Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   < 1 min luettu

Loma on rentoutumista ja uusia jännittäviä paikkoja mutta myös odottamattomia tapahtumia ja kulttuurien kohtaamisia. Valmistaudu parhaaseen mahdolliseen matkaan ja nappaa tästä viisi vinkkiä onnistuneeseen lomaan.

 

1. Lisävirtaa matkalle

Matkailu on monen muun asian tavoin muuttunut, sillä nykyisin älypuhelimet, kartat, suositukset ja kamerat ovat saatavilla koko ajan. Mitä teimmekään aikaisemmin lomillamme ilman kännyköitä? Muista kuitenkin, että runsas puhelimen käyttö vaatii myös runsaasti virtaa. Ota siis mukaan varavirtalähde, jotta akkusi ei lopu juuri silloin, kun haluaisit etsiä paikan parhaan jäätelöbaarin tai napata unohtumattoman kuvan auringonlaskusta. Ja varaa laukkuun myös adapteri, jotta voit ladata laitteen.

 

2. Tulpat korviin ja unten maille

Aivan kaikelta ei matkallakaan voi välttyä. Itkevään lapseen lennolla, paperinohuisiin seiniin hotellissa tai kuorsaavaan matkaseuraan voit ainakin varautua korvatulpilla!

 

3. Offline ja ajan tasalla

Hyödynnä matkapuhelimen offline-ominaisuuksia, kun olet lennolla tai Euroopan ulkopuolella, jossa tiedonsiirto voi olla kalliimpaa kuin itse loma. Lataa laitteeseesi valmiiksi sarjoja, elokuvia ja podcasteja sekä offline-karttoja Google Mapsiin jo etukäteen, jotta matkalla riittää varmasti tekemistä.

 

4. Ota vastoinkäymiset rennosti

Tarkista, millaisia vakuutuksia kotivakuutukseesi tai maksukorttiisi kuuluu. Ota selvää, mihin korvauksiin olet oikeutettu myöhästymisten, sairastapausten tai varkauden varalta jo ennen kuin matkustat, jotta sinun ei tarvitse huolehtia turhaan.

 

5. Vanha kunnon muistilappu

Olemme tottuneet luottamaan täysin matkapuhelimiimme, mutta joskus voi olla silti hyvä kirjoittaa asioita muistiin aivan tavalliselle paperilapulle, jos puhelimesi varastetaan, jos se lakkaa toimimasta kuumuuden vuoksi tai jos siitä loppuu virta kesken kaiken. Muistatko esimerkiksi ulkoa matkakumppanisi tai kotona odottavien läheistesi puhelinnumerot? Kirjoita muistiin kaikki tärkeät numerot, vakuutusyhtiösi numero ja numero, johon soittamalla voit kuolettaa korttisi. Myös passin numero voi olla hyvä kirjoittaa ylös, jos sen voimassaolo on jostakin syystä katkaistava.

 

Nyt selustasi on turvattu matkaa varten, joten varaa siis huoletta seuraava lomasi!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

footer logo
Made with for you
CMP