Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   2 min luettu

Onko matkakuumeesi suurempi kuin tilisi saldo? Älä huoli, tässä 10 parasta vinkkiämme, joiden avulla matkustat, majoitut ja koet enemmän samalla rahalla.

 

 1. Matkusta sesongin ulkopuolella
  Jos sinulla on mahdollisuus matkustaa sesongin ulkopuolella ja ottaa lomaa matkasi ajaksi, tee se! Lennot ja hotellit sekä monet museot, teatterit ja muut aktiviteetit ovat silloin halvempia ja myös niiden aukioloajat ovat joustavammat.
 2. Aikainen lintu madon nappaa
  Etenkin pitemmät matkat kannattaa varata mahdollisimman aikaisin, jos haluaa säästää hinnoissa. Tilaa uutiskirjeemme, niin saat varmasti tiedon kaikista kampanjoista ja tarjouksista.
 3. Loma keskellä viikkoa
  Jos voit ottaa vapaata muutaman päivän keskellä viikkoa, voit säästää sievoisen summan sen sijaan, että matkustaisit viikonloppuna. Tilastojen mukaan halvinta on tehdä varaus torstaisin ja lentää tiistaisin. Sen lisäksi hotellien hinnat ovat aina hieman alhaisemmat arkipäivisin, ja niiden saatavuuskin on silloin parempi.
 4. Lento + hotelli = säästöä!
  Tiesitkö, että voit säästää jopa 30 %, jos varaat sekä lennon että hotellin sisältävän pakettimatkan? Valinnanvaraa on runsaasti, ja onhan sinun kuitenkin varattava sekä lennot että hotelli.
 5. Paikallisten kanssa bussilla
  Julkisten kulkuneuvojen käyttäminen on paitsi halpa myös mukava tapa tutustua kaupunkiin. Vältä taksiruuhkat ja sukella sen sijaan keskelle kaupungin katujen vilinää. 38 suurkaupungissa ympäri maailmaa toimivan Citymapperin avulla pääset kätevästi perille kirjaamalla sovellukseen lähtöpisteesi ja määränpääsi, jonne haluat matkustaa julkisella liikenteellä.
 6. Sidewalk-illallinen Vaihda hienostoravintolat streetfoodiin, ruokarekkoihin ja herkkutoreihin, joissa pääset tutustumaan alueen omaan ruokakulttuuriin ja paikallisiin asukkaisiin. Jos haluat säästää myös aamiaisessa, useimpien hotellien ja hostellien huoneissa on vedenkeitin sekä kahvia ja teetä. Valmista yksinkertainen aamiainen valmiista puurosekoituksista ja nappaa leipää mukaasi korttelin lähileipomosta.
 7. Lomaile fiksusti
  Matkakohteen valinta vaikuttaa luonnollisesti myös matkakassaasi. Euroopan edullisimpia kohteita ovat muun muassa Puola, Makedonia ja Bulgaria. Kannattaa myös muistaa, että vaikka matka Intiaan, Malesiaan ja Thaimaahan on hieman kalliimpi, elämä kohteessa tulee silti halvemmaksi.
 8. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty
  Kun selvität asioita hieman etukäteen, voit löytää monia aktiviteetteja, opastettuja kierroksia ja muuta mukavaa ajanvietettä aivan ilmaiseksi. Moniin museoihin pääsee maksutta sisään tiettynä viikonpäivänä tai iltana. Tutustu siis sinua kiinnostavaan matkakohteen tarjontaan jo ennen lomaasi.
 9. Varaa mukaan käteistä
  Ostokset kannattaa aina tehdä paikallisessa valuutassa. Valuuttaa kannattaa myös vaihtaa matkalle mukaan jo kotona, sillä automaateissa ja valuutanvaihtopisteissä veloitetaan käsittelymaksuja. Säästä myös kuitti, jotta voit vaihtaa tuotteen helposti tarvittaessa.
 10. Vältä kalliit tiedonsiirtomaksut
  Vaikka roaming-maksut on nyt poistettu Euroopassa eikä Wifiäkään tarvitse enää metsästää, ei tämä koske vielä koko maailmaa. Esimerkiksi Yhdysvalloissa datamaksut ovat vielä korkeita, joten suosi siellä matkustaessasi suurempia hotelleja ja tasokkaampia liikkeitä. Niissä on usein ilmainen Wifi, johon saat salasanan Foursquaresta.
  Lähde siis lomalle, varaa edullinen pakettimatka, ota tiistai vapaaksi ja vaihda valmiiksi mukaasi paikallista valuuttaa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

footer logo
Made with for you
CMP