiteille maan muihin osiin. Tämä alue sopiikin matkalaisille, jotka haluavat välttää turistimassat ja nauttia maan dramaattisimmista maisemista. Pienet polut risteilevät pitkin poikin aluetta jyrkkien rannikkovuonojen välissä valtavien vuorten ympäröiminä. Länsivuonojen sopukoissa on piilossa piskuisia kalastajakyliä, joissa vielä sinnikkäästi pidetään yllä islantilaisia ikiaikaisia perinteitä. Länsivuonojen lounaiskärjessä sijaitseva Rauðasandurin ranta on kuuluisa hätkähdyttävästä vaaleanpunaisen ja punaisen sävyisestä hiekastaan. Alueen kaikkein dramaattisin vesiputous on Dynjandi, jota ympäröi luonnonpuisto.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

footer logo
Made with for you
CMP